GİZLİLİK POLİTİKAMIZ

OzelDersAlani.com web sitesine ders vermek için üye olan ve hizmet almak için ders talebinde bulunan kişiler aşağıdaki şartları ve kuralları kabul etmiş sayılmaktadır.

OzelDersAlani.com ders vermek için başvuru yapan öğretmenlerden ve ders almak için başvuruda bulunan kişilerden bazı kişisel bilgileri talep eder. Kişisel bilgilerin korunması ve gizliliğin sürdürülmesi OzelDersAlani.com ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Kullanıcıların vermiş olduğu tüm bilgiler izni olmadan, aşağıda belirtilen şartlar, Üyelik Sözleşmesinde, kullanım şartlarında belirtilen kurallar ve amaçlar dışında hiçbir şekilde üçüncü şahıslarda paylaşılmayacaktır. Ders veren kişilerin panelinde paylaşılmasını istediği bilgileri kendisi belirlemektedir. Kullanıcının izin vermediği hiçbir bilgi üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır. Ders almak için başvuru yapan kişiler talep oluşturması durumunda, taleplerinde hangi bilgilerini paylaşmak istediğini kendisi belirlemektedir. Sistemi aktif olarak kullanmak, profilini ön plana çıkartmak için ücretli üyelik kullanmak isteyen üyeler, Online Ödeme yapması durumunda kart bilgileriniz site yönetimi dahil hiçbir kimsenin müdahalesi olmadan banka aracılığı ile sonuçlandırılır ve güvenliğinizin sağlanması için gerekli tedbirler site yönetimi tarafından alınır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kabul edilmiş ve 07.04.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun, temel hak ve hürriyetlerin korunmasını, Türkiye'de kişisel veri işlenmesi konusunda gerçek ve tüzel kişilerin uyacakları usul ve esasların belirlenmesini, veri sorumlularınca gelişigüzel veya Kanuna aykırı olarak kişisel veri işlemenin, yetkisiz kişilerce bu verilere erişim sağlamanın ve hukuka aykırı olarak paylaşmanın sonucunda kişilik haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesini hedeflemiştir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamı ozeldersalani.com kullanıcıların kişisel verilerini özenle korur ve izniniz olmayan hiçbir kişisel verinizi ücüncü kişiler ile paylaşmaz.

Sistemle ilgili sorunların tespiti ve sorunlarınızın hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için tüm kullanıcılar istediği zaman OzelDersAlani.com ile iletişime geçebilirler. OzelDersAlani.com, teknik bir sorunun tesbiti ve sorunun çözümü kavuşması için gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir. Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru, öneri veya tüm üyelik işlemi için info@ozeldersalani.com adresine e-mail gönderebilirsiniz.  

Gizlilik Politikamız

1 Genel Politika

1.a. OzelDersAlani.com üzerine hizmet almak veya hizmet vermek için kayıt olurken,kullanıcılarından aldığı bilgilerinin gizliliğine oldukça önem vermektedir.

1.b. Sizinle ilgili söz konusu bilgilerin bu Gizlilik Politikası uyarınca toplanmasına, kullanılmasına ve açıklanmasına rıza göstermekte ve bu politikaya tabii olduğunuzu kabul etmektesiniz.

1.c. Şirketimiz, Türk Hukukunda kabul edilmiş olan kişisel verilerin korunmasına dair düzenlemelere uygun olarak hareket etmeyi ve bu açıdan her bir Üyenin Şirketimiz tarafından kayıt edilen kendi kişisel bilgilerine erişme, bu bilgilerle ilgili bilgilendirilme, bu bilgileri değiştirme, bilgilere ekleme yapma veya bilgileri iptal etme ve bu bilgilerin kullanılıp kullanılmadığını sorma hakkı bulunduğunu taahhüt etmektedir. Gizli veriler yalnızca üyenin açık bir şekilde kabulü üzerine işleme alınabilir.

Kullanıcılarımızın aşağıdaki hakları bulunmaktadır.

1.c.1. Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme ve kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme.

1.c.2. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme.

1.c.3. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme.

1.c.4. Yürürlükteki mevzuatta belirlenen kurallara uygun olarak kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme.

1.c.5. Hizmet verenler, iletişim bilgilerini kapatabilir, herkese açabilir, sadece onaylı hizmet alanlara açabilir.

1.c.6. Hizmet alanlar, iletişim bilgilerini herkesle paylaşmış veya sadece onaylı hizmet alanlar görebilsin talebini iletmiş hizmet veren kişileri arayabilir, onlarla iletişime geçebilir.

Kullanım Politikamız

2.a Sitemizi daha iyi hizmet veren bir sistem haline getirmek.

2.b Sitenin iyileştirmelerinde yardımcı olunması.

2.c Hizmet alanların, taleplerini en güvenilir şekilde hizmet verenlere aktarmak. Hizmet almak için başvuru yapanlar (ders talebinde bulunan, danışmanlık alan ve ders almak için üyelik oluşturan kullanıcılar) ozeldersalani.com tarafın taleplerinin doğrulanması amaçlı kendi istekleri ile bıraktıkları telefon numarası üzerinden aranmaktadır. 

2.d Hizmet alanların, en uygun hizmet verene ulaşmasını sağlamak.

2.e Sizinle sisteme bıraktığınız iletişim kanalları üzerinden iletişime geçebilmek. Hizmet vermek için kayıt olan üyeler ozeldersalani.com tarafından bilgilendirme amaçlı kendi istekleriyle bırakmış oldukları telefon numaları üzerinden aranmaktadır. 

2.f Hizmet alanların, hizmetlerine hizmet verenler tarafından bırakmış oldukları iletişim kanalları üzerinden iletişime geçmesini sağlamak. 

2.g Kullanıcıların siteyi nasıl kullandığını ölçümlemek ve iyileştirmeler yapmak

2.h Kullanım koşullarına, üyelik sözleşmesine kurallarına uygun davranış sergilenip, sergilenmediğini belirlemek

2. i Bilgileriniz hiçbir şekilde üçüncü kişilere satılmaz. Hizmet almak için genel ders talebinde bulunan kişiler, hizmet verenlere mesaj atan kişiler, hizmet verenlere ders talebinde bulunan kişiler; iletişim bilgilerini, isimleri ve taleplerini sistem içindeki hizmet verenlerle paylaşmayı kabul eder.

2.j Hizmet verenlerin, hizmet alacaklar tarafından ulaşılmasını sağlamak. (hizmet verenler, iletişim bilgilerini paylaşıp, paylaşmama haklarına sahiptir. İstemesi durumunda panelinde düzenleyebilir, kısıtlayabilir) 

2.k Hizmet verenlerin, doğruluğunu onaylamak.

2.l Hizmet alanların, doğruluğunu ve talebini onaylamak.

Kişisel Bilgilere Değişiklik Yapma Politikamız 

3.a Bu site üzerinde bulunan tüm bilgileri silme, yok etme, pasif hale getirme, site üzerinde belirlenen tercihleri seçme, dondurma haklarına sahipsiniz.

3.b Sistemimiz, sizinle ilgili bulundurduğu bilgilere erişme hakkına sahiptir. Hizmet verenler ve hizmet alanlar sistem tarafından alınan bilgilere ulaşmak için bizimle iletişim sayfamız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

3.c Sitemiz üzerinden bildirim almak istemiyorsanız, kullanıcı paneliniz üzerinden bildirim ayarlarınız da güncelleme yapabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

3.d Hizmet alanlar, almak istediği istediği hizmeti, hizmet verene aktardıktan sistemi üzerinden bilgilerini kapatabilir, silebilir veya pasif hale getirebilir.

3.e Hizmet verenler, üyelik sözleşmesi ve kullanım koşulları gereği sitemiz aktif olarak kullanmak için girmiş oldukları bilgileri düzenleyebilir veya tamamen silebilir.

3.f Ücretli olarak sistemimiz kullanan hizmet verenler iletişim kanallarını herkese, sadece onaylı üyelere veya hiç kimseye göstermeme haklarını düzenleyebilir.

3.g Bu sitede kullanıcı adı, şifre ve diğer özel erişim bilgilerinizi manuel olarak korumakta sorumlusunuz. 

Başka Sitelere Bağlantı Vermesi

4. a ozeldersalani.com, Web Sitesi dahilinde başka sitelere link verebilir. ozeldersalani.com, link vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır ve bu gizlilik politikamızın geçerli olmadığını bilgilerinize sunarız.

4.b Aynı şekilde üçüncü bir siteden verilen bir link aracılığıyla sitemize gelen kullanıcılar için gelmiş oldukları sitenin gizlilik politikası bizim için önemli değildir.

Gizlilik Politikasında Değişiklik

5.a Gizlilik politikamızda herhangi bir değişiklik olması durumunda, sitemiz üzerinde yayınlama yapılmaktadır. 

Bildirim, Mail Gönderimi ve Duyurular 

6.a ozeldersalani.com kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak için bildirim, mail gönderebilir. Bildirim ve mail almak istemeyen kullanıcılar bildirim ayarlarından düzenleme yapabilir veya bizimle iletişime geçebilir.

Bilgi Toplama ve Koruma Politikamız

7.a Sizinle ilgili aşağıda yer alan kişisel bilgi ve verilerinizi toplayabilir ve işleme alabilir.

7.b İsim soyisim, e- mail adresiniz, telefon numaranız, fotoğrafınız, yaşadığını il - ilçe - semt, hizmet verenler için üniversite mezuniyet veya üniversite öğrenci bilgisi, hizmet alanlar için ders taleplerin detayları.

7.c Site üzerinden ders vermek istediğiniz branşlar ve ders vereceğiniz yerler. 

7.d Site üzerinden hizmet alanların sizi daha iyi tanıması için tecrübe ve sizin çalışmalarınıza özel bilgiler.

7.e Hizmet alanların, hizmetlerinin onaylanması için hizmet detayı.

7.f Sistemimiz geliştirme amaçlı yapılan anket, değerlendirme yanıtlarınız.

7.g Sadece bize sunmayı seçtiğiniz bilgileri topluyoruz. Kişisel bilgilerinizi vermek zorunda değilsiniz, ancak kişisel bilgilerinizi vermediğinizde sunduğumuz tüm hizmetlerden yararlanamayabilirsiniz.

7.h IP adresinizi, sunucumuzla olan bağlantı sorunlarınızı çözümlemek ve size daha iyi hizmet sunmak için tutuyoruz. 

7.i Sitenin tüm sayfaları HTTPS protokolü ve sayfalar arasındaki şifreleme ile korunur. Üyelerin tüm bilgileri ve verileri şifrelenir.

7.j ozeldersalani.com hiçbir kullanısının banka veya kredi kartı bilgisine erişemez.

7.k ozeldersalani.com üzerinde sizin tercihiniz ile vermiş olduğunuz bilgilerin tamamı bizim tarafında koruma ve güvence altındadır.

7. L Ücretli olarak sistemimiz kullanan hizmet verenlerin, bizden almış oldukları hizmete karşılık fatura kesiminde kullanılmak amaçlı vergi veya t.c kimlik numarası

 

Kişisel Bilgilere Erişim ve Kişisel Bilgilerin Düzeltilmesi, Silinmesi, Yok Edilmesi Veya Anonim Hale Getirilmesi

8.a Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesinde ve Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlendiği üzere ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde ozeldersalani.com’un kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

8.b ozeldersalani.com üzerinden bize ibraz ettiğiniz ve elimizde bulunan kişisel tanımlama bilgilerini güncellemek veya düzeltmek, silmek, yok etmek veya anonim hale getirmek için yasal yükümlülüklerimiz doğrultusunda her türlü makul önlemi alacağız.

8.c ozeldersalani.com'un sizinle ilgili olarak bulundurduğu bilgilere erişim hakkınız bulunmaktadır. Tarafınızla ilgili olarak sakladığımız herhangi bir kişisel bilginin detaylarını görmek istemeniz halinde, lütfen iletişim sayfamız  üzerinden bizimle irtibata geçiniz. Bizimle info@ozeldersalani.com adresine posta göndererek iletişime geçebilirsiniz. ozeldersalani.com tarafından bildirim (mail, sms, arama) almak istemiyorsanız info@ozeldersalani.com mail adresine talebinizi bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca kullanıcı panelinizden düzenleme yapabilirsiniz.

8.d ozeldersalani.com şifre, kullanıcı adı veya başka özel erişim nitelikleri kullandığınızda, bunları korumak için makul önlemleri almakla da sorumlusunuz.

Çerez Politikası

9.a Çerez, bilgisayarınızda yerel olarak saklanan ve İnternetteki faaliyetleriniz ile ilgili bilgiler içeren bir veridir. Bir çerezde yer alan bilgiler, sitemize sunduğunuz kişisel tanımlama bilgilerini içermez.

9.b Sitede çerezleri kullanıcıların ozeldersalani.com'da nasıl hareket ettiğini takip etmek için kullanıyoruz; bu bizim, kullanım verilerine dayalı olarak iyileştirmeler yapmamızı sağlıyor. Ayrıca, çerezleri, online hizmetlerimizden birinde oturum açtığınızda, söz konusu hizmette oturumunuzun açık kalmasını sağlamak için kullanıyoruz. Bir çerez, size ozeldersalani.com'dan en iyi şekilde yararlanma, bize de size daha özel bir hizmet verme imkanı sunar.

9.c Tarayıcınızı kapattığınızda, çereze erişiminiz sona erer. Çerezleri kabul etme veya reddetme seçeneğiniz bulunmaktadır. Birçok İnternet tarayıcısı çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir, ancak tercih etmeniz halinde tarayıcınızı çerezleri reddedecek şekilde değiştirebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı değiştirmek için, ileri tercihler seçeneğine tıklamanız gerekir.

Bilgilerinizin Paylaşılması

Bilgilerinizi aşağıdaki maddelerde belirtilen durumlar haricinde onayınızı almadan OzelDersAlani.Com dışındaki üçüncü taraflara kiralamayız veya satmayız.

10.a Kullanıcılarımızın kendi iradelerine bırakılan profil bilgilerinin dışında ve bu yazının içinde kaydedilmişler haricinde, hiçbir kişisel bilginiz, izniniz olmadan OzelDersAlani.Com tarafından hiçbir şekilde ifşa edilmez.

10.b OzelDersAlani.Com, hizmet almak isteyenler ve hizmet vermek isteyen üyelerimiz arasındaki iletişimi, site içi mesajlaşma sistemi aracılığı ile kolaylaştırır. OzelDersAlani.Com'un özel mesaj yollama sistemi ile gönderilen mesajlar, sadece sizin kullanıcı adınızla tanımlanır ve kullanıcıların kişisel e-mail adresleri, profillerinin kendileri tarafından açığa vurulmuş bir parçası olmadıkça, ifşa edilmez. Biz sizlerin elektronik posta adreslerinizi ve telefon numaralarınızı, sizinle ilgili idari tebligatları ve uyarıları, OzelDersAlani.Com'u kullanımınızla ilgili iletişimlerde, sizlerle temasa geçmek için kullanırız.Sizler, email adresi ve şifreniz dahil olmak üzere kişisel tanıtım bilgilerinizi her zaman profil sayfanızda ki "Profilimi Güncelle" bilgi linkine tıklamak suretiyle; yeniden gözden geçirebilir, güncelleştirebilir veya değiştirebilirsiniz. 

10.c Yukarıda belirtilen amaçlarla, şirketimizle paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar; 
Hizmet Alan Kişilerin bilgileri onların onayı ile hizmet veren kişiler ile paylaşılabilir.
Hizmet Veren Kişilerin bilgileri onların onayı ile hizmet alan kişiler ile paylaşılabilir.
Doğrudan veya dolaylı olarak yurt içi / yurt dışı hizmet sağlayıcılarımız,faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, iş birliği yaptığımız yurtiçi / yurtdışı kuruluşlar ve diğer 3. kişilerdir.

10.d Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları: Kişisel verilerinizi işleme almak için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları kullanabiliriz. Söz konusu hizmet sağlayıcılar tarafımızca öngörülen gizlilik koşullarına tabidir ve aktarım amacı dışında kişisel verilerinizi işleyemez. Bu hizmet sağlayıcıları mesaj hizmetleri sağlayıcıları, depolama hizmet sağlayıcıları, yazılım hizmet sağlayıcıları vb. olabilir. 

10.e Ödeme sağlayıcıları ve finansal kuruluşlar: Ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için OzelDersAlani.Com, üçüncü taraf ödeme sağlayıcıları ile çalışmaktadır. Ödeme ve geri ödeme taleplerinin işleme alınması için bazı hallerde, ödeme sağlayıcı ve finansal kuruluşlar ile kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. 

10.f Yetkili makamlar: Kişisel verileriniz, resmi makamlarca talep edilmesi halinde, yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlar ile paylaşılabilir.

10.g Ayrıca OzelDersAlani.Com, kendisine yöneltilen talepleri karşılamak ve/veya şirketin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kişisel verileri avukat veya hukuk danışmanlarına aktarabilir.

10.h OzelDersAlani.Com’un kişisel verilerinizi üçüncü kişiler ile paylaşmasının zorunlu olduğu durumlarda, kişisel verilerin korunması konusunda yükümlülük, verinin aktarıldığı üçüncü kişilere ait olacaktır.

10.i Kişisel verilerinizin yukarıda belirtilen işlemlere tabi tutulması tamamen hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun şekilde, faaliyetlerimizin yürütülmesi kapsamında ve toplandıkları veya işlendikleri amaçla bağlantılı olarak; işlendikleri amaç için gerekli olan makul süre (3 Yıl) kadar muhafaza edilmek kaydıyla işlenecektir. 

10.j Kişisel veriler, bu bilgileri verme amacı geçerli olduğu sürece saklanacaktır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi, size daha çabuk hizmet verilmesi ve sonraki hizmet taleplerinizin karşılanması amacıyla, bizden aldığınız hizmet süresince verileriniz tarafımızdan işlenmeye devam edilecektir. Dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçerek kişisel verileriniz ile ilgili düzenlemelerin yapılmasını, değiştirilmesini veya tamamen silinmesini talep edebilirsiniz.

10.k OzelDersAlani.Com olarak varlıklarımızın bir bölümünü veya tamamını başka bir kuruluşa satmamız veya başka bir şekilde devretmemiz halinde (örneğin birleşme, iflas, fesih vb. gibi bir işlem sırasında)adınız, cep telefonunuz ve e-posta adresiniz vb. gibi bilgileriniz, OzelDersAlani.Com aracılığıyla toplanan diğer tüm bilgiler, satılan veya devredilen ürünler arasında olabilir. Kullanıcı İçerikleriniz size ait olmaya devam eder. Satın alan veya devralan tarafın bu Gizlilik İlkesinde verdiğimiz taahhütleri yerine getirmesi gerekecektir.