İlk dersin ücretsiz 😍
D eneme analizi nedir, nasıl yapılır? Deneme analizi yapmanın önemi nedir? Deneme analizi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için hazırladık.
Bu yazımda sizlere deneme analizinin öneminden ve nasıl yapılması gerektiğinden bahsedeceğim.
Öncelikle deneme analizini tanımlayacak olursak, girdiğiniz bir deneme sonucunda çözdüğünüz soruların doğru ve yanlışlığını kontrol ederek durumunuz hakkında ders çıkarma işlemidir. Bu nedenle deneme analizine başlarken ilk olarak yapmanız gereken, sizin için iyi de geçse kötü de geçse çözdüğünüz denemedeki soruların doğru yanlışlığını kontrol etmek olmalıdır. Ne yazık ki öğrencilerin çok büyük bir kısmı ‘Kötü yaptım, bilmediğim çok konu vardı, bu konuları henüz işlemedik’ gibi türlü türlü bahanelerle çözdüğü denemeleri kontrol etmekten kaçmaktadır. Açık söylemek gerekirse bu bir öğrencinin sınava hazırlık döneminde yapacağı belki de en büyük hatadır. Bu nedenle çözdüğünüz denemeyle yüzleşmeyi öğrenmeniz gerekmektedir.
Doğru yanlışlarımızı kontrol ettik. Ardından yapmamız gereken doğru ve yanlış yaptığımız soruların hangi konulara ait olduğunu tespit etmek ve bunları not almaktır. Böylece çalışma planınızı şekillendirerek hangi konulara daha fazla vakit ayırmanız gerektiğini görebilir ve bu konulara daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Ardından yanlış yaptığımız veya boş bıraktığımız soruları renkli bir kalemle kutu içerisine almak ya da arzu ediyorsanız bu soruları keserek bir deftere yapıştırmaktır. Özellikle soru defteri oluşturarak daha önceki denemelerde soruları kaybetmez ve daha sonra tekrar bakma şansı yakalarsınız.
Yanlış ve boşlarınızı topladıktan sonra ise bunları tekrar çözmeye çalışarak, soruları yapamamanıza neden olan faktörü bulun. Sınavda heyecan mı yaptınız? Konuyu tam olarak bilmiyor muydunuz? Soru tipinin nasıl çözülmesi gerektiğini mi bulamadınız? Sınavda süreniz mi yetmedi?... Bu şekilde sorunlarınızın kaynağına inecek ve çözüm için yeni stratejiler üreteceksiniz.
Son olarak, deneme analizinden sonra karşılaştığınız sorunlarınızı çözmek için birkaç tavsiye eklemek istiyorum:
Suay Didar S.
İlköğretim dönemimde sınav sisteminin değişmesinin ardından SBS ye girdim ve puanım 500 üzerinden 485 olmakta beraber önemli bir yüzdelik dilimdeydimHem il hem de Türkiye çapınd...
Sınava hazırlanan öğrenciler neler yapmalı, nelere dikkat etmelidir. Ebeveynler nasıl davranış göstermelidir.
Öğrenciler sınav stresini nasıl azaltabilir. Nelere dikkat edilmelidir. Stresinizi azaltmanın tüm yolları. Sınavlarda başarılı olmak için sınav stresi ile nasıl başa çıkılır.
YÖK Başkanı üniversite giriş sınavı ile ilgili yeni sistemi açıkladı.
TYT sınavına giren sözel bölümü öğrenciler hangi testlere dikkat etmelidir, hangi derslerden puan alabilirler.