Sınavlara Nasıl Çalışılır?

Yazar: Burak B. | 07.11.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 348
Sınavlara Nasıl Çalışılır?
S ınavlara nasıl çalışılır, nasıl konular akılda kalır? Özellikle tıp alanında çalışan kişiler nasıl ders çalışmalıdır.

Bugün siz değerli okurlarıma ders nasıl çalışılmalı ve bir konu hakkında nasıl başarıya ulaşılır?, nasıl çalışılan konular akılda kalır? Özellikle tıp alanında nelere dikkat etmeliyim sorularını cevaplandırmak için bu yazıyı kaleme aldım.

Öncelikle bir konu hakkında başarı elde edebilmenin en önemli yolu düzenli ve planlı bir şekilde yol almaktan geçmektedir. Örnek verecek olursak bir konu hakkında her gün ayıracağını yarım saatlik vakit dilimi 3 gün ayırdığınız 8 er saatlik vakitten çok çok daha değerli olacaktır. Çünkü her zaman için taşı delen suyun kuvveti değil devamlılığıdır. Bir konu çalışılırken öncelikle konunun temel taşları yerine oturtulmalı ve basamak basamak gidilmelidir. Konu bitirmeden soru çözmek ise sizin o konuyu öğrenmenize değil aksine daha büyük bir problem olan yanlış öğrenmenize yol açmaktadır. Yanlış öğrenilen bir şeyi ise tekrardan doğrusu ile düzeltmek ise o konuyu baştan öğrenmekten daha zorlu bir süreç içerisine sizi sürükleyecektir. Basamak basamak ve asım adım ilerlemek hem sizin motivasyonunuzu artıracak, hem de sizi kendinden emin, sosyal olarak kendini izole etmeyen, sorulan her soruya doğru cevap verebilen alanında öz güvenli bir bireye dönüştürecektir. 

Diğer bir yandan ise konuya doğru çalışmak, ayrıntılarda boğulmamak, ana hatları ile bir konuyu öğrenmek ise bu yolda en önemli destekçiniz olacaktır. Zira ayrıntılarda boğulmuş, ana temayı anlayamamış birisi asla  o konuyu özümlemiş ve anlamış sayılamaz. Sonrasında bu kişinin gerek sınavlarda gerekse iş hayatında asla başarılı olması beklenemez. Bunun içinde konuya hakim ve uzman olan bir kişi tarafından yönlendirilmek çok fazla önem arz etmektedir. Sizin saatlerce debelenip içinize sindiremediğiniz bir konuyu uzman olan bir kişi tarafından çok daha kısa bir sürede öğrenilmesi gereken yerlerin altını çizerek çok daha efektif bir şekilde öğrenmeniz kolaylaşacaktir.

Bugünkü yazım bu kadar.

Yeni bloglarda görüşmek üzere...

Etiketler

Yazar

Burak B.

Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi mezunuyum.Özel ders almak isteyen herkes mutlak surette başarıyı hedeflemekte.Başarı ise öncelikle sistematik, düzenli bir çalışma ve daha ö...

Benzer Yazılar
2024 TYT Matematik Konuları ve TYT Matematik Soru Dağılımı

2024 TYT Matematik Konuları ve TYT Matematik Soru Dağılımı

Tyt matematik konuları nelerdir? 2024 Tyt sınavında matematikten hangi konularda sorular çıkmaktadır. 2023 ve geçmiş yıllar da tyt matematik soru dağılımları nasıldır?

Verimli Ders Çalışma Metodu: Pomodoro Tekniği

Verimli Ders Çalışma Metodu: Pomodoro Tekniği

Pomodoro tekniği nedir. Pomodoro tekniği nasıl uygulanır. Pomodoro tekniğinin tarihçesi ve gelişim süreçi.

Sınav Yaklaşırken

Sınav Yaklaşırken

Sınava hazırlanan öğrenciler neler yapmalı, nelere dikkat etmelidir. Ebeveynler nasıl davranış göstermelidir.

MSÜ Sınavı Nedir? Ne Zaman? MSÜ Konuları ve Soru Dağılımı Tablosu

MSÜ Sınavı Nedir? Ne Zaman? MSÜ Konuları ve Soru Dağılımı Tablosu

MSÜ sınavı nedir? Ne zaman yapılmaktadır? MSÜ konuları ve soru dağılımlarını sizler için hazırladık. MSÜ sınavına dair tüm bilgiler burada.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?