Yasin
Yazar; Yasin G.
19.10.2017 - 1 dakikalık okuma.
İçerik Başlıkları
Okuma İlerlemesi 0%

Öğretmenler genellikle 1 saat içinde yanıt verir

190.215 Aktif Öğrenci - 206.805 Tamamlanan Ders

İlkokul Öğrencilerinin Adaptasyon Sorunu

İlkokul öğrencilerinin okula yeni başladıklarında yaşadıkları adaptasyon sorunları nelerdir.

Yasin
Yazar; Yasin G.
19.10.2017 - 1 dakikalık okuma.
İlkokul Öğrencilerinin Adaptasyon Sorunu

İlkokul öğrencileri çocuğu zaman derse hazır bir konuma gelenekler. Gelseler bile dikkatlerini çok uzun süre açık tutmazlar. Bunun nedeni onların daha oyun çağında olmalarıdır. Günlük oyun ihtiyaçlarını çoğu zaman karşılayamazlar, karşılasalar bile oyun her zaman onların aklında olmaktadır. Belli saatler oturtup sadece yazı yazıp, kitap okumasını beklemek onlar için eziyettir. Unutmayalım ki onlar bizden yaklaşık on kat daha çok enerjiye sahipler ve bunu bir şekilde atmaları lazım. Bu enerjiyi atmaları özellikle ilkokul dersleri için drama etkili bı yöntemdir. Çoğu ders dramayla kaynaştılarak anlatılabilir. Bu sekilde enerjilerini atmış olurlar ve eğlenceli bir şekilde öğrenmiş olurlar.

Diğer bir nokta ise derse başlarken dikkatini çekecek bir şeyler kullanmak. Onların derse hazır olmasının en iyi yoludur. Derslerle ilgili etkinlikleri ise hem oyun hem ders içerikli hazırlamak yararlı olacaktır. Etkinliklerin renkli olması onlar için bir artıdır. Siyah beyaz fotokopi kağıtları asla onların severek yapacağı bir ders aracı değildir!


Bir önceki yazımız olan "Ne Zaman Çalışmalı!" başlıklı makalemizde en aktif ders çalışma saatleri üzerine bilgiler verilmektedir.

Yasin
Yasin G.
17.0 21 Yorum
Digital pazarlama ve teknoloji alanında 9 yıllık derin bir tecrübeye sahibim.

Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (0)

Blog Hakkında Yorumunu Paylaş

Benzer Konular

Öğrencinin anlamakta daha çok güçlük çektiği yerlerde özel ders onun imdadına yetişiyor.
18 Ekim 2017 - 1 dakikalık okuma
Çocukların kendi kapasitesinin farkına varıp iyileştirme, geliştirme gibi düzenlemelerle kendisini gerçekleştirmesi daha iyi olacaktır.
21 Nisan 2021 - 1 dakikalık okuma
21 Nisan 2021 - 1 dakikalık okuma