Ders Çalışırken Uyku Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

Yazar: Yasin G. | 10.02.2019 - 2 dakikalık okuma. - Güncellenme Tarihi : 18.05.2022 Görüntülenme: 105269
Ders Çalışırken Uyku Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?
D ers çalışırken uyku gelmemesi için ne yapılmalıdır. Ders çalışırken uykum geliyor ne yapmalıyım? diyorsanız tam size göre bir plan!

Sevgili öğrenciler ders çalışırken uyku gelmemesi için daha dinç bir şekilde ders çalışmak için yapmanız gerekenleri sizler için listeledik. 

• Hiç bilmediğin konulara çalıştığın için vücudun reaksiyon olarak uykuya yönelebilir. Bunun için kendini sürekli mental olarak itip kalkmalısın, ben bunu öğrenebilirim ben bu konuyu anlayabilirim diyip sürekli olarak zorlayacaksın.

• Sevmediğin bir derse çalışıyor olman veya ders çalışmayı sevmiyor olabilirsin ama Geleceğini düşünüp bunu için kendini sürekli motive edeceksin. Örneğin mezun kalmak istemezsin, daha kötü bir bölüm gitmek istemezsin, kendini geç şimdiden çocuklarının geleceğini düşünebilirsin çoğu zaman bunu tüm geleceğimizi etkilediğinin farkında olmayız.

• Ders çalışmaya başladığında birkaç defa uyku gelince aman daha sınava çok vakit var diyip uyuyup vücudunu bun alıştırmış olman. Bunu aşmak için şimdi tam tersini yapmalısın uykun gelince daha çok ders çalışacaksın kaçan isteğini üzerine gidip ben ders çalışmayı seviyorum diyip olumlu koşullanma yapacaksın.

• Uykunu yeterince alamıyor olabilirsin, vücudun için en uygun uyku saatini belirleyip ona göre sürekli düzenli uyumalısın. Vücut gerekli olan uykuya alırsa ders çalışmaya başlayınca uykun gelmez. Yani vücut senin yönetiminde olması lazım sen nasıl alıştırırsan öyle devam eder.

• Konular biriktiği için veya yetiştiremediğin için stres yapıyorsun onun için dersten kaçış olarak yatağa yöneliyorsun. Bunu aşmak için konuları bir düzene sokup gerekirse sıkı bir programla açığı kapatıp kendini rahatlatabilirsin veya açığı kapatmak zorunda değilsin sadece elinden gelenin en iyisini yapman kafi olacaktır.

Aşırı tok olmayacaksın. Vücut hep biraz aç olmalı, aşırı tok olursan vücut miladını tamamlamış günü bitirmiş gibi düşünüp uyku moduna geçmek ister.

• Ders çalışırken, 1 saat aralıklarla kahve, sıkılmış meyve suları, içebilirsin.

• Çok sık aralıklarla ders çalışmak yerine 40-45 dakika da bir küçük aralar verip elini yüzünü yıkayabilir ensene ıslatabilir, pencereden güzelce hava alabilirsin.

Çalışma ortamı çok önemli odanın havasızlığını ve sıcaklık artışını engellemek için odayı sık sık havalandırılmalısın ayrıca gözü yormayan fakat loş da olmayan bir ışık kullanmalısın odada.

• Müzik dinleyerek çalışabilirsin ben Farid FARJAD dinlerim mesela zihin uyanık kalıyor sürekli müzik uyarıcı oluyor. Ders çalışırken müzik dinlenir mi hocam? Tabi ki dinlenir bilimsel aynı anda iki yapabilme yetiniz %93

• Birde gece ders çalışmak zorunda değilsin uyku saatini akşam erken yatıp sabah erken şeklinde uyarlayabilirsin bence zaman daha verimli ders çalışıyor tertemiz boş bir zihinle ohh miss okuduğumu anladığım tecrübe ile sabitlediğim ve söyleyebileceklerim bu kadar umarım faydasını görürsün.

Sizde uyguladığınız ve başarılı sonuç aldığınız yöntemleri yorum olarak yazarak başka okurlara faydalı olabilirsiniz. 

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Neden Ders Çalışıyorsunuz?

Bir öğrenci, ders çalışmayı olması için kendine hedef belirlemeyi ve o hedefe inanmalıdır.

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Nasıl ders çalışılır maddeler halinde sizin için hazırladık. Sınavlarda başarıyı yakalamak için ders çalışmanın püf noktaları

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe Tıp'ı Nasıl Kazandım

Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi öğrencisinden, tıp fakültesini kazanma sırları? Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka uygulaması gereken metotlar.

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İlkokul-Ortaokul Öğrencilerine ve Ailelerine Tavsiyelerim

İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisinden verimli ders çalışma yöntemleri. Öğrencilerin sınavlarda başarı sağlamaları için dikkat etmesi gereken önemli noktalar.

Yorumlar (1)
Makaleyi beğendin mi ?

Cevap Yaz 20 Mart 2020

merhaba hocam bazı noktalara dikkat ettim ve gerçekten birazda olsa uyku problemim düzeldi gibi, teşekkürler.