Doğru Öğretmen Nasıl Seçilir

Yazar: Çağdaş Y. | 16.04.2022 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 384
Doğru Öğretmen Nasıl Seçilir
Ö zel derste doğru öğretmen seçimi nasıl yapılır? Sizin için en verimli sonuçlar alabileceğiniz öğretmeni nasıl bulabilirsiniz?

Özel ders artık hayatımızın bir parçası hatta çocuklarımızın hayatları için çok önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Bu noktada akıllara gelen ilk soru "hangi öğretmenle veya nasıl bir öğretmenle çalışmalıyım" olmaktadır. Bu sorunun cevabına ulaşabilmek için öncelikle çocuğunuzun yapısını iyi analiz etmiş olmanız gereklidir. Kimi çocuk daha sevgi dolu ve anlayışlı yapıda öğretmenlerin yönlendirmesinde daha iyi motive olurken kimi çocuksa daha otoriter ve disiplinli öğretmenlerin yaklaşımlarına olumlu reaksiyon vermektedir. Bazı çocuklar öğretmeninden motivasyon sözleri duymak isterken bazı çocuklar ise çok sert olmamak kaydıyla yanlışlarının söylenmesi ile hırslanabilmekte ve başarısını artırabilmektedir. Bu sebeple bir velinin öncelikle yapması gereken şey çocuğunun ihtiyacı olan öğretmen yapısını belirlemektir diyebiliriz.

Bir derste, bir öğrencinin başarılı olabilmesi için temel şart öncelikle çocuğun dersi sevmesidir. Bu durum, öğrencinin zekâ yapısının o derse uygun olması ile oluşabileceği gibi öğretmeninin tutumu da bu noktada çok etkilidir. Tabiki aksi durumlar da aynı şekilde geçerlidir. Dolayısıyla öğrenci dersi veren öğretmenine önce saygı duymalı, sonra da onu sevmelidir. Bunu sağlayacak olan şey ise öğretmenin öğrenciye karşı olan tutumu, samimiyeti ve derslere olan hâkimiyetidir. Çevremdeki insanlara hayatımdan hep bu örneği veririm. Üniversite sınavına hazırlandığım dönemde sevmediğim ve başarılı olamadığım biyoloji dersini dershanedeki öğretmenimin sevgi dolu, azimli tutumu sayesinde sevmiştim ve sonrasında da gerekli başarıyı yakalamıştım.

Doğru öğretmen seçiminde önemli bir ölçüt de dersten derse farklılık gösteren eğitim metotlarıdır. Kendi çocuğumun 10 yaşında olmasından ve eğitim hayatını yakından takip ediyor olmam sebebiyle edindiğim tecrübelerle bu konuda pek çok şey söyleyebilirim ancak uzmanı olmadığım konuda ahkâm kesmeyi kendime yakıştırmadığım için ben kendi alanım yani matematik hakkında bazı şeyleri belirtmek isterim. Matematik, konu anlatımı kısa, soru çözümleri uzun süren bir derstir. Sadece bilgiye dayalı değil mantık ve yoruma dayalı soruları da kapsadığı için soru çeşitliliği en fazla olan derslerden birisidir. Bu sebeple öğrenci, bir sınava girinceye kadar mümkün olduğunca çok çeşitli soru ile karşılaşmalı ve bu soruların çözüm yöntemlerini deneyimlemiş olması çok önemlidir.

Matematiğin diğer derslerden bir farkı da çoğu zaman soruların çözümünde birden fazla seçeneğin yer almasıdır. Farklı çözüm yolları geliştirmeye çalışmak ve bunlar üzerinde kafa yormak öğrencinin matematiksel vizyonunu genişleteceği şüphesizdir. Sonuç olarak matematik alanında çocuğunuza özel ders aldırmak istiyorsanız öğretmen seçimini bu kriterlere ve tabiki bütçenize uygun olacak şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

Etiketler

Yazar

Çağdaş Y.

2007 yılı ODTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. 15 yıldır özel sektörde çalışmaktayım. Kitaplara olan düşkünlüğümle Türkçe'den, Matematiğe olan ilgim ve ilköğretimde okuyan...

Benzer Yazılar
Çocuğum Okuma Yazmayı Öğrenemiyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum Okuma Yazmayı Öğrenemiyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum okuma yazmayı öğrenemiyor ne yapmalıyım? Çocuğuma okumayı nasıl öğretebilirim? diyorsanız uzman sınıf öğretmenimizin yazısı tam sizlik!

Öğretmen Seçimi Nasıl Olmalıdır

Öğretmen Seçimi Nasıl Olmalıdır

İyi bir öğretmen seçimi nasıl yapılır? Öğretmen seçiminden nasıl olmalıdır. Velilerin öğretmen seçimi konusunda mutlaka bilmesi gereken konular.

Her Eğitimci ve Öğrencinin  Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

Her Eğitimci ve Öğrencinin Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

Her bireyin kendini geliştirmesi ve farklı bir bakış açısı yakalaması için mutlaka okuması gereken 5 kitap

Öğretmenliğe, Kısacası Hayata Dair

Öğretmenliğe, Kısacası Hayata Dair

Öğrenciyle iletişiminizi, aradaki saygı boyutunu kaybetmeden sağlarsanız öğrenciniz sizi sever, sayar ve o dersi de sever.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?