O nline dersin faydalarını, online eğitimin avantajları ve dezavantajlarını sizler için hazırladık! Keyifli okumalar :)
2020 yılında Covid-19 salgınının hayatımıza girmesiyle birdenbire yaşamın merkezine oturan online(çevrimiçi) eğitim artısıyla eksisiyle tüm dünyaya değişik bir tecrübe yaşattı. Gelen haberlere bakılırsa online eğitim ülkelerin gündeminden çıkmayacak gibi. Salgın sonrası dönemde de kısmi olarak online eğitim uygulamlarının kullanılması düşünülüyor. Peki online eğitimler işe yarıyor mu? Velilerin bir kısmı online eğitimden oldukça şikayetçiyken bir kısmı ise gayet memnun görünüyor. Burada kim haklı kim haksız tartışmasından çok online eğitimi tüm yönleriyle ele almaya çalışacağım.
İnsan iletişiminde yüz yüze temasın, mimiklerin verdiği mesajların, bazen bir bakışla anlatılan şeylerin önemini görmezden gelemeyiz. Dolayısıyla online eğitimin bu anlamda öğretmen-öğrenci ilişkisine bir darbe vurduğu açıktır. Ancak burada asıl mesele online eğitimin sahip olduğu avantajların bu darbeyi ne ölçüde ortada kaldırdığıdır. Şimdi gelin online eğitimi detaylıca analiz edelim.
İletişim konusunda ortaya çıkan dezavantajı kaldırmak online eğitimi verecek olan öğretmenin birincil gündemi olmalı ve bu konuya kafa yormalıdır. Öğrenci ile doğru frekansı tutturmak, onunla sahte biçimde değil gerçekten ilgilenmek, yeri geldiğinde öğrencinin sorunlarını dinleyip ona çözüm önerileri sunması, ona değer verdiğini göstermesi bu anlamda çok etkili olmaktadır. Zaman zaman aradaki yaş farkını ortadan kaldıracak biçimde iletişim kurmak, öğrencinin gözünden derslere bakabilmek de önemli yöntemlerden birisidir. İşin özü online eğitimdeki iletişimin kalitesini ve dolayısıyla dersin verimini öğretmenin kendisi belirlemektedir.
Online eğitimi verecek öğretmenin teknoloji kullanımına yatkın, güncel online eğitim araçlarını kullanabilir durumda olması çok önemlidir. Bu noktada nispeten daha genç öğretmenlerin daha avantajlı olduğu söylenebilir. Online ders alabileceğin bir öğretmene ihtiyacın varsa linkten yüzlerce kategoride binlerce öğretmeni inceleyebilirsiniz.
Online eğitimin verimli geçmesi için olmazsa olmaz şey hem öğrenci tarafında hem de öğretmen tarafında güçlü bir internet altyapısının bulunmasıdır. İnternet hızı yeterli olmadığında ekran paylaşımı ve görüntü paylaşımı ile birlikte donmalara sebep olabilmektedir.
Online eğitimin getirdiği en büyük avantaj teknolojinin nimetlerini eğitim dünyasının ayaklarına sermesidir. Bildiğiniz üzere çok fazla test, ders kitabı ve deneme sınavı örnekleri PDF formatında internet ortamında mevcuttur. Bu kaynakları iyi inceleyen bir öğretmenin, dersi için en uygun olan dokümanları kullanırsa yüz yüze eğitimdeki sınırlı kaynaklara göre eli çok daha güçlü olacaktır. Bu da öğrenci için çok geniş bir öğrenme alanı demektir.
Değinmemiz gereken bir diğer avantaj ise kazanılan zamandır. Gelişen teknoloji ile birlikte yaşam hızı çok artmış durumdadır. Bu noktada online eğitim öğretmenin veya öğrencinin yolda vakit kaybetmesinin önüne geçmekte ve çift taraflı olarak kişilerin hayatına olumlu etkileri olmaktadır.
Tüm bu noktalar göz önüne alındığında doğru öğretmen seçimi ile birlikte online eğitimin çok verimli olabileceği görünmektedir.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.612 Aktif Öğrenci - 75.108 Tamanlanan Ders
Çağdaş Y.
2007 yılı ODTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. 15 yıldır özel sektörde çalışmaktayım. Kitaplara olan düşkünlüğümle Türkçe'den, Matematiğe olan ilgim ve ilköğretimde okuyan...
Online ders nasıl verilir, online ders vermek için gerekenler nelerdir, online ders verme platformlarınını uzun bir araştırma sonucu bir araya getirdik. Online derslerinizde başarılar.
En yaygın olarak kullanılan çevrimiçi toplantı uygulamaları nelerdir. 6 online toplantı uygulamarı hakkında bilgi ve kullanımına blogumuzdan ulaşabilirsiniz.
Online dersin öğrenciler açısında avantajlarını ve faydalarını online matematik dersleri veren öğretmenimiz sizler için hazırladı.
Online eğitimin yüz yüze eğitimi göre avantajlarını ve dezavantajları sizler için hazırladık! Online eğitim mi yüz yüze eğitim mi?