Yazar; Yasin G.
09.10.2017 - 1 dakikalık okuma.

İçerik Başlıkları

Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.

145.301 Aktif Öğrenci - 122.531 Tamanlanan Ders

Google ve Meb Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Eğitimi İçin El Ele Verdi

Milli eğitim bakanlığı ve Google Türkiye "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi için iş birliği yaptı.

Yazar; Yasin G.
09.10.2017 - 1 dakikalık okuma.
Google ve Meb Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Eğitimi İçin El Ele Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Google Türkiye’den “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi için iş birliği

Gün geçtikçe teknolojiye olan ihtiyacımız oldukça artmaktadır. Teknolojiye olan ihtiyacımız artıkça artık resmi kurumlarda teknolojiyi en verimli şekilde kullanan bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumu dikkate alarak yeni neslin (öğrencilerin) dijital çağa ayak uydurabilmeleri ve teknolojiyi en verimli şekilde kullanabilmeleri için Google - Türkiye ile iş birliğine gitti.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri için; Türk eğitim müfredatına uygun, zengin içeriklere ve verilere sahip, uygulanabilir “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” ders içeriği oluşturmaya ve oturturmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı Google - Türkiye ile işbirliğine gitti.

2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren iş birliği çerçevesinde dijital okur yazarlık, kodlama, dijital vatandaşlık ve çevrimiçi vatandaşlık konularında bilgi ve deneyimlerini “Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin” kullanımına sunacak Google Türkiye, akademisyenlerden oluşan bir kadro ile birlikte çalışmalar yapacaktır.

İlk adım olarak Google Türkiye 5. ve 6. sınıftaki öğrencilerin temel dijital becerilerini artıracak bir kitapçık ve online portalı hayata geçirdi. İleri zamanlarda özellikle dijital ve kodlama konusuna çalışmalar yapılması beklenmektedir.

bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-dersi.jpg

Bu iş birliği öğrencilerin kodlamaya olan ilgisini artırma ve yeni dijital çağda başarılı çalışmalar yapmaları için oldukça önemi vardır. Bu zamana kadar bilindiği üzerine ülkemizde bilişim teknolojileri derslerine ve kodlamaya yeteri kadar önem verilmemektedir. Teknoloji çağında ileriye yönelik daha başarılı bireyler yetiştirmek ve ortaya kaliteli ürünler çıkartmak için daha büyük işbirlikleri yapılmalıdır.

Kısacası ülkemizden teknoloji, yazılım, kodlama vb. gibi konularda başarılı isimlerin çıkması için okullardaki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinin çok daha önemli bir statüye ulaşması gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan "Türkçe En Önemli Derstir" başlıklı makalemizde Türkçe dersinin önemi hakkında bilgiler verilmektedir.

YG
Yasin G.
14.0 19 Yorum
Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz

Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (0)

Blog Hakkında Yorumunu Paylaş

Benzer Konular

Geçtiğimiz günler de sosyal medyanın gündemine oturan kara tahtada word öğreten öğretmene bilgisayar sözü
04 Mart 2018 - 0 dakikalık okuma
Son günlerin en popüler konusu Yapay Zeka nedir. Tarihsel gelişimi nasıldır?
19 Temmuz 2018 - 1 dakikalık okuma
Covid-19'dan sonra eğitimde yaşanan gelişmeler, online eğitime geçiş süreçleri nelerdir. Eğitimde teknoloji kullanımına ayak uydurmak isteyen öğretmenler neye dikkat etmelidir.
21 Nisan 2021 - 2 dakikalık okuma