T agul ile derslerinizde etiket bulutu oluşturun ve derslerinizi eğlenceli hale getirin
Tagul programı ile hem öğrencilerinize hemde özel ders verdiğiniz öğrencilerinize kavram haritası oluşturabilir ve derslerinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.
Tagul Kullanımı
Etiket bulutları olarak nitelendirebileceğimiz Tagul programı, bir yazı içinde geçen kelimelerin sık tekrarlananlarını seçerek, bunları şematik düzeyde bir araya getiren tekniktir. Mükemmel bir şekilde kelime bulutu oluşturabileceğimiz bir web servisidir. Bunun için ilk olarak https://tagul.com sitesine giriş yaptığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir.
Giriş
İlk olarak yukarıdaki kırmızı alan içerisindeki menüyü açıklayalım:
Gallery: Bu sekmede bu programda daha önceden yapılıp kayıt edilmiş olan diğer kullanıcıların örnek resimlerini görebilirsiniz.
FAQ: Programla ile ilgili diğer kullanıcıların sormuş olduğu sık sorular yer almaktadır.
Forums: Tagul programının Forum bölümüdür.
Blog: Tagul programının Blog kısmınıdır.
About: Tagul programı hakkında bilgi verilen kısımdır.
Tagul programında kelime bulutları oluşturmak için ilk olarak üye olmamız gerekmektedir. Eğer önceden üyeliğimiz var ise “Log in” sekmesine basıp Email ve şifremiz ile giriş yapabiliriz. Eğer yok ise “Sign Up” sekmesine bastığımızda aşağıdaki pencere karşımıza gelir:
Bu bölümde sol taraftaki “Username”, “Email” ve “Password” bölümleri doldurularak üye olunur. Üye olunmak istenmiyorsa Google, Facebook ve Twitter seçenekleri ile direk olarak giriş yapılabilir.
Giriş yapıldıktan sonra düzenleme penceresi karşımıza gelir. Burada ilk olarak Cloud yani bulutumuzun ismini yazıyoruz. Daha sonra Text bölümünden istediğimiz kelimeleri ekleyebilir renk ve yazı tiplerini ayarlayabiliriz.Eğer kelimeleri tek tek girmek istemiyorsak Import Words bölümünde istediğimiz paragrafı kopyalayıp o kısma yapıştırabiliriz.
Bir sonraki aşama Shapes kısmıdır. Burada kelimelerin hangi şekil üzerinde olacağını belirleriz. Bunun için istediğimiz şeklin üzerine tıklamamız yeterlidir.
Bir diğer aşama Fonts seçeneğidir. Burada yazıların hangi fontta olacağını belirlenmektedir.
Bu aşama Layout kısmıdır. Burada kelimelerin nasıl sıralanacağı, kaç kelime yazılacağı gibi özellikler belirlenir.
Color and Animations bölümünde arkaplan rengi, animasyon hızı, yazıların rengi, ve yazıların üstüne gelince değiştireceği rengi gibi düzenlemeler yapılır.
Son olarak Grab and Share bölümünde ise yaptığımız resmi istediğimiz formatta kaydedebilir yada farklı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilir.
Düzenleme işlemleri bittikten sonra resmimizin son halini görmek için 1 numaralı kutudaki “Visualize” sekmesine tıklarız ve resmimizin önizlemesini 2 numaralı kutuda görebiliriz.
3 numaralı “Save Changes” seçeneği ile yaptığımız değişiklikleri kaydedebiliriz. 5 numaralı seçenek ile yapmış olduğumu kelime bulutunu silebiliriz. 4 numarali sekmeye tıkladığımızda ise kelime bulutumuzu tekrar kaydeder ve yeni bir kopyasını oluşturur. Böylece resmimizi bozmadan yeni bir kelime bulutu yapabiliriz.
Son olarak sağ üsteki 5 numaralı Back to Clouds Sekmesine tıklayarak daha önceden yapmış olduğumuz ve yeni yaptığımız kelime bulutlarına ulaşabiliriz..
Bir önceki yazımız olan Dijital Vatandaşlık Nedir? başlıklı makalemizde dijital vatandaş nedir, nasıl yetiştirilir ve eğitimcilerin dikkat etmesi gereken kriterler hakkında bilgi verilmektedir.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
130.535 Aktif Öğrenci - 89.923 Tamanlanan Ders
Yasin G.
Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...
Prezi, sıradan sunumlardan sıkılan, kaliteli, eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar hazırlamak isteyenlerin uygulamasıdır.
Geogebra nedir, nasıl kullanılır. Eğitimde geogebra kullanarak neler yapılabilir.
Eğitimde teknoloji giderek artmaya başladı. Öğrenci ve öğretmenler teknolojinin fazlasıyla farkındalar. O yüzden "Kodlama" fazlasıyla gerekli bir hal aldı.
Piktochart nedir, nasıl kullanılır. Eğitimde piktochart kullanımı ve infografik hazırlama.