Matematik ve Hoşgörü

Yazar: Mert T. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1206
Matematik ve Hoşgörü
M atematiğe hizmet eden kişiler etrafında olan birçok bilgiye hoşgörü ile yaklaşmıştır. Hoşgörünün bilimlerin anahtarı olan matematiğe etkisi oldukça fazladır.

Hoşgörü kişilere kabul görme, maruz görme ve farklı fikirlere açık olma anlamına gelir. Bu da matematik konusunda yeniliklere açık olma farklı görüşleri de dinlemedir ve matematikte gerekliliktir. Çünkü matematikte devinimler buhranlı dönemlerde kabul edilemez gibi görünen durumlara hoşgörü ile yaklaşması ile oluşmuştur. Farklı fikirler, farklı düşünceler matematiğin gelişmesine yardımcı olmuştur. Matematiğe hizmet eden kişiler etrafında olan birçok bilgiye hoşgörü ile yaklaşmıştır. Olumlu olan düşünceler ise bu süreçte matematiğin ilerleyişini hızlandırmıştır.

Günümüzde matematiğe karşı olan duyuşsal tutumların bireyin matematiği öğrenmedeki etkisini önemli ölçüde görmekteyiz. Öğrencilerin olumlu tutumları matematiğe karşı oluşturdukları duruş onların öğrenmelerini kolaylaştıracaktır. Öğrencilerin bu duruşu bilgiyi öğrenmede sadece öğretmeni değil, arkadaşlarını ve birçok kaynağı dinlemelerini sağlayacaktır. Bu tabiki de matematik dersinde akademik başarıda olumlu etkileri olacaktır.

Bireylerin erken çocukluk döneminde itibaren aldıkları hoşgörü eğitimi çevrelerine olan merakı ve saygıyı da doğuracaktır. Doğada olan bütün olayları ve yaşayışları anlamlandırırken olduğu gibi anlatacak, yanlı davranmayacak, dürüst olacaktır. Bu da bireylerin çevrelerini daha iyi anlamalarını sağlayacaktır. Olan durumları kabul edip buna göre nasıl yaşaması gerektiği konusunda birey kendisine sorular soracaktır. Görüldüğü üzere bir davranış diğer bir davranışı peşi sıra getirdi. Bu sebepten ötürü hoşgörüyü bir trene benzeteceksek bu trenin ilk vagonu hoşgörüdür. Tren vagonsuz da gider ama dolu gitmesi için hoşgörüye ihtiyaç vardır.


Milli Eğitim günümüzde değerler eğitimi adı altında hoşgörü, saygı, sevgi, merhamet gibi duyguların her bir kazanım üzerinde harmanlanması gerektiğinden bahsetmiştir. Matematik bilindiği üzere soyut bir derstir. Bireylerin sadece formüller ve mantık olarak algıladığı değil de gerçekte yaşamın bir parçası olduğu onunda bir canlı olduğunu bilmek ve aynı zamanda güzel değerleri öğrenmeyi sağlatmak öğrencilerde üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. Bu her birey matematiği geliştirecek değer verecek, kabul edecek ve yüceltecektir. Bu sayede toplumumuz gelişmelere açık, üretebilen, gelişmiş bir toplum olacaktır.

İşte görüldüğü gibi hoşgörünün bilimlerin anahtarı olan matematiğe etkisi oldukça fazladır. Matematiği çalıştıracak olan insan olduğu içindir ki insanda hoşgörülü olmalıdır. O vakit ki güzel bir dünya için matematiğe hoşgörülü davranmak gerekir.

Matematik Öğretmeni - Mert Titiz 

Etiketler

Yazar

Mert T.

Yüksek lisans mezunu öğretmenim. Egitim alanı nda kendi araştırmalarım mevcuttur. 2 yıl dersanecilik deneyimim oldu. Onun dışında 9 yıl boyunca özel ders veriyorum. Şuan başarıl...

Benzer Yazılar
Matematikte Özel Dersin Önemi Nedir ve Nasıl Olmalı?

Matematikte Özel Dersin Önemi Nedir ve Nasıl Olmalı?

Matematikte özel dersin önemini uzman matematik öğretmenimiz sizler için kaleme aldı. Keyifli okumalar :)

İlk Defa Özel Ders Verenlerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

İlk Defa Özel Ders Verenlerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

İlk defa özel ders verenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken ve öne çıkmalarını sağlayacak hususlar.

Matematiği Anlamıyorum Ne Yapmalıyım?

Matematiği Anlamıyorum Ne Yapmalıyım?

Matematiği anlamıyorum, ne yapmalıyım? diyorsanız tam sizlik bir yazı. Matematiği anlama yöntemleri sizlerle!

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik kimilerine göre çok kolay, kimilerine göre çok ama çok zor bir ders konumundadır.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?