Erken Kalkmak İsteyenlere 7 Güzel Tavsiye

Yazar: Ahmet Seyfettin D. | 20.08.2021 - 3 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1183
Erken Kalkmak İsteyenlere 7 Güzel Tavsiye
E rken uyanmanın yolları nelerdir? Erken kalmak isteyenler için 7 harika tavsiye

 Hayallerinizi gerçekleştirmenin en iyi yolu, uyanmaktır. Hayat dediğimiz şey aslında yaşadığımız günlerin toplamıdır. Peki 75 yaşına kadar yaşayan bir insanın ömrü nerede geçer? 7.5 yılı yemekte geçer ki biz Türkler midemize düşkünüzdür. Gelin ona düz 8 diyelim. 2.5 yılı da yemek yapmakla geçiyor bu ayrı konu. Ortalama 3.5 yıl banyoda, 2 yıl telefon görüşmesiyle, 9 yıl televizyon (YouTube Netflix sosyal medya vs )izleyerek, hatta bunun 2 yılı sadece reklamları izleyerek geçiyor. 4.5 yılı trafikte ve ortalama 25 senesini iş + eğitimde harcıyoruz. Son olarak 75 yaşında bir insanın günde 7-8 saatten hesaplarsak tam 26 yılı uykuda geçiyor. Yaşım 24 ve doğduğum günden beri uyuduğumu düşünürsem gerçekten inanılır gibi değil. Peki yok mu kendimize ayırabileceğimiz süreyi arttırmanın bir yolu. Elbette var. O yataktan erken kalkarak. Günün en zor savaşını daha gözlerimizi açar açmaz veriyoruz. O sıcacık yatağı bırakıp güne başlamak... Sabahlar günleri, günler ise bir hayatı oluşturuyor. Yani ilk treni kaçırmak tahminimizden daha pahalıya mâl olabilir. Dünyada en başarılı insanlarında, en başarısız insanlarında 24 saati var. Girdiler aynıyken çıktılar nasıl bu kadar farklı olabiliyor. Akıllı adamın üstüne güneş doğmaz derler. Gerçekten öyle mi ? Güneşten önce uyanmak için sizlere 7 güzel tavsiye. İşte erken kalmak isteyenler için harika tavsiyeler

Erken uyanmanın yolları
 

  • Sizi yataktan çıkartacak bir hedef belirleyin.
     
  • Ertesi gün planlarınızı geceden yapın.
     
  • Alarımınızı 1,5 metre uzağa koyun.
     
  • Gün içerisinde vücudunuzu yorun.
     
  • Uyumaya yakın ışıktan uzak durun.
     
  • Dakik ve düzenli olun.
     
  • Uyandığınızda esneme hareketleri yapın.
     

1) Hiç aşık oldun mu ?

 Annem bana 'oğlum bu hayatta bir işini iki eşini seveceksin, yoksa yaşamdan lezzet alamazsın' derdi. Uyanmak için sizi yataktan fırlatacak bir hedef, tutku ya da hayal. Bunlar yoksa o yataktan neden çıkacaksınız ki ? Sizi düşünce tekrar kaldıracak bir sebebiniz olsun. Hedefi olmayan gemiye, en iyi rüzgar bile yardım edemez. 

2) Geceden planla.

 En sevdiğim yöntemdir. Uykuya dalmadan önce, uyanacağım günün çok kısa planını yapıyorum. Beynime gelecek günden bir fragman izletip; bedenen ve zihnen kendimi hazırlıyorum. 

İpucu: Zihnin açık olduğu saatler başlık yazımızı incelemenizi ve en verimli olacağınız saatleri kullanmanızı öneririz. 

3) Sosyal Mesafe

 Özellikle ilk ay; erken kalkma düzeninizi oturtana kadar alarmınızı en az 1.5 metre uzağa koyun. Alarmı susturmak için kesinlikle ayağa kalkmanız gereksin. Hatta iki farklı cihazı odanızın en zıt köşelerine yerleştirebilirsiniz. 

4) Uyuma, bayıl.

 Gerçekten acıkırsanız yediğiniz yemek en güzeli, ciddi anlamda yorulursanız yattığınız yatak en yumuşağı olur. Spor yaptığım günler uykuya geçiş sürem 5-10 dakika civarı olurken yapmadığım günler ortalama 20-25 dakika oluyor. Spor uyku dahil birçok faydası ile olmazsa olmazımızdır.

5) Kötü arkadaş, ışık.

 Uyumayı planladığınız saatten önceki 1 saat içerisinde kesinlikle ne bir televizyon ne de bir telefonla göz göze gelin. Ayrıca melatonin karanlıkta salgılandığı için odanıza hiç ışık girmesin. Gözlerinizi açınca tek arkadaşınız karanlık olsun.

6) Memur hayatı

 Her gün aynı saatte uyumaya ve uyanmaya çalışın. Neredeyse dakik olun. Genellikle bir alışkanlığı elde etme süresinin 21 gün olduğu söyleniyor. 21 gün boyunca aynı saate uyumaya ve aynı saatte uyanmaya çalışın. Düzenli bir saatte uyumak, düzenli bir saatte uyanmak için ilk adımdır.

7) Biraz Esne

 Vücuda ben uyandım, sıra sende mesajını yollayın. Ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın, kollarınızı bacaklarınızı uzatın, şöyle güzelce bi gerilin. Gizli bir tavsiye; soğuk suyu burnunuzdan tüm gücünüzle çekerseniz uyku muyku kalmıyor :)

Yukarıdaki bahsedilen erken uyanma yöntemlerini uyguladığınızda bir süre sonra düzene oturduğunu fark edeceksiniz

Etiketler

Yazar

Ahmet Seyfettin D.

 Atılım Üniversitesi (İngilizce) Matematik bölümü mezunu,  Hacettepe Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası ayrıca Gebze Teknik Üniversitesinden onaylı '...

Benzer Yazılar
İlk Eğitimler ve Farkındalık

İlk Eğitimler ve Farkındalık

İlk eğitimler ve farkındalık, okul öncesi eğitime dair her şey!

Anatomi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Anatomi Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Anatomi nedir, çeşitleri nelerdir? Anatominin tarihçesi ve insan anatomisine dair tüm bilgiler blogumuzda!

Uykunun Eğitim Hayatındaki Yeri ve Önemi

Uykunun Eğitim Hayatındaki Yeri ve Önemi

Öğrencilerin uyku düzenleri ve hangi saatler ders çalışacağı, en verimli uyku saatleri konusunda mutlaka bilmesi gerekenler

Bana Beslenme Düzenini Söyle

Bana Beslenme Düzenini Söyle

İnsanlar nasıl besleniyorsa hayatları o kadardır. Derslerde başarılı olmak ve güne enerjik başlamak için beslenme düzenin de öğrencilerin mutlaka bilmesi gerekenler.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?