V erimli ders çalışma nedir? Ders çalışırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar
Dünyanın en zor işlerinden biri belki de ders çalışmaktır. Masa başında oturup 2-3 saat kalkmadan ders çalışmak! Hele ki hareketli, yerinde duramayan özelliklere sahipseniz işiniz daha da zor olacaktır. Ders çalışmak ne kadar bir iş gözükse de bizleri başarıya taşıyan gelecekte mesleğimizi belirlemede bize yön veren emek ve çabalardır. Ders çalışmaya yeni başlayan öğrenciler için önce kısa aralıklarla çalışması daha sonra giderek çalışma sürelerini uzatması faydalı olacaktır.
Çalışma süreleri ideal olanı 40 dakika ders ,10 dakika mola şeklindedir. Mutlaka günlük ve haftalık çalışma planlarınızın olması gerekir. Plan ve program saatlerinizi ayarlamakta zorlanıyorsanız öğretmenlerinizden destek alabilirsiniz. Ders çalışma masanızda sadece çalışacağınız kitap ve defter olması dikkatinizi ve konsantrasyonunuzu uzun süre tutmayı sağlayacaktır. Çalıştığınız odada laptop,telefon veya televizyon bulunmaması varsa da göz önünde olmaması sizin için daha iyi olacaktır.
Yatarak veya uzanarak ders çalışmak bir süre sonra uykunuzun gelmesine veya dikkatinizin dağılmasına yol açar. Sandalyede 90 derece açı ile oturmanız önerilmektedir. Işığın masaya arkadan gelmesi daha geç yorulmanızı sağlayacaktır. Molalarda kişisel ihtiyaçlarımızı gidermek ve beynimizi dinlendirmek gereklidir. Uzun süre tv izlemek veya telefonla zaman geçirmek çalıştığımız dersin verimini düşürecektir. Derslere planlama yaparken öncelikle günlük ders tekrarları, ödevler ve en son test çözme şeklinde yaparsak daha iyi sonuçlar alınacaktır.
İyi öğrenilmeyen bir konudan ödev yapmaya çalışmak veya test çözmek bizi yanlış yapmaya, dersten sıkılmaya ve derse karşı yapamıyorum diyerek özgüveninizi düşürecektir. Sadece sınav günleri saatlerce ders çalışmak ta doğru değildir. Her gün konu tekrarlarımızı, ödevlerimizi ve testlerimizi yaparsak sınavlardan bir gün önce kısa tekrarlarla daha başarılı olacaksınızdır. Ders çalışırken kısa özetler çıkarmak,önemli bölümlerin altlarını koyu kalemler ile çizmek bilgileri hafızamızda uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Her derse aynı stil ile çalışamazsınız. Sayısal ve sözel derslerin çalışma şekilleri farklı olmalıdır. Günlük çalışırken bir sayısal bir sözel ders şeklinde ders çalışmaya gayret edin.
Sevgili Öğrenciler;
Verimli ders saatleri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Kimi öğrenci sabah saatlerinde verimli çalışabilir kimisi ise gece verimli çalışabilir. Peki kişi verimli çalışabildiği saatleri nasıl öğrenebilir?
Kişi gün içinde ders çalışırken çeşitli saatlerde ders çalışarak hangi saatlerde konuları daha iyi anladığını bulabilir. Hangi saatler arasında dikkatinin dağıldığını buna bağlı olarak dersinin verimsiz geçtiğini anlayabilir.
Kesinlikle bir başkasının çalışma saatleri örnek alınmamalı ya da internetten edinilen saatlere bağlı kalınmamalıdır. Daha önce de bahsettiğim gibi kişi verimli ders çalışma saatini kendisi bulmalıdır.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
122.148 Aktif Öğrenci - 78.494 Tamanlanan Ders
ALİ İ.
- İlkokul ve ortaokul tüm derslerden özel ders -Ödevlere yardımcı - Öğrenci Koçluğu , - Verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, - Zamanı etkili kullanma, - Anlayara...
Öğrenciler ders çalışma saatlerini belirlerken nelere dikkat etmelidirler. En verimli ders çalışma saati hangi saat dilimindedir?
Öğrencilerin dikkate alması gereken verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir. En verimli 4 ders çalışma yöntemi bizden, sınavlarda başarılı olmak sizden.
Bireysel farkındalığa göre bireyler hangi saatte ders çalışmalıdır. Öğrenciler hangi saatte ders çalışacağını nasıl belirlemedir. Rehberlik eden veli ve öğretmenlerin bilmesi gerekenler nelerdir.
10 madde de ne zaman ders çalışmayım? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları burada, en verimli ders çalışmayı ne zaman yapabilirsiniz?
Derslerde başarılı olamıyorum. Başarılı olmam için bana tavsiyelerde bulunur musunuz?
hocamız gerçekten bir öğrencinin verimli bir şekilde nasıl çalışma yapacağını çok iyi bir şekilde ifade etmiş. Tüm öğrenciler adına teşekkür ederiz hocam :)
Ders çalışan ancak bir türlü sonuç alamayan, verimli ders çalışma üzerine öğrencilere ışık tutacak bir yazı olmuş. Tebrikler.