Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Yazar: ABUZER U. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 21748
Nasıl Ders Çalışmalıyım?
N asıl ders çalışılır maddeler halinde sizin için hazırladık. Sınavlarda başarıyı yakalamak için ders çalışmanın püf noktaları

Nasıl ders çalışmalıyım? Bu soru her zaman her alanda karşımıza çıkan ve bugüne kadar cevabı net olarak verilememiş ve verilmesi de biraz zor olan bir sorudur. Bu soruya genel bir cevap vermektense bireysel cevap aramak daha kabul edilebilir sonuçlara götürecektir bizi.

Nasıl çalışmalıyım sorusunu kendinize sorduğunuz anda aceleci davranmayıp kendine hemen şu sorularıda sorun kendimi ne kadar tanıyorum, öğrenme biçimim nasıl, verimlilik zamanlarım belli mi, başarabildiklerim neler ve başarmakta güçlük çektiklerim neler? Bunların hepsine kısa kısa ve tatmin edici cevaplar verdiğiniz anda nasıl çalışmalıyım sorusuna da cevap bulacaksınız belki bu soruların hepsine tek başınıza cevap bulmanız mümkün olmayacak böyle bir durumda en yakınlarınızdan ve alanında uzman kişilerden yardım alarak sonuca ulaşmanız mümkün olacaktır. Şunu asla aklınızdan çıkarmayın Ali'nin çalışıp başarılı olduğu sistem belki size hiç uymayan bir sistemdir ve siz bu sistemle kendiniz paralasanız da istediğiniz noktaya ulaşamayacaksınız. Hani her sınav birincisine sorulan klişe bir soru var nasıl çalıştınız onun bahsettiği sistem kendine uyan sistem bu sizin sisteminiz değil benzerlikleri olabilir ama asıl başarı detaylarda saklıdır ve siz asla detayları gözden kaçırmayın. Bu arayışın içine girmek sizi korkutmasın ve yardım almaktan asla geri durmayın çünkü bu hayatta doyuma ulaşmak istiyorsanız kendinizi tanımanız gerekir ve buna ne kadar erken başlarsanız o kadar başarılı olursunuz.

Tam olarak nasıl ders çalışması gerektiğini bilmeyen, verimli bir şekilde ders çalışma metotları üzerine araştırma yapan tüm öğrencilerimize katkı sağlamak için hazırlanmış olan videomuzu izleyerek kendinize yol haritası oluşturabilirsiniz.


VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR?

  1. Amaçlarınızı belirleyin
     
  2. Planlı çalışın
     
  3. Geçmiş konuları tekrar ederek ders çalışın
     
  4. Zamanınızı en verimli şekilde kullanın
     
  5. Dikkatinizi dağıtacak objelerden kaçının
     
  6. Odağınızı derse verin
     
  7. Araç - gereç ve materyallerden faydalanın
     
  8. Plan yapın ve bu plana sadık olun
     
  9. Not çıkartın
     
  10. Aktif dinleme yapın
     
  11. Önce konu eksikliği sonra soru çözmeye odaklanın

Etiketler

Yazar

ABUZER U.

uzun yılların getirdiği özel ders tecrübesiyle her türlü sınava öğrenci hazırladım ve hazırlamaya da devam ediyorum.amacım sadece herhangi bir dersin öğretimini yapmak değil eği...

Benzer Yazılar
Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi öğrencisinden, tıp fakültesini kazanma sırları? Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka uygulaması gereken metotlar.

Nasıl Tıp Kazanırım?

Nasıl Tıp Kazanırım?

Tıp fakültesinden okuyan bir üniversite öğrencisinden, tıp fakültesi kazanmak isteyen öğrencilere tavsiyeler. Tıp fakültesini kazanmanın sırları nelerdir?

Sözel Derslere Nasıl Çalışılmalı?

Sözel Derslere Nasıl Çalışılmalı?

Sözel derslere nasıl çalışma yapılmalıdır. Sözel derslere çalışmanın püf noktalarını nelerdir. Dersler nasıl tekrar edilmelidir?

Çalışma Alışkanlığı Oluşturmada Özel Dersin Faydası

Çalışma Alışkanlığı Oluşturmada Özel Dersin Faydası

Ders çalışma alışkanlığı olmayan öğrencilere nasıl bir yol izlenmelidir. Ders çalışma alışkanlığı oluşturmada özel dersin faydası nedir.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?