İ lköğretimden üniversite dönemine kadar her insan en iyi meslek alanında çalışma yapmak için emek harcar. Günümüz gelişmelerini göz önünde bulundurarak gelecekte en değerli 15 meslek.
Her insan ilkokul döneminden üniversite dönemine kadar en iyi meslek alanında çalışma yapmak için emek harcar. Zira meslek seçimi hayatımızın en önemli kararlarından birisidir. Hayatı boyunca mutlu olmak isteyen bir insan her zaman tutkusu olduğu meslek dalında çalışma yapmalıdır.
Günümüzde yaşanan gelişmeler göz önünde bulunduğunda işte gelecekte popüler hale gelecek meslekler;
* Bu meslek dallarında çalışma yapacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimiz, her dönem en önemli mesleği yapmaktadırlar.
1.Yapay Zeka Makine Kalite Kontrol Elemanı
Yapan zekanın günümüzde sürekli gelişmekte olduğu bir gerçektir. Bu alanda uzman kişilere göre yapay zeka gelecek yıllarda birçok meslek dalında insan iş gücünün önüne geçeceğini ön görmektedir. Yapay zeka uzmanları ve yapay zeka kontrol elemanı mesleği gelecek yıllarda en büyük iş alanlarının başınca geleceği ön görülmektedir.
2.Dijital Muhasebe Elemanı
Dijital iş alanlarının ön plan çıktığı son yıllarda dijital muhasebe elemanları da popüler hale gelmektedir. Şirketlerin girdi çıktı işlemlerini anlık olarak kontrol eden, veriye dayalı bütçe optimizasyonu sağlayıp takibini yapan bireylerin içerisinde bulunduğu bir meslek dalıdır.
3. Robot Kaynak Operatörü
Robot yapımlarında aktif olarak görev yapan robot kaynak operatörü parçaların bir bütün olarak çalışma yapmasını sağlayan meslek alanıdır. Günümüz teknoloji gelişimini göz önünde bulundurulduğunda kısa sürede oldukça popüler olacak bir alandır.
4. Robot Mühendisliği
Robotik mühendisleri, robotlar ve robotik sistemler tasarlar ve yaratır. Robotik mühendislerinin görevi; insanlar tarafından mevcut teknolojiye göre daha verimli, düşük maliyetli, daha hızlı veya daha güvenli hale getiren robotlar geliştirmektir. Yapay zekanın gelişimiyle daha verimli robot geliştirilmeye başlanmıştır.
5. Yazılım Mühendisliği
Son 5 yılda en gözde mesleklerden birisi haline gelen yazılım mühendisliği; insanların ihtiyaçları doğrultusunda, geliştirilen analizlerle teknolojik bir ürün veya bir sistem geliştiren kişilerdir.Bilgisayar kodlaması temeline dayanan yazılım gelecek yıllarda çok daha gözde bir meslek haline geleceği ön görülmektedir.
Teknolojik tüm sistemlerin mimarisini oluşturan meslek gruplarından birisidir.
6. Siber Güvenlik Uzmanı
Var olan bir yazılım sisteminin veya genel olarak bir yapının internet ortamlarında yapılan saldırıları engellemek, sistemin açıklarını bulup kapatmak için görev alırlar. Resmi devlet kurumları, bankalar vb. gibi yerlerde oldukça fazla görev yapmaktadırlar.
7. Veri Tabanı Yöneticiliği
Şirketlerin tüm veritabanı sistemlerini tasarlamak, verileri işleyip en hızlı şekilde sisteme entegre olması için çalışmalar yapar. Bir şirketin başarısında veritabanı yönetiminin rolü oldukça fazladır. Veriye dayalı işlemlerin son zamanlarda artmasıyla beraber gelecek yıllarda çok daha kapsamlı bir iş modeli haline gelecektir.
8. 3D Çizim ve Lazer Kesim Uzmanı
Modern biçimlendirme tezgahları, bilgisayar kontrollü lazer kafalarını kullanırlar ve bilgisayar üzerinde, yazılımlar aracılığıyla çizimi yapılan modeli, lazer kesim kafalarıyla materyale işlerler. Tüm bunların eğitimini alıp 3D çizim ve Kesim yapabilen kişilerdir.
9. Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Mühendisi
Pazar araştırması yaparak yeni ürün veya mevcut ürünü geliştirme üzerine çalışma yapan meslek grubudur. Analizlere dayalı, trendlere göre ürün geliştiren bireylere arge mühendisi denilmektedir. Her sektör de (kimya, otomotiv, teknoloji vb. gibi) belirli departmanlarda görev yapmaktadırlar.
10. Bilgisayarlı CNC Makina Operatörlüğü
Bilgisayarlı Makine (CNC Operatörü ), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun kaynak sağlayan meslek grubudur.
11. Biyomedikal Cihaz Teknikeri
Hastanelerde bulunan tıbbi cihazlar ve sistemlerden sorumlu olan biyomedikal teknikerinin görev ve sorumlulukları şunlardır:
Tıpta kullanılan cihazların doğru bir şekilde kurulumunu sağlamak,
Şemalara uygun monte ettiği cihazları çalıştırmak,
Cihazların belli periyotlarda bakım ve onarımını yapmak,
Ayar yapma ve test etme olarak da bilinen kalibrasyon işleminde görev almak.
12.Dijital Reklamcılık
Dijital reklamcılık veya dijital pazarlama; bir ürünün veya bir hizmetin internet kanalları aracılığıyla müşteriye ulaştırılması işlemidir. Sosyal medya reklamcılığı ve adwords reklamcılığı terimlerinin genel ismidir. Hedef kitleyi tespit edip, bu hedef kitleye yönelik reklam geliştiren ve bu reklamları dijital ortamları kullanarak yapan kişilere dijital reklamcılık uzmanları denilmektedir. Günümüzde internet kullanımın artması ile birlikte önü çok açık bir meslek haline gelmiştir. Gelecek yıllarda internet kullanımının çok daha fazla yaygınlaşmasıyla en önemli meslek gruplarından birisi haline gelecektir.
13. E-Ticaret Uzmanı
Ürününü veya hizmetini geliştirmiş olduğu sistem sayesinde internet üzerinden müşteriye ulaştıran kişilere e-ticaret uzmanı denilmektedir. Hedef kitleye göre ürün geliştiren, geliştirdiği ürünü internet üzerinden satışını yapan kişilerdir. Şirketlerin internetin kullanımının artması ile beraber e-ticarete yöneldiğini her yerde görmüşsünüzdür. Önümüzdeki yıllarda çok daha önemli bir meslek haline geleceği öngörülmektedir.
14. Dil Konuşma Terapisti
Dil ve konuşma terapisti/patoloğu insan iletişimi ve dil (lisan)-konuşma ile ilgilenir ve nedenlerine bakmaksızın çocuklarda, ergenlerde, yetişkinlerde ve yaşlılarda tüm ses, konuşma, yutma fonksiyonları ve dil (lisan) bozukluklarını tedavi eder. Dil ve konuşma terapisti/patoloğu, insan iletişimi ile ilgili bozuklukların yaşam boyu önlenmesi, ayırıcı tanısı, değerlendirmesi, tedavisi ve bilimsel incelemesinden sorumlu bir meslek erbabıdır.
15. Nano Teknoloji Uzmanı
Nanoteknoloji uzmanları maddeleri nano ölçeğinde (metrenin milyarda biri) manipüle ederek yeni malzeme ve ekipman geliştirmenin yanı sıra teşhis aletleri geliştiriyorlar. Nanoteknoloji fen, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik ve bilgisayar bilimleri alanlarını kapsar. Nano ölçekli parçalıklara yönelik çalışmalar yaparlar. Gelecek yıllarda oldukça popüler bir meslek dalı haline gelmesi ön görülmektedir.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.933 Aktif Öğrenci - 75.314 Tamanlanan Ders
Sefa Ö.
***Online Birebir Matematik Dersleri veriyorum. Velilerim benim en değerli referanslarımdır. Yorumlar kısmından geçmiş çalışmalarımızın bir kısmı hakkında fikir sahibi ola...
Genetik mühendisliği nedir, ne iş yapar? Genetik mühendisliği olmak için neler yapmalıyım? Genetik mühendisliği iş imkanları nelerdir? Tüm soruların cevabı makalemizde!
Meslek seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir. Mutlu bir hayat yaşamak için doğru meslek seçerken gençler bilmesi gerekenler.
Gelecekte hangi mesleği seçmeliyim? Kendime en uygun mesleği nasıl seçebilirim? diyorsanız tam sizlik bir blog yazısı geliştirdik.
Gençler meslek seçimi yaparken nelere dikkat etmelidir. Doğru meslek seçiminin sırları nelerdir.