E ğitimde yaşanan sıkıntılar nelerdir, Öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıların temelinde ne vardır. Öğrencilerin eğitim hayatlarında sıkıntılarla başa çıkma yöntemleri nelerdir?
Her insanın eğitilmeye ihtiyacı vardır. Bu eğitim küçük yaştan öğrencilikle başlar. Öğrenciler akademik eğitimlerini okul ortamında sürdürürler. Birden çok kişinin bulunduğu ortamlarda sıkıntılar kaçınılmaz olur. Hemen hemen her öğrencinin okul hayatında karşılaştığı birkaç genel sorun çıkar. En başta öğrenciler ilkokula gittiği dönemlerde okul fobisi vardır, öğrenci okul ortamını reddeder veya öğrenci okula gitmek istemez. Bu itirazını evde anne ve babasına çeşitli yollarla göstermeye çalışır. Bu sorunun yaşanmaması için okul öncesi eğitim etkilidir. Anne babanın kararlı duruşu ve öğrenciyi destekler nitelikteki tutumu bu sorunun yaşanmaması için çözüm önerisi olabilir.
Bir diğer etken öğrencinin gireceği ortamdan dışlanma korkusudur. Asosyal bir kişiliğin sosyal ortama giremeyeceğini düşünmesi, onlar gibi olamadığını düşünmek veya onların kendisini değiştirmesini istemesi ve bunu kendisinin istememesi, çeşitli olumsuz etiketlemelerle dışlanmaya maruz kalma endişesi onu sıkıntıya sokar.
Küçümseme, küçük düşürülme, utanç duyma sonucu duygusal sarsılma, iyi olmayan ilişkiler, endişe ve huzursuzlukta başarısızlığa neden olur. Öğretmenin yeterli nitelikte olmaması, ev ortamındaki olumsuz olaylar, sınıf ortamının da uygun olmayışının yanı sıra öğrencide bulunabilecek zekâ geriliği ile odağının ve hedefinin farklı oluşu öğrencinin okul başarısızlığını etkiler. Öğretmenin eğitim ortamında alacağı önlemler, aile, öğretmen, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığının işbirliği ile sorunlar azaltılabilir. Bu türlü soruların erken teşhisi iler ki yaşayacak sıkıntıların önüne geçmede ve önemli adımlar atmada faydalı olacaktır.
Bir diğer sıkıntımız ise sınavda öğrencinin performans göstermesini etkileyen sınav kaygısıdır. Aşırı endişe halinde salgılanan yoğun adrenalin öğrencinin paniklemesine ve bildiklerini aktaramamasına, düşüncelerine yön vermede zorluk çekmesine, dikkat dağınıklığına ve zihinsel becerilerini kullanamamasına neden olur. Ailenin ve öğrencinin sınava yüklediği anlam, zihindeki sınav imajı ve sınav sonucuyla edinebilecek kazanımları ve ödülü arzu etmesi sınav kaygısını da beraberinde getirir. Aileler öğrencilerine güven ve destek vermelidir. Empati kurmalı ve önemsemelidir. Aile öğrenci için pozitif rol model olmalı ve hem ev hem de eğitim ortamında öğrenciye yeterli motivasyon sağlanmalıdır. Bu süreçte aile öğrencinin daima yakından takipçisi olmalı ve her türlü destekçisi olmalıdır.
den Başlayan Fiyatlar
Sınava hazırlanırken eksik olduğun ders veya konuları online derslerle tamamla! 45.135 Memnun Öğrenci
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
130.535 Aktif Öğrenci - 89.923 Tamanlanan Ders
M. Oğuzhan A.
Profesyonel olarak özel ders veriyorum, SINAV KOÇLUĞU yapıyorum. TYT-AYT, KPSS, LGS,ALES,DGS başta olmak üzere her türlü sınavın kapısını beraber açıyoruz. Tıp, H...
İlk eğitimler ve farkındalık, okul öncesi eğitime dair her şey!
Tagul ile derslerinizde etiket bulutu oluşturun ve derslerinizi eğlenceli hale getirin
Prezi, sıradan sunumlardan sıkılan, kaliteli, eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar hazırlamak isteyenlerin uygulamasıdır.
Geogebra nedir, nasıl kullanılır. Eğitimde geogebra kullanarak neler yapılabilir.