Ders Çalışmanın Eşref Saati

Yazar: Enise S. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 498
Ders Çalışmanın Eşref Saati
B u yazımızda verimli ders çalışma saatlerimizin hangi saatler olduğundan bahsedeceğiz. Muhtemelen "Sabah 7'de mutlaka oturup ders çalışmalısınız." Gibi cümlelerle motivasyonunuzu düşüreceğimi sandınız.

Merhaba sevgili öğrenciler; Bu yazımızda verimli ders çalışma saatlerimizin hangi saatler olduğundan bahsedeceğiz. Muhtemelen "Sabah 7'de mutlaka oturup ders çalışmalısınız." Gibi cümlelerle motivasyonunuzu düşüreceğimi sandınız.

Tabiki hayır :)

Hiçbir öğrencinin sıkı bir şekilde şartlanıp aynı saatte kendini zorlayarak ders çalışmasını onaylamıyorum. Ders çalışmak kendini zorlamak ile olsaydı şu an herkes çok başarılı olurdu. Arkadaşlar öncelikle ders çalışmak için kendinizi zorlamayın. Hedeflerinizi ve hayallerinizi düşündüğünüzde ne kadar heyecanlandığınızı fark edin ve ders çalışmak sizi hayallerinize götüren bir araç olsun. Bir çocuğun uzaya gitme hayalinin gerçekleşmesi için son teknolojiyle donatılmış bir uzay aracına binmesi gerektiğini unutmayın. Sizin uzay aracınız ise dersi verimli ve istekli çalışmak. Uzay aracının son teknolojiyle donatılmış olması gerektiği gibi, ders çalışma kalitenizin de bir o kadar kaliteli ve üst düzey olması gerektiğini bilin. Gelelim, hangi saatlerde son teknolojiyle donatılmış ders çalışmayı gerçekleştireceğimize. Öncelikle kendi bedeninizin doktoru olun. Fiziksel aktivitelerinizi en çok hangi saat aralıklarında yaptığınızı, vücudunuzun en çok hangi saatlerde dinç hissettiğini belirleyin. Zihninizin hangi zaman dilimlerinde daha aktif olduğunu gözlemleyin. Bunu yapmak için tabiiki uzun vakitler harcamayın. 1 gününüzü gözlemleyip değerlendirmek sonuç almak için yeterli olacaktır. Daha sonra aldığınız sonuçlara uygun olarak verimli olduğunuz saat aralıklarına bir ders programı planlayın. Özellikle zihninizin en aktif olduğu saatlere, anlamakta en zorlandığınız konuları yerleştirerek konuyu daha kolay anlayabilirsiniz. En zor testleri en başta çözerek motivasyonunuzu düşürmeyin. Bir konuyu anladım diyerek hemen zor sorulara yönelmeyin. Zor soruları çözebilmek zamanla gelişecek olan bir durum.


 

Kendi ders çalışma saatlerinizi kendiniz belirleyecek kadar özgür ve iradeli olun. Fakat bu demek değil ki, gece saatlerinde daha verimliyim o saatlerde ders çalışayım. Böyle bir hataya düşmeyin. Yapılan çalışmalar gece saatlerinde uyumamızın vücut için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu gösteriyor. Gece ders çalışmak o an anlamanızı zorlaştıracağı gibi, gündüz vakitlerinden alacağınız verimi ve vücut performansını da düşürür. Özellikle covid-19 salgınından sonra melatonin salgısının vücudumuzda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu unutmayın. Sağlıklı bir uyku düzeniyle birlikte gündüz ve akşamları zihninizi en aktif hissettiğiniz anda derse koyulun. Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle.

Başarılı bir eğitim öğretim hayatı diliyorum. Sevgiyle kalın. :)

Matematik Öğretmeni - Enise Sert

Etiketler

Yazar

Enise S.

Elâzığ Fırat üniversitesi mezunuyum. Kadıköyde yaşıyorum. Yaklaşık 5 yıllık özel ders ve kurumda çalışma deneyimine sahibim. 4. , 5. ,6. ,7. ,9. ,10. ,11. sınıf öğrencileri ve L...

Benzer Yazılar
Verimli Ders Çalışma Metodu: Pomodoro Tekniği

Verimli Ders Çalışma Metodu: Pomodoro Tekniği

Pomodoro tekniği nedir. Pomodoro tekniği nasıl uygulanır. Pomodoro tekniğinin tarihçesi ve gelişim süreçi.

Başarının Sırrı Nedir?

Başarının Sırrı Nedir?

Öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olmaları için dikkat etmesi ve uygulaması gereken en önemli SIR nedir?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli ders çalışma nedir? Ders çalışırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisinden verimli ders çalışma yöntemleri. Öğrencilerin sınavlarda başarı sağlamaları için dikkat etmesi gereken önemli noktalar.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?