Her Öğretmenin Bilmesi Gereken Uygulamalar

Yazar: Yasin G. | 19.07.2017 - 5 dakikalık okuma. Görüntülenme: 26992
Her Öğretmenin Bilmesi Gereken Uygulamalar
E ğitimde kullanılabilecek uygulamalar nelerdir. Eğitimin kalitesini artıracak olan öğretmenlerin eğitimde kullanabileceği eğitsel mobil ve web uygulamaları.

Teknoloji ve eğitim, kulağa oldukça hoş gelen ve bundan sonraki yıllarda ayrıştırılması bile düşünülemeyen iki kelime. Günümüzde teknolojiyi eğitimde en iyi kullanan ülkelerin eğitim seviyelerinin ve öğrenim kalitelerinin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen web ve mobil uygulamaları eğitimde kullanarak çok iyi sonuçlar ve farklındalık yaratabileceğinizi biliyor musunuz? Birazdan aşağıda listeleyeceğim uygulamaların tamamı ücretsizdir ve her okulda kolaylıkla uygulanabilir.

Ayrıca son zamanlar taleplerin oldukça artmasıyla birlikte bir rekabet haline gelen özel derslerde farklılık ve kalite tercih sebebi haline gelmeye başlamıştır. Günümüzde özel ders almak isteyenler kadar, özel ders verip kendisine ek getiri sağlamak isteyen öğretmen veya öğretmen adayı olup özel ders vererek tecrübe kazanmak isteyen binlerce eğitimci mevcuttur. Bu uygulamalar sayesinde farkındalık yaratabilir ve öğrencilerin öğrenim kalitesini artırabilirsiniz.

1) Kahoot

kahoot.png

Online quiz uygulaması olan kahoot, istediğiniz kriterlerde (doğru - yanlış, test, klasik vb. gibi) sınavlar hazırlamanızı sağlamaktadır. Derslerde işlediğiniz konularla ilgili online quiz hazırlayıp öğrencinizin konuyu ne derecede anladığınız ölçebilir, eksiklerini görebilir, velisi ile paylaşabilir ve ders planınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. Ayrıca oldukça eğlenceli olan uygulama sayesinde büyük bir farkındalık oluşturabilirsiniz. İnternet tabanlı çalışan bu uygulama ile mobil - tablet - bilgisayarınızdan dileğiniz yerde, farklı konumlarda çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. 

    2)   Prezi
 

prezi.jpg

Slayt hazırlama uygulaması olan Prezi; görselliği, efekt kalitesi ve işlevselliği ile ön plana çıkmaktadır. Ders vermeye başlamadan kısa bir süre önce;

  • Bu derste neler işleneceği,

  • Ne kadarlık bir süreç olacağını,

  • Bu dersin sonunda öğrencinin neler kazanacağını,

  • Öğrenci ile hangi çalışmaların yapılacağını vb. gibi planlarınızı

daha önce hazırlamış olduğunuz sunumunuzdan hem veli ile hem öğrenci ile paylaşıp yol haritanızı ve dersi nasıl işleyeceğinizi profesyonel şekilde gösterdikten sonra derslere başlayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu konumu her ders başında telefonunuzdan yapmanız size oldukça farklılık kazandırıp, kalitenizi ön plana çıkartacaktır.


    3)  Baiboard
 

bailboard.jpg

Sayısal derslerde oldukça kullanışlı olan Baiboard; sanal tahta uygulamasıdır. Öğrenciniz ile ister aynı konumda, ister farklı konumlarda aynı tahtaya bağlantı sağlayıp derslerinizi devam ettirebilirsiniz. Genelde soru çözümlerinde kullanılan uygulamada bir profil oluşturup, öğrenciniz ile paylaşabilirsiniz. Öğrencinizin takıldığı konularda veya çözemediği sorularda bu uygulama ile farklı yerlerde iken bağlantı kurup aynı platform üzerinden çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz.

    4)  ClassDojo
 

classdojo.png

Sınıf yönetimi uygulaması olan ClassDojo ile; öğrencinize veya öğrencilerinizi sanal bir sınıfta bir araya getirip ortak çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Bu uygulama ile öğrencilerinize takip edebilir, verdiğiniz ödev çalışmalarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinize ortak çalışma alanı sunan bu uygulama ile ödüllendirme yapıp motivasyonlarını arttırabilirsiniz. Öğrencilerinin çalışmalarını belirli aralıklar ile velileri ile paylaşıp takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

     5)  Padlet
 

padlet.jpg

Dijital pano uygulaması olan padlet ile öğrenciniz ile ortak bir pano oluşturabilirsiniz. Bu panoda ders planınız, işlenecek konuları, ders sonunda sonucu çok kolay bir şekilde panonuza ekleyebilirsiniz.  genel olarak dersler bittiğinde baştan sona ne gibi çalışmalar yaptığınızı, öğrenciye neler kattığınızı hem öğrenciniz ile hemde velisi ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bir plan oluşturmanızı sağlayan padlet daha sonraki dersler de size oldukça kolaylık sağlayacaktır.

    6)  Blendspace
 

blendspace.png

Online duyuru panosu olan blendspace ile öğrenciniz ile istediğiniz tüm dokümanları (resim, sunum, pdf, word, video vb. gibi) paylaşabilirsiniz. Bu uygulama ile bir sonraki derste kullanacağınız materyallerinizi bir gün öncesinden öğrenciniz ile paylaşıp zaman kazanmış olursunuz. Genelde proje tabanlı öğrenme de kullanılan bu uygulama sayesinde, ortak bir tahta alanı belirleyip ortak çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

 
    7)   TodaysMeet

 

todaysmeet.png

Feedback almanızı sağlayan bir uygulamadır. Dersleriniz sonucunda öğrencinizden hiç kayıt oluşturmadan bu uygulama sayesinde işlediğiniz dersiniz ile ilgili geri dönüş alabilirsiniz. Genel de eksikleri tespit etmek isteyen öğretmenler tarafından kullanılan uygulama sayesinde size gelen geri dönüşleri dikkat ederek diğer derslerinizde daha başarılı olabilirsiniz.

      8)   Piktochart
 

Piktochart.png

İnfografik hazırlayabileceğiniz bir uygulama olan Piktochart’da binlerce kalitesi temalar mevcuttur. Öğrenciniz ile beraber ister hazır temaları kullanıp, ister kendi hayal gücünüz kapsamında infografikler hazırlayabilirsiniz.

       
  9)   Realtimeboard

 

RealtimeBoard.png

Zihin haritası oluşturmanızı sağlayan bir uygulamadır. Öğrenciniz ile veya öğrencileriniz ile beraber ortak bir çalışma alanı oluşturabilir, anlık olarak çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Anlık olarak yapılan tüm değişiklikleri diğer kullanıcılarında gördüğü uygulama sayesinde öğrenciniz ile aranızda bir bağ oluşturabilirsiniz.

   
  10)  Google Eğitim Araçları

 

google-egitim-araclari.png

Google’un geliştirmiş olduğu birçok eğitim aracı mevcuttur. Google slider, google drive, google blogger vs. gibi bir çok uygulama mevcuttur.

Google Keep gibi takip yapma ve not alabilme uygulamaları oldukça işlerinizi kolaylaştıracaktır. Bu araçları tek tek anlatılması yeni bir makalemizde sizlerle paylaşılacaktır. Google’un gelişirmiş olduğu uygulamaları “gmail” hesabı oluşturup kullanabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan "Kitap Okumanın Matematiğe Olan Etkisi" başlıklı makalemizde kitap okumanın matematiğe olan etkisini ve ne tarz kitaplar okumanız gerektiği konusunda bilgiler verilmektedir.

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlamanın eğitime olan etkileri nelerdir. 8-16 yaş grubuna verilen kodlama eğitimleri çocukların analitik zeka gelişimini yaşıtlarından daha hızlı geliştirmeye ve aktif olarak kullanarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

ClassDojo Nedir? Nasıl Kullanılır?

ClassDojo Nedir? Nasıl Kullanılır?

Classdojo nedir, nasıl kullanılır. Eğitimde classdojo kullanarak neler yapabilirsiniz. Classdojo sınıf içi etkileşiminizi sağlayın

Artificial intelligence - Yapay Zeka

Artificial intelligence - Yapay Zeka

Son günlerin en popüler konusu Yapay Zeka nedir. Tarihsel gelişimi nasıldır?

Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojiyle eğitimin iç içe olduğu günümüzde derslerimizde en verimli teknoloji kullanma yöntemleri nelerdir. Youtube'un video içeriklerinden nasıl faydalanabiliriz.

Yorumlar (2)
Makaleyi beğendin mi ?

Cevap Yaz 23 Ekim 2018

kahootu bende kullanıyorum çok faydalı tavsiye ederim


Cevap Yaz

Gerçekten yazdığınız tüm uygulamalar eğitimcilerin ve özel ders veren öğretmenlerin işine fazlasıyla yaramaktadır. Bende kahootu kullan birisiyim, kesinlikle herkese tavsiye ederim. Sınav hazırlayıp öğrencinin dikkatini çekiyor ve gerekli gelişim sürecini takip ediyorum.