Üniversite Sınavında Nasıl Başarılı Olunur?

Yazar: Mert K. | 24.10.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1194
Üniversite Sınavında Nasıl Başarılı Olunur?
Ü niversite sınavına başarılı olmak için ipuçları sizlerle! Üniversite sınavında başarılı olmasını sırları nelerdir?

Bu makalede üniversite sınavında başarılı olmanın sırlarını anlatacağım.

Öncelikli olarak üniversite sınavı uzun bir maratondur ve öğrencinin hem zihinsel hem de psikolojik olarak sınırlarını zorlayan bir süreçtir. Bu sürece başlamadan önce genel bir planın olması gerekmektedir. Elbette ki zaman zaman planda aksaklıklar veya geri kalmalar olsa da plana en uygun şekilde çalışmak gerekmektedir. Bu süreçte derslerin yanında psikoloji de çok önemlidir.

Sürecin sonlarına doğru her öğrenci gibi bende sıkıntı yaşamıştım fakat önemli olan bu psikolojiyi kaldırabilmektedir. Çoğu öğrencinin sınavdaki başarısızlık sebebi genelde psikolojik sebeplerdir. Heyecan, kaygı, endişe bunlar temel sebeplerdir. Hiç birimiz durmadan çalışamayız. Bu süreci planlarken bunu da hesaba katmak ve kendimizi arada sırada rahatlatıcak aktivitelerde bulunmak gerekmektedir. Aksi takdirde ne kadar çalışırsak çalışalım başarı asla elde edemeyiz. Süreç içerisinde asla sınava yakın dönemlere konu bırakmayın. O süreçte öğrenmeniz git gide daha da zorlaşacaktır.

Kendi alanım olan matematik gibi derslerde önemli olan şey ise bazı şeylerin üstüne gitmektir. Anlamadığınız, yapamadığınız sorulara odaklanmak size her zaman fayda sağlıyacaktır. Süreç içerisinde öğrencilerde ve aynı zamanda kendimde gördüğüm bir diğer sorun ise şudur KENDİNİZE ASLA YALAN SÖYLEMEYİN. Bu hemen her öğrencinin yaptığı bir şeydir. Bazen canımız bazı şeyleri yapmak istemeyebilir veya bazı şeyleri yapamayabiliriz ama bunu dürüstçe kendimize itiraf etmeliyiz, kendimizi şu zaman yapıcam bu şekilde olucak diye kandırmak sadece sınav için değil hayatınız için de yapacağınız en büyük yanlışlardan biridir. Diğer en büyük bir sorun ise asla ertelemeyin.

Yukarıda da söylediğim gibi sınavın sonlarına doğru endişe, kaygı ve heyecandan dolayı hiçbir şey tam olmayacaktır. Son tavsiyem ise kendinizi asla tamamen derslere odaklamayın. Hiçbirimiz robot gibi çalışamayız. Arada size kendinizi iyi hissettiren şeylere odaklanmayı unutmayın. Dediğim gibi bu süreç aynı zamanda psikolojik olarakta insanı zorlayan bir süreçtir. Arada sırada kafanızı boşaltıp eğlenmeye çalışın. Tabiki bu durumu abartmadan yapmakta fayda vardır bunuda unutmayın. Hiçbir şekilde unutmayın ki hiçbir sınav sizden önemli değildir. Ne üniversite sınavı sizin hayatınızdaki ilk sınav olucak ne de son sınav olucak. Bir tek hayatınız var ve o da sizin ellerinizde. Ankara özel ders ve ankara matematik özel ders sayfalarımızdan konumuza en uygun öğretmene ulaşabilir ve üniversite sınavına hazırdıkta destek alabilirsiniz. 

Etiketler

Yazar

Mert K.

2018 ilk YKS sınavında Türkiye 1661.siyim. Şu anda ODTÜ elektrik elektronik mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Genel ortalamam 3.85/4.0 . Matematik alanında oldukça başarılıyım....

Benzer Yazılar
Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocukların kendi kapasitesinin farkına varıp iyileştirme, geliştirme gibi düzenlemelerle kendisini gerçekleştirmesi daha iyi olacaktır.

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

Çocuklar karşılaştıkları olayları o kadar basit ve masumane yorumluyorlar ki işte o an onlara hayran olmamak ve bu durumdan etkilenmemek elde değil.

10 Madde İle Matematikte Nasıl Başarılı Oluruz?

10 Madde İle Matematikte Nasıl Başarılı Oluruz?

Matematikte nasıl başarılı olunur. Matematikte başarılı olmanın 10 sırrını uzman matematik öğretmenimiz sizler için hazırladı.

Mutluluk=Başarı

Mutluluk=Başarı

Çocuklarımıza her şeyden önce kendi kendine mutlu olup zorlukları aşabileceğini öğretmeliyiz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?