Neden Almanca Öğrenmeliyiz?

Yazar: Emine K. | 11.09.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 766
Neden Almanca Öğrenmeliyiz?
Y abancı dilde başarının sırrı nedir. Almanca dil öğrenirken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyenler için bir motivasyon yazısı hazırladık sizler için.

Türkiye'de bir yabancı dili  'anlıyorum ama konuşamıyorum' cümlesinden ibaret olmadığını farklı metotlar deneyerek öğrenmek mümkün. Maalesef ilkokul 4. sınıftan beri -birkaç yıldır 2. sınıfta öğretilmeye başlanıyor- okullarda her yıl alfabe, sayılar, meslekler gibi basit konularla tekrarı olan İngilizce eğitimi ülkemizdeki gençler için maalesef kanayan bir yaradır. Bu tabuyu yıkmak elbette ki bizim elimizde. Yanlış müfredat, az pratik, çok fazla gramer konusu dil ediniminde bizleri tatmin etmeyebiliyor. Günümüzde ise sadece İngilizce bilmek yetmiyor. İş başvurularında zaten İngilizce bilmek zorunda olduğunuzu ve bununda yetmediğini üzerine ek bir dil istediklerini hepinizin tecrübe ettiğine veya edeceğine eminim. Bu diller elbette değişkenlik gösterebiliyor. Almanca da başta gelen diller arasında. 9. sınıfta tanıştığım Almanca şu an ülkemizde ikinci yabancı dil olarak öğrenilmesi gereken dillerden biri. Günümüzde  Almanca`, Mesleğinizde veya eğitim hayatınızda başarılı olmak için yeni yollar açan ve hatta Almanya'da çalışma ve eğitim görme fırsatını doğuran bir dil. Maalesef sadece Türkiye'deki diplomanız, diploma notunuz veya deneyimleriniz Almanya'da çalışmak için yeterli değil. 

Peki Almanca öğrenmek için ne yapmak gerekiyor? 
 

  • Öncelikle öz disipline sahip olmanız gerek. Hedeflerinizi belirlerken güzel bir sonuca ulaşmak için sürecin uzun olduğunu ve fedakarlıklar yapmanız gerektiğini unutmayınız.
     
  • Düzenli ve planlı çalışma bizi büyük oranda başarıya götürür. Bu etapta bir dili ilk kez öğrendiğinizi yani konuşmayı yeni öğrenen bir çocuktan farksız olduğunuzu fark etmeniz gerekir.
     
  • Elbette ki verilen sorumlulukları yerine getirmek en önemli unsurlardan biri. Dersi derste öğrenirim metodu maalesef bir yabancı dil için geçerli değildir. Size bu durum hem vakit hem nakit kaybettirir. Ders sonrası mutlaka pratik yapmalısınız.
     
  • Pratik yapmak için ise 4 temel beceriyi ele alarak hareket etmelisiniz. Okuma ,yazma, dinleme ve en son gelişen beceri konuşma. Bu 4 temel beceriyi ön plana alarak ilerlerseniz Almanca öğrenmemek için hiçbir sebebin kalmadığını göreceksiniz.
     
  • Kelime çalışması yaparken mutlaka artikelleri ile çalışmalısınız ve Almancanın en zengin dillerden biri olduğunu unutmamalısınız. Neredeyse her şeyin cinsiyeti olan Almanca ana dili Türkçe olan birisi için ilk etapta zor gelebiliyor. Fakat Almanca gibi İspanyolca veya Fransızcanın da artikellere sahip olduğunu belirtmek isterim. Bu adımda ise kıyaslamadan kaçınmalı 'Bunu Almancada nasıl söyleyebilirim? Kendimi Almanca en iyi şekilde nasıl ifade ederim?' sorularına odaklanmalısınız.

Etiketler

Yazar

Emine K.

Çukurova Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümü mezunuyum ,şu an Yüksek Lisans eğitimime Çukurova Üniversitesi Alman Ana Bilim Dalı'nda devam etmekteyim aynı zamanda TED Adana...

Benzer Yazılar
Bir Dili Öğrenirken

Bir Dili Öğrenirken

Yeni bir dil öğrenmenin yaşı yoktur. Bir dili konuşabilmek ile o dili öğretmeyi bilmek arasında ciddi bir fark vardır. Yeni bir dil öğrenirken izlenilecek adımlar nelerdir.

Fransızca Öğrenmenin Püf Noktaları, İpuçları

Fransızca Öğrenmenin Püf Noktaları, İpuçları

Fransızca öğrenmenin püf noktaları ve ipuçları sizler için hazırladık. Sıfırdan fransızcayı kendi kendine öğrenmeye hazır mısın!

Kendi Kendine Rusça Öğrenmek İçin En İyi Yöntemler

Kendi Kendine Rusça Öğrenmek İçin En İyi Yöntemler

Rusça öğrenmek için nereden başlamalıyım. Sıfırdan rusça öğrenmek istiyorum, kendi kendime rusça öğrenmenin püf noktaları nelerdir.

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Deutsche sprachprüfung für den Hochschulzugang hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar blogumuzda.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?