Özel Ders Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yazar: Yasin G. | 12.05.2017 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 64959
Özel Ders Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Ö zel Ders, birebir yapılan bir eğitim çalışmasıdır. Birebir demek; ilgi sevgi, saygı, fedakarlık demektir.

Özel Ders, birebir yapılan bir eğitim çalışmasıdır. Birebir demek, ilgi demektir, sevgi demektir, saygı demektir, fedakarlık demektir.

Burada öğretmene ve öğrenciye ayrı ayrı görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Bu yazımızda öğretmenin yapması gereken sorumluluklara değineceğiz.

1- Öncelikle öğretmen, her gelen ders talebine tamam ben özel ders verebilirim dememelidir. Öğrenci ve veli ile konuşup, öğrencinin seviyesini, onun isteklerini, ona nasıl yardımcı olacağını iyi sentezlemelidir. Onun seviyesini artırabileceğini gördüğü zaman evet demelidir.

2- Dersi kabul eden öğretmen o öğrencisiyle alakalı detaylı bir plan ve program yapıp bunu öğrenci ve velisi ile paylaşmalıdır.

3- Dersin gün ve saati net olmalı, hem öğretmen hem öğrenci hem veli zorda kalınmasını müddetçe saatte oynama yapmamalıdır.

4- Derslere başlayan öğretmen, öğrencisiyle birebir ilgilenmelidir. Konu anlatımı ve soru çözümüne dikkat etmeli, öğrencisine sevdirerek öğretmelidir. Ayrıca özel dersi sadece ders olarak görmemeli, derse öncelikle öğrencisinin motivasyonunu kazanarak başlamalıdır. Çünkü öğrencinin motivasyonu derse hazırsa, dersi anlaması kolaylaşır.

5- Öğretmen derslerin gidişatı, ilerlemesi ile alakalı iki haftalık, aylık ve üç aylık raporlamalar yapmalı, bu raporlamaları öğrenci ve veli ile paylaşmalıdır. Bu raporlar doğrultusunda gerekirse ders sayısı artırılmalı, konulara takviyeler yapılmalı veya farklı çözümler bulunmalıdır.

6- Öğrenciye ara ara denemeler veya sınavlar yapılıp, seviyesi ölçülmeli ve yazılılara veya sınavlarına hazırlanmalıdır.

7- Öğrenci sadece ders çalışması veya para olarak görülmemeli, onunla sosyal olaraktan faaliyetler yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki öğretmeni seven öğrenci derse aşık olur.

8- Öğrenciye vizyon katılmalı ve hedefler verilmelidir. Özel ders sonlansa bile öğrenci öğretmenle iletişimini koparmamalı, onu bir abi bir abla olarak görmelidir.



Sevgili öğretmen veya eğitmenler, yapılan araştırmalara göre bu maddeleri yerine getiren, kendinden maddeler ekleyen öğretmenler hem kendilerini geliştirdiler hem de öğrencilerini çok başarılı hale getirdiler. İnşallah sizlere faydalı olabilmişizdir. 

Sizler de özel ders verirken en çok dikkat ettiğiniz hususları yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca eğer sizde özel ders vermek istiyorsanız ücretsiz olarak "eğitimci" profili oluşturabilir ve ders talepleri alabilirsiniz.

Özel derslerinizde fark yaratmak ve tercih edilen bir öğretmen olmanız için derslerinizde mutlaka kullanmanız gereken online uygulamaları ve araçları linkteki yazımızdan inceleyebilir ve özel ders verirken kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Özel Ders Alanı ekibinden her zaman destek alabilirsiniz. 

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Matematikte Özel Dersin Önemi Nedir ve Nasıl Olmalı?

Matematikte Özel Dersin Önemi Nedir ve Nasıl Olmalı?

Matematikte özel dersin önemini uzman matematik öğretmenimiz sizler için kaleme aldı. Keyifli okumalar :)

Özel Ders Almak İsteyenler

Özel Ders Almak İsteyenler

Sevgili öğrenciler, veliler veya herhangi bir alanda özel ders almak isteyen değerli kişiler.

Özel Ders Almak İsteyen Öğrencilere Nasıl Ulaşabilirim

Özel Ders Almak İsteyen Öğrencilere Nasıl Ulaşabilirim

Özel ders almak isteyen öğrencilere nasıl ulaşırım?cevabını bulmak istediğiniz bir soru ise mutlaka bilmeniz gerekenler.

Üniversite Okuyan Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Konular

Üniversite Okuyan Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Konular

Başarılı bir üniversite hayatı için olmazsa olmaz bilgiler! ⏰📚 Kampüsteki yaşamdan kariyer planlamana kadar her şey bu yazıda.

Yorumlar (5)
Makaleyi beğendin mi ?

Cevap Yaz

Özel ders vermek için internette araştırma yaparken size ulaştım ve 5 aydır kullanıyorum. Neredeyse tüm programım doldu, mükemmel ötesi bir işleyişiniz var. Böyle bir sistem biz öğretmenlere sunduğunuz için çok teşekkür ederim :)

S

Seda G.
Cevap Yaz

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliğinden iyi bir ortalamayla mezun durumundayım. Öğrenciliğim sürecinde, erasmus (öğrenci değişim programı)dan yararlanarak yurtdışında kendimi geliştirme imkanı sağladım.Aynı zaman da yurt içinde ve yurt dışında alanım dışında çok farklı iş ve sektörlerde bulunma imkanım oldu. Bu sayede ticari, beşeri ve alanımdaki iletişim ile konuşma becerilerimi, pozitif yönde geliştirebildim. Gerek öğrencilik döneminde yaptığım stajlar, verdiğim özel dersler ve eğitim dönemimde aldığım pedagojik formasyon eğitimleri ile kendi alanımda tecrübeler sağladı.Aldığım formasyon eğitimi sayesinde materyal kullanımı ,tasarımı ve uygulama becerilerimi derse katarak etkili bir dil dersi ortamı sağlayabiliyorum. İlgilenenlere özel ders verebilirim.


Cevap Yaz

kesinlikle katılıyorum, sayenizde birçok öğrenciyi ulaştım teşekkürler özel ders alanı :)

Y

Yasin G.
Cevap Yaz

Berker Hocam, haklısınız maalesef özel ders verdiği öğrenciyi maddi yönden gören öğretmen arkadaşlarımız var. Tabi ki her öğretmen verdiği derslerin karşılığını maddi olarak almalıdır. Ancak sadece maddi yönden özel ders veren öğretmenler belli süre sonra aktif özel derslerini de kaybetmektedir.

B

Berker B.
Cevap Yaz

Yasin Hocam söylediklerinize katılmamak elde değil.Fakat benim burada öğretmenler konusunda eleştireceğim bir konu var sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi amacı sadece para kazanmak olan öğretmenler öğrencinin durumuna bakmadan özel ders verebileceğini söylüyor.Sizin de birinci maddede belirttiğiniz gibi özel ders konusunda en önemli konu öğrencinin özel ders alma konusunda kendi isteğinin olmasıdır. Berker BERK - Matematik Öğretmeni