Başlıkta ismi geçen üç noktayı genelde öğrenciler için kullansakta aslında genç- yetişkin fark etmeden herkes için aynı şey geçerlidir.
UYKU DÜZENİ
Gece çalıştığımız 5 saat çoğu zaman sabahın erken saatlerinde çalıştığımız 1 saate eşdeğer oluyor. Gün ışığı her zaman adapte olmak için daha sağlıklı bir yöntemdir. Bunun dışında sabah saatleri kalıcı öğrenme için en uygun saatlerdir. Uyku düzeni sağlıklı olan bir insanın gün içerinde dinç, öğrenmeye daha açık olduğu kanıtlanmıştır.
BESLENME
Uyku düzeniyle bağlantılı olarak sabahın erken saatlerinde yapılan bir kahvahtı hem enerjik olmamızı hem de konsantrasyonumuzun daha toplu olmasını sağlayacaktır. Ders çalışma uğruna saatlere yemek yememek verimli çalışma getirmez. Bunun yanında ara öğün olarak çerezler ve meyveler asla ihmal edilmemeli. Özellikle küçük çocuklar için okulda sağlanamıyorsa sabah kahvaltısında en azından ceviz yedirilmeli.
SPOR
Çoğu insan spor için vakti olmadığını, sporda yaparsa iyice yorgun düşeceğini söyler. Yetişkinler için spor, sporu yaparken yorabilir ama sonrasında sizin daha dinç olmanızı sağlar. Çocuklar içinde onların içinde yetişkinlerden daha çok olan enerjiyi atmaları için en sağlıklı yoldur. Bu sayede enerjisini sporda atan çocuk ders sırasında fazladan hareket etme gereksinimi duymayacak ve daha konsantre bir şekilde dersine odaklanacaktır. Bu noktada Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün süzünü unutmayalım: "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.".
Bu üç hususa dikkat edildiğinde başarı kaçınılmazdır.
Bir önceki yazımız olan "Sözel Öğrenciler için TYT Sınavı" başlıklı makalemizde TYT sınavına hazırlık yapan sözel bölümü öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgiler verilmektedir.
Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (0)