Başarının Anahtarı Zamanı Verimli Kullanmak

Yazar: recep u. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 993
Başarının Anahtarı Zamanı Verimli Kullanmak
D ers çalışırken zamanı verimli kullanmanın sırları. Öğrencilerin zamanı verimli kullanmak için mutlaka bilmesi gereken 6 madde.

Pek çok öğrenciden şunu duyarız : " Hocam ben evdeyken tek başıma daha iyi sonuçlar alıyorum . Sınavlara girince sınavı yetiştiremiyorum."

Tek başına ya da evde daha başarılıymış gibi gözükmenin sebepleri:

  • Öğrenciyi etkileyen baskı ortamı yoktur.( öğretmen - diğer öğrenciler - zaman sınırı vb.)
  • Öğrenci neye ne kadar çalışacağına kendisi karar verir.(plansızlık)
  • Sorulara rast gele zaman ayırır. (kontrolsüzlük)
  • Sorulara da cevaplara da ulaşması kolay olduğundan zorlanmaz.(rahatlık- gevşeklik)

Böyle bir ortamda çalışmaya alışmış öğrenci bir deneme sınavına ya da gerçek sınava girdiğinde zamanı yetistiremez. Iyi bir öğrenci olsa dahi zamanı kullananayan öğrenci başarısız olmaktadır. Bu sorunun çözümü aşağıdadır.

Zamanı verimli kullanmanın ve bunu alışkanlığa dönüştürmenin yolları :

  1. Evde veya tek başına çalışırken mutlaka bir süre belirlenmeli ve bu süre kadar çalışılmalı.( konu çalışma 40 dk. - soru çözme 30 dk gibi)
  2. Ayarlanan süre bittiğinde ne olursa olsun calışma bırakılmalı ve planlanan sürede işlem bitmediyse çalışma tekrarlanmalıdır ki planlanan sürede işlem bitirilene kadar aynı çalışmaya devam etmelidir.
  3. Süre içersinde kesinlikle çalışmaya ara verilmemeli, masadan kalkmak, su içmek, kitap karıştırmak, notlara bakmak için de olsa planlanan süre boyunca işleme ara verilmemelidir.
  4. Her öğrenci kendi motivasyon ve dikkat süresini az çok tahmin edebilir. Çalışma süresini öncelikle kendi dikkat ve motivasyon süresine göre belirlemeli ve bundan sonra çalışma süresini belirli aralıklarla arttırmalıdır.
  5. Özellikle deneme sınavlarında ve soru çözümlerinde her ders alanına bir süre belirlemeli ( türkçe 40 dk - matematik 60 dk. gibi) Belirlenen sürede o alanin soruları çözülmelidir. Başlarda yetiştiremese de tekrarlar yapıldıkça alana ayrılan sürede sorular çözülecektir.
  6. Bireysel çalışmalarda mutlaka saat - kronometre gibi bir zaman sayacı mutlaka göz önünde olmalı ve zaman takibi mutlaka gerçek zamanlı yapılmalıdır.

Dikkat edildiyse sunulan tüm çözümler zamanı verimli kullanmanın bir alışkanlığa dönüşmesi amacındadır. Zamanı verimli kullanmak kişide alışkanlık haline gelmişse ister bireysel ister sınıf ortamlarında olsun sınavlarda zamanı yetiştirememe sorunu ortadan kalkacaktır. Bu da başarıyı getiren en önemli etkenlerden birisidir. Çok başarılı da olsanız zamanı verimli kullanamazsanız bu başarınız sınav sonuçlarınıza yansımayacaktır.

Başarılar diliyorum.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni - Recep Usta

Etiketler

Yazar

recep u.

TÜRKÇE, EDEBİYAT, TÜRK DİLİ, SINAV HAZIRLIK, TÜRK EDEBİYATI

Benzer Yazılar
Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olur ?

Verimli ders çalışma nedir? Ders çalışırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar

Adım Adım Verimli Ders Çalışmak

Adım Adım Verimli Ders Çalışmak

Etkili ve verimli ders çalışmak bir öğrenciyi başarıya taşıyacak en önemli faktördür. 9 adımda nasıl verimli ders çalışacağınızı, adım adım uygulamanız gerekenleri sizler için hazırladık.

Zihin Algılarımız Açık Olduğu Vakitler ve Verimli Ders Çalışma ile Beslenme Önerileri

Zihin Algılarımız Açık Olduğu Vakitler ve Verimli Ders Çalışma ile Beslenme Önerileri

Öğrencilerin dikkate alması gereken verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir. En verimli 4 ders çalışma yöntemi bizden, sınavlarda başarılı olmak sizden.

Ne Zaman Ders Çalışmalıyım?

Ne Zaman Ders Çalışmalıyım?

10 madde de ne zaman ders çalışmayım? Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları burada, en verimli ders çalışmayı ne zaman yapabilirsiniz?

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?