Google ve Meb Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Eğitimi İçin El Ele Verdi

Yazar: Yasin G. | 09.10.2017 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 3376
Google ve Meb Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Eğitimi İçin El Ele Verdi
M illi eğitim bakanlığı ve Google Türkiye "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi için iş birliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Google Türkiye’den “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi için iş birliği

Gün geçtikçe teknolojiye olan ihtiyacımız oldukça artmaktadır. Teknolojiye olan ihtiyacımız artıkça artık resmi kurumlarda teknolojiyi en verimli şekilde kullanan bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumu dikkate alarak yeni neslin (öğrencilerin) dijital çağa ayak uydurabilmeleri ve teknolojiyi en verimli şekilde kullanabilmeleri için Google - Türkiye ile iş birliğine gitti.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri için; Türk eğitim müfredatına uygun, zengin içeriklere ve verilere sahip, uygulanabilir “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” ders içeriği oluşturmaya ve oturturmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı Google - Türkiye ile işbirliğine gitti.

2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren iş birliği çerçevesinde dijital okur yazarlık, kodlama, dijital vatandaşlık ve çevrimiçi vatandaşlık konularında bilgi ve deneyimlerini “Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin” kullanımına sunacak Google Türkiye, akademisyenlerden oluşan bir kadro ile birlikte çalışmalar yapacaktır.

İlk adım olarak Google Türkiye 5. ve 6. sınıftaki öğrencilerin temel dijital becerilerini artıracak bir kitapçık ve online portalı hayata geçirdi. İleri zamanlarda özellikle dijital ve kodlama konusuna çalışmalar yapılması beklenmektedir.

bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-dersi.jpg

Bu iş birliği öğrencilerin kodlamaya olan ilgisini artırma ve yeni dijital çağda başarılı çalışmalar yapmaları için oldukça önemi vardır. Bu zamana kadar bilindiği üzerine ülkemizde bilişim teknolojileri derslerine ve kodlamaya yeteri kadar önem verilmemektedir. Teknoloji çağında ileriye yönelik daha başarılı bireyler yetiştirmek ve ortaya kaliteli ürünler çıkartmak için daha büyük işbirlikleri yapılmalıdır.

Kısacası ülkemizden teknoloji, yazılım, kodlama vb. gibi konularda başarılı isimlerin çıkması için okullardaki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinin çok daha önemli bir statüye ulaşması gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan "Türkçe En Önemli Derstir" başlıklı makalemizde Türkçe dersinin önemi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlamanın eğitime olan etkileri nelerdir. 8-16 yaş grubuna verilen kodlama eğitimleri çocukların analitik zeka gelişimini yaşıtlarından daha hızlı geliştirmeye ve aktif olarak kullanarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

ClassDojo Nedir? Nasıl Kullanılır?

ClassDojo Nedir? Nasıl Kullanılır?

Classdojo nedir, nasıl kullanılır. Eğitimde classdojo kullanarak neler yapabilirsiniz. Classdojo sınıf içi etkileşiminizi sağlayın

Artificial intelligence - Yapay Zeka

Artificial intelligence - Yapay Zeka

Son günlerin en popüler konusu Yapay Zeka nedir. Tarihsel gelişimi nasıldır?

Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojiyle eğitimin iç içe olduğu günümüzde derslerimizde en verimli teknoloji kullanma yöntemleri nelerdir. Youtube'un video içeriklerinden nasıl faydalanabiliriz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?