H ızlı Okuma Nedir? Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Hızlı Okuma Teknikleri Nelerdir?
Gelişen günümüz teknoloji ve bilim dünyasında dakikada binlerce bilgi ortaya çıkmaktadır. Okumayı öğrendikten yaşamımızın sonuna dek ansiklopediler, kitaplar, dergiler, gazeteler bir sürü kaynakları okur ve bilgi sahibi oluruz. Hayatımızın her alanında işlerimizi yaparken ve çalışırken okumaya ihtiyaç duyarız. Öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, avukatlar, sınavlara hazırlananlar, iş adamları vb daha hızlı okuyup anlamaları onlara hem zaman hem de yaptığı işlerin verimini arttırmasını sağlamaktadır. Hızlı okuma ve anlama çalışmaları ilk kez 2.Dünya savaşında gözcü kulelerinin gökyüzünde uçan uçakların hangi ülkeye ait olduğunu bulmaya çalışmaları ile ortaya çıkmıştır. Sonrasında geliştirilmiştir.
Hızlı Okumamızı engelleyen frenler vardır;
Hızlı Okuma Nedir ?
Hızlı okuma gözümüzün satırlar üzerinde seri bir şekilde ilerlemesi ve göz-beyin koordinasyonun sağlanmasıdır. Beynimiz çok hızlı algılamaya sahiptir ancak gözümüz yavaş olduğu için bilgiler beyne geç iletmektedir. Bu yüzden hızlı okuma tekniklerinde öncelikle gözümüzün çevresinde bulunan 6 adet kasımızı geliştirmemiz gerekmektedir. Bunu da hızlı okuma egzersizlerini yaparak 1 ayda gözümüzü hızlandırabiliriz.
Hızlı Okumak Bana Ne kazandıracak?
Sınavlarda uzun paragraf sorularını çözerken zaman kazanacak, dikkat ve konsantrasyonunuzu arttıracak, motivasyon ve özgüveninizi yükseltecek, yanlış okumalardan, okuma hatalarından kurtaracak, 200 sayfalık bir kitabı 1, saatte sıkılmadan bitirebileceksiniz.
Dakikada Kaç Kelime Okuduğumu Nasıl Anlayabilirim ?
Okuma Hızı: Okunan Kelime Sayısı / Süre ile dakikada kaç kelime okuduğunuzu öğrenebilirsiniz.
Dakikada kaç kelime okumalıyım ve okuma hızımı nasıl arttırabilirim ?
Türkiye ortalama dakikada en az 200-300 kelime arasında okumanız gerekmektedir. Bunun altındakiler yavaş okumaktadırlar. Tabi ki 1 ayda alacağız Hızlı Okuma Eğitimi ile okuma hızınızı ayda en az 3 kat arttırabilirsiniz. Fotoğrafik okuma tekniği ile dakikada 10 bin kelime okuyan insanlar bulunmaktadır.
Hızlı okuma eğitimini aldıktan sonra unutup tekrar yavaş okuyabilir miyim ?
Hızlı okuma bir psikomotor beceridir. Nasıl ki bisiklet sürmeyi öğrendikten sonra bir daha unutmuyorsak hızlı okumayı da unutmayız. Ara ara egzersizlerimizi uygulayabilirsiniz.
Kişisel gelişimine katkıda bulunmak, sınavlarda fazla zaman kazanmak, okuma hatalarından kurtulmak, sıkılmadan okumak istiyorsanız hızlı okuma eğitmini alabilirsiniz
Hızlı Okuma Eğitmeni - ALİ İLKBAHAR
Bir önceki yazımız olan "Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?" başlıklı makalemizde öğrencilerin en verimli bir şekilde nasıl ders çalışacağı hakkında bilgiler verilmektedir.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
119.996 Aktif Öğrenci - 76.106 Tamanlanan Ders
ALİ İ.
- İlkokul ve ortaokul tüm derslerden özel ders -Ödevlere yardımcı - Öğrenci Koçluğu , - Verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, - Zamanı etkili kullanma, - Anlayara...
Hangi derse nasıl çalışmalıyız? sorusunu sizler için eğitim uzmanına sorduk ve ders çalışmanın püf noktalarını sizler için hazırladık. Hangi derse nasıl çalışılır?
İlk eğitimler ve farkındalık, okul öncesi eğitime dair her şey!
Tagul ile derslerinizde etiket bulutu oluşturun ve derslerinizi eğlenceli hale getirin
Prezi, sıradan sunumlardan sıkılan, kaliteli, eğlenceli ve dikkat çekici sunumlar hazırlamak isteyenlerin uygulamasıdır.