U zaktan eğitimin nasıl daha verimli olur, Öğrenciler online eğitimin en verimli sonuçları almak için hangi adımları izlemelidir?
Herkese merhaba,
Online eğitimin yeni eğitim öğretim yılına girmekte olduğumuz bu dönemde de devam etmesiyle beraber özellikle velilerin aklında beliren önemli sorulardan bir tanesi de online derslerden verim almak. Her ne kadar uzaktan eğitim öğretim ile birlikte öğrenci ve öğretmenler yüz yüze gelemese ve bu eğitimin verimli olduğu düşünülmese de izlenilecek birkaç adımla birlikte bu dersler öğrenciler için daha verimli bir hale getirilebilir.
İşte takip edildiği takdirde online derslerden alınan verimi arttıracağını düşündüğüm adımlar :
1.DÜZENLİ BİR GÜNLÜK PROGRAM OLUŞTURMAK
Şu an için öğrencilerin bir çoğu sadece online eğitim saatinde derse bağlanarak belki de online dersten 10 dakika önce kalkarak yarı uyanık bir şekilde dersi dinlemekte. Bu durum hem dersten alınan verimi azaltmakta hem de öğrencinin okula olan bağlılığı azaltarak derslerden soğumasına sebep olmaktadır. Bu nedenle artık eğitim öğretim yılının başladığının bilincinde olarak öğrenciler, sanki okul yüz yüze devam edecekmişçesine normal okul düzeninde uyandıkları saatte uyanmalıdır. Bu şekilde öğrenciler güne erken başlayarak yaptıkları kahvaltı ile birlikte zinde bir gün geçirecek hem de online derslerden verim alacaktır.
2. ONLINE DERSLERDE NOT ALMAK
Her ne kadar öğrenciler fiziksel olarak öğretmenleri ile bir araya gelemese de online eğitimle beraber öğretmenleriniz artık neredeyse evinizde. Bu nedenle sanki fiziksel olarak ders yapıyormuşçasına ders sırasında not tutmak hem sizin eğitime olan ciddiyetinizi arttıracak hem de dinlediğiniz dersten en yüksek verimi almanızı sağlayacaktır.
3.YOUTUBE ÜZERİNDEN DERS ANLATIM VİDEOLARINI İZLEYEREK DERSE HAZIRLANMAK
Özellikle işlenecek ders hakkında önceden bilgi sahibi olunması dersten daha çok verim almanızı sağlayacağından, hali hazırda elinizde herhangi bir kaynak yoksa ilgili derse ilişkin ders anlatım videolarını izleyerek derse hazır hale gelebilirsiniz. Eğer elinizde yararlanabileceğiniz kaynaklar varsa buradaki konu anlatımlarını en az 1 kere okuyarak ders hakkında ön bilgi edinebilirsiniz.
4.ONLINE DERS SONRASI ALINAN NOTLARI TEKRAR ETMEK
İster online ister fiziksel ders yapmış olun, işlenen dersten sonra o derste öğrenilen bilgilerin tekrar edilmemesi öğrenmiş olduğunuz tüm bilgileri unutmanıza sebep olacaktır. Bu nedenle ‘Zaten verim alamıyorum’ diyerek dinlediğiniz dersi tekrar etmezseniz zamanınızı boşa harcamış olursunuz.
5.KAZANIM TESTLERİNİ ÇÖZMEK VE ÖĞRENDİĞİNİZ BİLGİLERLE KAZANIMLARIN UYUMLULUĞUNU KONTROL ETMEK
Özellikle öğrencilerin dikkat etmedikleri noktalardan bir tanesi MEB kazanım testlerinin çözülmemesi. Kazanım testleri konunun can alıcı noktalarını içeren özgün sorular içermekle beraber yararlanmanız gereken en önemli kaynaktır. Bununla beraber müfredatın içeriği kazanımlarla belirlendiğinden bu kazanımlarla dersten öğrendiğiniz bilgileri karşılaştırarak durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Kazanımlara ve kazanım testlerine MEB’in sitesinden ulaşabilirsiniz.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
130.535 Aktif Öğrenci - 89.923 Tamanlanan Ders
Suay S.
AKADEMİK GEÇMİŞ İlköğretim dönemimde sınav sisteminin değişmesinin ardından SBS ye girdim ve puanım 500 üzerinden 485 olmakta beraber önemli bir yüzdelik dilimdeydim.Hem il...
Covid-19'dan sonra eğitimde yaşanan gelişmeler, online eğitime geçiş süreçleri nelerdir. Eğitimde teknoloji kullanımına ayak uydurmak isteyen öğretmenler neye dikkat etmelidir.
Ülkemizde uzaktan eğitimin tarihçesi nedir? Covid-19 salgınıyla beraber uzaktan eğitime geçiş sürecinde hem öğretmenler hem öğrenciler neler yaşadı.
Uzaktan eğitimde öğrencilerin dikkatini kaybetmemesini nasıl sağlanmaktadır. Öğrencilerin uzaktan eğitim esnasında dikkatli bir şekilde derse katılmalarını sağlamanın yolları