Okulda Başarılı Olmak İçin Ne Yapılmalıdır

Yazar: Engin H. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. - Güncellenme Tarihi : 18.05.2022 Görüntülenme: 85975
Okulda Başarılı Olmak İçin Ne Yapılmalıdır
O kulda ve derslerde başarılı olmanın yolları nelerdir. Maddeler halinde okulda başarılı olmanın püf noktalarına dikkat ederek sizde derslerinizde başarılı olabilirsiniz.

Bu yazıda bir öğrencinin derslerinde başarılı olması için yapması gerekenlerden bahsedeceğim. Öncelikle öğrenci başarılı olmayı gerçekten, bütün kalbiyle isteyecek. Bu koşul sağlandıktan sonra aşağıda belirtilenlerin yapılmasını öneriyorum.

Okulda ve derslerde başarılı olmanın 15 püf noktası;

1) Mutlaka yeterince uyku alacağınız bir saatte yatın. Gece geç yatmak ertesi günkü verimliliği azaltacaktır.

2) Sabah gerekirse biraz daha erken kalkıp iyi bir kahvaltı yapın. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, kahvaltı yapmazsanız derslerin ortasında algı gücünüz zayıflayacaktır.

3) Dersi derste halletmeye çalışın, bunun için etkili dinleme yapmanız lazım. Etkili dinleme için öğretmenle göz teması kurmanız ve önemli bilgileri not almanız gerekiyor.

4) Anlamadığınız yerleri mutlaka öğretmene sorun. O konu sınavlarda karşınıza çıkabilir ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için en uygun zaman o ders.

5) Derste eğlenmek için değil öğrenmek için bulunuyorsunuz. Bu nedenle derste sizin konsantrasyonunuzu bozan arkadaşlardan uzak durun.

6) Teneffüslerde iyi dinlenmeye çalışın. İyi dinlenirseniz öğreneceğiniz bilgileri zihninize kaydetmeniz daha verimli bir biçimde gerçekleşecektir.

7) Fastfood yiyeceklerden uzak durmaya, bu tarz yiyecekleri azaltmaya gayret edin. Bu tür yiyecekler beyin gücünü tam olarak kullanmanızı engeller. Haftada birkaç gün balık yemenizi öneririm. Bu hem vücut direncinizi, hem de konsantrasyonunuzu arttıracaktır.

8) Her gün kesinlikle o gün gördüğünüz dersleri tekrar edin. Tekrar yoksa başarının da gelmeyeceğini aklınızdan çıkarmayın.

9) Tekrar ettiğiniz konularla ilgili soru çözün. Unutmayın ki bir konuyu anlayıp anlamadığınızı ancak soru çözerek anlayabilirsiniz. Kendi seviyenize uygun soru kitapları kullanmaya gayret edin. Bunu belirlemek için öğretmenlerden yardım alın.

10) Televizyon karşısında ya da gürültülü ortamlarda değil, sakin, sessiz bir ortamda ders çalışın. Ders çalışırken pop, rock veya hiphop tarzı müzikler dinlerseniz öğrenme süreci verimsiz olacaktır. Bunun yerine sözsüz, dinlendirici arka plan müzikleri(fon müzikleri) dinleyebilirsiniz.

11) Kesinlikle yatarak ders çalışmayın. Bu şekilde ders çalıştığınızda uykunuz gelmeye başlar.

12) Her 45-60 dakikada bir 15 dakika dinlenme arası vermeye çalışın. Hiç dinlenmeden çalışırsanız hem çabuk bıkarsınız, hem de öğrendiğiniz bilgileri karıştırırsınız.

13) Çalışma masanız olabildiğince düzenli olsun. Sadece o gün çalışacağınız derslerin kitap ve defterleri olsun. Bir de çalışma masanızda mutlaka su bulundurun. Su içmek zihni daha berrak tutar, öğrenme sürecini kolaylaştırır.

14) Etkili öğrenmeyi gerçekleştirebilmek için kendi öğrenme tarzınızı tespit edin ve o tarzı kullanarak çalışın. Bunun yanında mutlaka detaylı bir çalışma programı yapın. Gerekirse rehberlik servisinden veya bir uzmandan (bir öğretmen de olabilir) program hazırlama için yardım isteyin.

15) Haftalık olarak televizyon dizilerine ve internet kullanmaya ayıracağınız zamanı belirleyin ve bu zamanın üzerine çıkmayın. Son olarak, daha önceki bir başka yazımızda belirttiğimiz üzere kitap okumaya düzenli olarak zaman ayırmaya çalışın. Bunun yararlarını mutlaka göreceksiniz.

Geçen hafta başlayan yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dilerim. Mutlaka yorum olarak geri dönüşlerinizi bildirebilirsiniz. 

Etiketler

Yazar

Engin H.

NOT: Derslerime yönelik yoğun ilgi için teşekkür ederim. 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi için yüz yüze derslere 15 Ağustos itibariyle başlayacağım. Öncesinde ders talebinde bulu...

Benzer Yazılar
Öğretmen Seçimi Nasıl Olmalıdır

Öğretmen Seçimi Nasıl Olmalıdır

İyi bir öğretmen seçimi nasıl yapılır? Öğretmen seçiminden nasıl olmalıdır. Velilerin öğretmen seçimi konusunda mutlaka bilmesi gereken konular.

Dikkat Etmek Gerek!

Dikkat Etmek Gerek!

Özel ders çocuğun öğreniminin mi bir parçası olacak yoksa bunun yanında eğitici rolleri de olmalı mı?

Doğru Öğretmen Seçimi

Doğru Öğretmen Seçimi

Özel ders alacağınız öğretmen seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sizler için hazırladık. Size katkı sağlayacak öğretmeni nasıl belirleyebilirsiniz.

Özel Ders Kazanımı

Özel Ders Kazanımı

Özel dersin öğrenciye katkıları ve ders alacağınız öğretmeni seçerken dikkat etmeniz gerekenler.

Yorumlar (6)
Makaleyi beğendin mi ?
z

zeynep
Cevap Yaz

derslerimde gerçekten çok başarılıyım deneme sınavlarında 410 ila 470 arası puan alıyorum fakat bursluluk sınavlarına canım hiç çalışmak istemiyor bence sebebi yaz tatillerine denk geldiği için çünkü insan yazın tatilde ders çalışmak değil tatil yapmak istiyor ve zaten 1 sene boyunca hep çalışmışsın tatil yapmak bizim de hakkımız ama sınavı kazanmayı da istiyorum bir yandan bu benim bursluluk sınavına girişimin 2. senesi fakat çalışamıyorum 7.sınıfım


Cevap Yaz 02 Mart 2021

çok başarısızım, umarım buradaki taktikler işime yarar :)


Cevap Yaz 01 Mart 2021

gerçekten çok işime yaradı hocam, teşekkür ederim :)


Cevap Yaz 14 Ocak 2021

Ben liseye hazırlanıyor um ama odaklanamiyorym yardım edin


Cevap Yaz

sağolun teşekkürler

S
S Cevap Yaz 14 Mart 2024

Helal