Ne Zaman Ders Çalışmalıyım?

Yazar: Bekir Ç. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1650
Ne Zaman Ders Çalışmalıyım?
1 0 madde de ne zaman ders çalışmayım? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları burada, en verimli ders çalışmayı ne zaman yapabilirsiniz?

Öğrencilerin en çok üzerinde durdukları konulardan biri olan ders çalışma zamanı konusu, bireylerin ne zaman ders çalışmaları gerektiğiyle ilgili zaman zaman tereddütte bırakıyor.

Peki ne zaman, nasıl çalışmalıyız?

  1. Ders çalışma zamanı yoktur! Ne zaman verim alabiliyorsan, o zaman çalış! Kendini sınırlama! Gece çalışmak istiyorsan gece çalış. Sabah istiyorsan sabah çalış. Yalnız şunu unutma! Verim aldığın zaman dilimini not al ve programını ona göre ayarla. Seni, senden daha iyi kimse tanımıyor. Kendi içinde birlik olup, böylelikle başarıya emin adımlarla koşacaksın!
     
  2. Uykun mu geldi? Çalışma boşuna direk yatağa! Çünkü sen ne kadar kendini uyanık sansan bile beynin çoktaaaan uyudu bile...
     
  3. Çalışma programın çalışabileceğin kadar olmalı. Az çalış ama düzenli ve tüm programı uygulayarak çalış. Programında olup da çalışmadığın ders senin için stres kaynağı oluşturur. Kesin uygulayacaksan yaz! Uygulayamayabilirim bile olsa programa dahil edip boşuna yazma! Çünkü kendini kandırmak sana iyi gelmeyecektir!
     
  4. Programında muhakkak kendine ayırdığın vakıfların de olsun. Unutma sınav ne kadar mühimse, sosyal hayatin da o kadar mühim! (Oyun oynama, Yürüyüş yapma, Spor yapma, Arkadaşlarınla takılma vb.)
     
  5. Başarı istiyorsan Günde 3 - 4 saat düzenli çalışmalısın.
     
  6. Ders çalışırken mümkün olduğunca masanın üstünde su ve ders malzemelerinin (kitap,kalem,defter vb.) dışında dışında hiçbir şey olmasın. Telefon sessizde olsun ! Hatta telefonun yanında olmadan çalış. Çünkü telefonun yanında olduğunda ister istemez bakma isteğin gelebilir. O yüzden ders çalışırken sessiz bir ortam ve düzenli bir masa senin için çok daha iyi bir ortam sunacaktır.


     
  7. Her şey hazır ve uzun bir yola çıkmadan önce yanına alman gereken son şey!
     
  8. Bir B planın kesinlikle olsun. Böyle bir yola en az iki planla çıkmalısın! Çünkü kesinlikle sınavı kazanırsın diyemeyiz. Elinde olmayan şartlar olabilir. Her şeye hazırlıklı olmasın. Peki bu plan ne mi olmalı?
     
  9. Bu planda kazanamazsan, başarısız olursan ne yapacaksın planı olmalıdır. Bu karşılaşacağın zorlukların üstesinden gelmeni kolaylaştıracaktır. Kendine olan öz güvenini de geliştirecektir. Çünkü ani bir olumsuz durumda şok duygusu ile karşılaşmanı engelleyecektir. Bu da senin kendi başarın olacaktır. Unutma tek plan ile çıkarsan yola, yolda kalabilirsin!
     
  10. Ve unutma istediğin yerde ol, kendine güvenmediğin anda tekrardan başa dönersin! Kendine güven ve asla pes etme! Unutma zorluk olmayan başarının tadı olmaz! Engelleri aş ve ileriye ilerle!

 


Sağlıcakla kalın...

Psikolojik Danışman - Matematikçi - Bekir Çiftçi 

Etiketler

Yazar

Bekir Ç.

Merhaba, ben Bekir. Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik bölümünden mezun oldum. Şu an online ve yüz yüze matematik dersleri, bireysel psikolojik deste...

Benzer Yazılar
Sınav Yaklaşırken

Sınav Yaklaşırken

Sınava hazırlanan öğrenciler neler yapmalı, nelere dikkat etmelidir. Ebeveynler nasıl davranış göstermelidir.

Ne Zaman Çalışmalı!

Ne Zaman Çalışmalı!

Bazıları sabah erken kalkıp dersine çalıştığında daha verim alırken , diğer öğrenciler ise okul sonrasında biraz dinlenip çalıştığında verim alabilir.

Başarının Sırrı Nedir?

Başarının Sırrı Nedir?

Öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olmaları için dikkat etmesi ve uygulaması gereken en önemli SIR nedir?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli ders çalışma nedir? Ders çalışırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?