Ders Programı, Çalışma ve Deneme Analizi

Yazar: Yasin G. | 16.12.2018 - 5 dakikalık okuma. Görüntülenme: 6617
Ders Programı, Çalışma ve Deneme Analizi
D ers çalışma programı nasıl hazırlanır? Ders programı, çalışma ve deneme analizleri yaparak sınavlarda başarı oranınızı artırabilirsiniz.

DERS PROGRAMI

Merhaba sevgili arkadaşım, öncelikle hazırladığım bu programa uymanın sana faydalarını anlatmak isterim.

  • Sürekli uymak zorunda olmadığın esnek bir program. (Süreklilik senin faydana )
  • Bütün derslerde eksikliklerini bileceksin.
  • Önde olduğun dersleri eksik olduğun derslerle değiştirebileceksin.
  • Zamanı kendine uydurabilirsin.
  • Sağlam not alacağın için eksik hissettiğin konuları kısa sürede tekrar edebileceksin.

Programı uygulama konusunda şöyle yapacağız; sana verdiğim ders programıyla birlikte ösym konu müfredatlarını bütün dersler için ister çıktı al istersen kendin yazıp ders çalışacağın duvara as ama kesinlikle asmalısın! Çünkü; biz programı saat saat değil konu konu uygulayacağız. Sen programa göre çalışman gereken derse bakıp duvarda asılı olan ilk konuya başlayıp konunun sağlam şekilde notunu alıp konuyu bitireceksin. Örneğin işin çıktı bir dersi pas geçtin program bozulmuyor sen konu konu çalıştığın ve nerde kaldığını bildiğin için bir sonraki gün hiç sorun olamadan programa olduğu gibi devam edebileceksin. Faydalar da belirttiğim gibi ilerde olduğun bir dersin saatini azaltıp geride olduğun dersin saatini arttırabilirsin. Ben sana nasıl çalışman gerektiğini de yazacağım ama senin çalışman şeklinin verimli ise benim dediğim şekilde çalışmak zorunda değilsin.

- DERS ÇALIŞMA

Ders çalışma konusu da şu şekilde; herhangi bir ders ve konu olsun konuyu çalışıp sağlam şekilde kendi anlayacağın not tutmalısın, soru çözümlerine kadar yazmalısın. Önemli gördüğün ve ilk defa mantığını anladığın kısımları fosforlu kalem veya farklı renkte kalem ile belirtmelisin ama bunu kesinlikle yapmalısın kalıcılığı arttırır. Konu bittikten hemen sonra veya bitmese bile soru çözmek zorundasın çözmesinde uğraşman bile kâfi. Soruları çözmekte zorlandığın an ilk iki testi aldığın notlara bakıp çözmen gerekiyor konunun mantığını bu şekilde çözebilir ve konuyu kavraman yardımcı olur. Bunu bütün derslerde uygulayabilirsin. Ama sayısal dersler için daha pratik bir çalışma şekli var. Matematik, geometri ve fizik için çalıştığın konuların önemli kısımlarını ve formüllerini birkaç A4 kâğıdına güzelce not alıp daha sonrasında o notlara bakıp birkaç test çözdüğünde bir sonraki testleri kendiliğinden çözebildiğinin farkına varacaksın.

- DENEME VE DENEME ANALİZİ

Sınavı kazanmayı kolaylaştıran temel kurallarından biri aslında deneme ciddiyetidir ve maalesef çoğu öğrenci bunun farkında değil! Ve olumsuz düşündüğünüz bir diğer konuda deneme sonuçları. Bir düşük bir yüksek olabilir, başkası senden daha iyi yapabilir bunlar var olan gerçekler bunları kabullenip sadece kendi gelişimine ve ilerlemene odaklanmalısın, deneme adı üstünde sadece deneme bu seni her zaman daha iyiye götürmeli daha geriye değil. Yüksek yaptığın da daha iyisini yapmak için çabala düşük yaparsan daha çok çabalaman gerektiğinin farkına var, çalıştığın halde deneme de yüksek yapamıyorum diyen olacak illaki bence denemeyi en çok ciddiye alması gereken onlar. Çünkü çalışmalarından verim alamıyordur, ya saplanıp hep aynı noktalarda kalıyordur veya çalışma yönteminde sıkıntı vardır, bir danışmana uğrayıp sorunun çözümünü bir an önce bulmaları lazım vakit asıl nakittir unutma!

Denemeye nasıl girilir biraz ondan bahsedeyim benim kanayam yaram çünkü. Öncelikle herkes bilir bir insan ilk defa yapacağı şeylerde heyecan, stres vb. durumlarla karşılaşır buda kaygı düzeyini yüksek oranda arttırır, sonuç olarak çoğu zaman doğru bildiğiniz şeyleri bile hatırlamaz veya yanlış hatırlar ve bocalar istemediğiniz sonuçlar elde ederiz bazı YKS öğrencilerinin mezuna kalma sorunu bu olabilir. Peki bununla nasıl başa çıkabilirsiniz? Şöyle anlatayım tamamen DENEME ile. Sınava nasıl bir ciddiyetle girecekseniz denemeye de o ciddiyetle girmelisiniz. CİDDİYETTEN KASTIM TAMAMEN BÜTÜN SINAV KURALLARINA UYARAK. Bu her denemede yaptıkça farkında olmazsınız ama hem netleriniz yükselecek hem de sınava daha hazır hale geleceksiniz.


Bunların yanında bir diğer konu deneme analizine. Ama ondan önce ufak bir meseleyi daha belirtmek isterim bazı arkadaşlar genelde konu eksiği olduğu için denemeye girmiyor ki bu çok yanlış bir davranış esefle kınıyorum onları. Konuları bitirmeniz yarılamanız hiç önemli değil!! Kesinlikle deneme çözün ama sakın atmayın! Güzelce istifleyin ve ayda bir tüm denemelerin çözmediğiniz sorularını kurcalayın. Bu şekilde hem genel gelişimizi görecek kendinize bir ayda ne kattığınızı hem de bol bol soru tipi görmüş olacaksınız. Bana göre bir öğrenci tamamen ciddi bir şekilde haftada en az bir deneme çözmeli sınava kadar ise en az 100 tane deneme görmeli. Hangi ara çözelim derseniz otobüste, ders arasında çıtır çerez olarak gerekirse 5-6 soru çöz bırak bitirene kadar ama acımayın 100 tane deneme gömün. Bu çıtır çerezlerde ki amaç bütün konu ve derslerden farklı soru tipi görmeniz. Analiz ise şu şekilde deneme bitti doğru-yanlış her şeyi işaretledin güzel mükemmel sonuç önemli değil unutma şimdi kendine küçük bir deneme defteri alıyorsun. Denemeleri kodla işte benim dahi aklıma geldiği gibi deneme bir dedin netini felan yazdın sonra dersleri altına konu ismi yazabilecek şekilde sıralayıp yazıyorsun daha sonra her dersin altına bitirmiş olduğun konulardan hangilerinden yanlış yaptığını yazıyorsun(basit işlem hataları, ufak dikkatsizlikleri görmezden gel) 3-4 denemede bir konu isimlerine tanıdık konu isimleri görürsen anla ki o konu seni özlemiş bir hal hatır sorup hasret giderin o konuyla ki her deneme karşına çıkmasın.

Bu şekilde deneme analizinin faydası çok ama ben birkaç tane yazayım ;

  • Konuları gerçek manada bitirip bitirmediğini göreceksin.
  • Konu eksiklerini güncel olarak takip edebileceksin.
  • Kendi gelişimin küçük bir defterde olacak görebileceksin.
  • Bazen farkında olmuyoruz hep aynı soru tiplerinde hata yapıyoruz bunu üstesinden gelebileceksin.
  • Hedefe ne kadar kalmış görebiliriz. vb.


Umarım yazdıklarım işinizi görür, iyi çalışmalar. Selametle!

“Hayatlarımızı biçimlendiren, ara sıra yaptığımız şeyler değil, sürekli olarak yaptığımız şeylerdir.” Anthony Robbins

Matematik&Biyoloji Öğretmeni - Ömer Uçmaz

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Bir öğrenci, ders çalışmayı olması için kendine hedef belirlemeyi ve o hedefe inanmalıdır.

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl ders çalışılır maddeler halinde sizin için hazırladık. Sınavlarda başarıyı yakalamak için ders çalışmanın püf noktaları

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi öğrencisinden, tıp fakültesini kazanma sırları? Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka uygulaması gereken metotlar.

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisinden verimli ders çalışma yöntemleri. Öğrencilerin sınavlarda başarı sağlamaları için dikkat etmesi gereken önemli noktalar.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?