Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Yazar: Yahya Ö. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 9299
Neden Ders Çalışıyorsunuz?
B ir öğrenci, ders çalışmayı olması için kendine hedef belirlemeyi ve o hedefe inanmalıdır.

Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Değerli öğrenci arkadaşlarım malumunuz üzere birçoğunuz ders çalışmayı sevmiyorsunuz. Neden ders çalıştığınızı söyleyeyim ben size;

1) Ödevleri yapmazsam ailemin haberi olur onlara mahcup olurum.

2) Sınavdan düşük not alırsam hem aileme mahcup olurum hemde sınıfta rezil olabilirim.

3) Öğretmenimi çok seviyorum ödevimi yapmazsam üzülür mahcup olurum.
vs vs...

Peki neden ders çalışmayı sevmiyorum diye hiç sordunuz mu kendinize? Aslında bunun bir kaç sebebi var.

1) Hedefsizlik: Eğer ki geleceğe yönelik bir hedefimiz bulunmuyor ise yani olmak istediğimiz meslek belli değil ise yada hayatta nereye gelmek istediğiniz belli değilse ders çalışmak sizi çok itici sıkıcı hatta iğrenç gelebilir.

2) Hedefe inanmamak: Tamam bir hedefiniz var ama öylesine sadece ağzınızla söylediğiniz bir hedef. Ne olmak istiyorsun diye sorulduğunda mühendis olmak istiyorum demek gibi mesela bu durumda da size ders çalışmak sıkıcı gelebilir.

Lakin inandığınız bir hedefiniz olursa inandığınız derken sadece ağzınızla söylediğiniz değil ha yanlış anlamayın hissettiğiniz, o meslekteki günleri hayal ettiğiniz veya odanızdaki duvarlara o meslekle alakalı poster yapıştırdığınız ve onlara baktıkça motive olduğunuz bir hedefinizden bahsediyorum. işte böyle bir hedefiniz olursa ders çalışmak artık sizin için sıkıcı değil zevkli bir hale gelir. Kendimden örnek vermek istiyorum ben lise yıllarımda iken bir akşam yemeğinde ailecek oturuyorduk. Herkes masadan kalktı salona geçti sadece babam ile ben kaldık masada. Babam bana ileride ne olmak istediğimi sordu ve bende bilmiyorum baba mühendis olabilirim dedim. Babam bendeki bu inançsızlığı görünce yok olmaz dedi. Oğlum sen öğretmen ol vatana millete bir faydan olsun dua alırsın dedi. Ne öğretmeni olayım baba dedim. Biraz düşündü sonra sen sayısalcısın matematik öğretmeni ol dedi. Ben o an matematik öğretmeni olmaya karar verdim. Ama nasıl okula gidiyorum tahtaya geçip arkadaşlarıma ders anlatıyorum yazım düzelsin diye (yazım hala düzelmedi:) sonra tercih kılavuzunu alıp Matematik Öğretmenliği Puanlarına bakıyorum. Hatta öyle gaza geldim ki öğretmenimiz soruyu anlatıyor, durun hocam birazda ben anlatayım meslektaş sayılırız diyorum. O zamanlarda ben cidden vasatın bir tık üstü öğrenciyim hocalar arkadaşlarım hatta babam harici hekes bana bi gaza gelmiş yakında söner gözüyle bakıyor. Velhasılı kelam ben üniversite sınavına girip Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliği kazanıyorum.

Sözü uzatmaya gerek yok eğer ki tam anlamıyla inanırsanız hedefe gideceğiniz yolda yapmanız gerekenler sizlere sıkıcı gelmekten çıkacaktır. O sebepten her şeyin başı İNANÇ.

(Not: babam ilkokul 5 mezunu ve belimden ameliyat olalı 6 gün oldu halen vücudumda bir kan tüpü var neyse ki yarın bundan kurtulup ders anlatmaya devam edeceğim yatmak çok sıkıcı. )

Yahya ÖZEN - Matematik Öğretmeni


Bir önceki yazımız olan "Özel Ders Nasıl Olmalı" başlıklı makalemizde birebir yani özel derslerin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verilmektedir.

 

Etiketler

550

den Başlayan Fiyatlar


Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.

126.974 Aktif Öğrenci - 84.709 Tamanlanan Ders

İçindekiler
Yazar

Yahya Ö.

7 yıldır özel ders veriyorum LGS VE YKS sınavlarına yönelik özel ders veriyorum. Matematik soru bankası ve deneme olarak toplam 6 tane kitabın yazarıyım. Dersleri kendi fasiküll...

Benzer Yazılar
Çocuğuma Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazandırabilirim?

Çocuğuma Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazandırabilirim?

Öğrenciye ders çalışma alışkanlığı kazandırmada velinin rolü. Verimli ve etkili ders çalışma becerisi geliştirmeye dair tüm bilgiler burada!

Blaise Pascal Kimdir?

Blaise Pascal Kimdir?

Ünlü fizikçi ve matematikçi Blaise Pascal kimdir? Blaise Pascal'ın hayatı ve buluşları blogumuzda..

2024 KPSS Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

2024 KPSS Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

Kpss matematik konularını ve 2024 KPSS matematik soru dağılımlarını sizler için hazırladık. Bu yazımız sayesinde matematikte 27'de 27 yapabilirsiniz.

TYT Matematik Net Arttırma Yöntemleri

TYT Matematik Net Arttırma Yöntemleri

TYT Matematik ne attırma yöntemlerini ve ipuçlarını uzman matematik öğretmenimiz sizler için kaleme aldı.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?