Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?

Yazar: İLKNUR B. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 6971
Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri Nelerdir?
T eknolojiyle eğitimin iç içe olduğu günümüzde derslerimizde en verimli teknoloji kullanma yöntemleri nelerdir. Youtube'un video içeriklerinden nasıl faydalanabiliriz.

Teknolojik gelişmeler dünyada hızlı bir şekilde ilerleme sağlarken, biz sadece teknolojiyi belli telefon markalarının üst modellerinin piyasaya sürülmesi olarak mı değerlendirmeliyiz peki? Tabiki de hayır.

Teknoloji eğitimle birebir ortak bir sürü ilişki içerisindedir. Eğitim denildiğinde insanın kendini geliştirmesi gelmelidir. Olduğun yerde durmamaktır. Kendini her daim geliştirmek ve bilgilerini paylaşmak demektir. Teknoloji ilk etapta aklımıza tüketmek olarak gelebilir. Aslında verilmek istenen mesaj budur. Reklamlar hep bunu bize söyler. Tüket mutlu ol mantığı ile evlerimize, ilişkilerimize balta vurulmaya çalışılmaktadır. Genç toplum olarak bizler bunun farkına varıp teknolojinin tüm hayatımız olmamasını sağlayabiliriz .Ama bunun için biraz dirayetli olmak gerekecek. Ders çalışırken, televizyon izlerken, otobüste, dolmuşta, karşıdan karşıya geçerken, biriyle konuşurken hep elimizde teknoloji ile geziyoruz. Peki neden? Bize sağladığı yarardan çok zararı ile uğraşıyoruz. Mesela youtube'da bir sürü değişik içerikli video çeken kanallar var. Senin tercihin hangisi?Eğitim alanında bir çok yeni ve güzel kanallar açıldı. Belki de çoğu gencin etüt merkezine veya temel liseye gitmesine gerek bırakmıyor nitelikte. Zaten ileride teknoloji ile belki de etüt merkezleri ve temel liseler ortadan kalkacak online olarak dersler verenler artacak kimbilir. En azından sınava hazırlık döneminde internetinizde elverecek olursa size tavsiyem bu kanalları bol bol izleyin. Birçok öğrencimden geri dönüşler alıyorum. Hocam temel liselerden daha güzel anlatımlar oluyor. Çok memnunuz diye. Tabiki özel ders daha farklı ama en azından bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Teknolojiyi sınava hazırlanan gençler olarak bu dönemde bu tarz kullanabiliriz diye düşünüyorum. Teknoloji ile eğitim iç içe girmiş durumda. Kişi birbirine bağlı ama önemli olan kullanabiliyor muyuz?

Teknoloji doğru ve elverişli kullanarak eksik olduğumuz konularda takviye amaçlı destek alabiliriz. Online ders veren siteler, youtube gibi video içerik kanalları ve birçok teknolojik uygulamaları kendiniz veya çocuklarınız için elverişli olarak kullanabilirsiz. Günümüzde birçok öğrencimiz teknoloji faydalı olarak kullanmıyor maalesef veya nasıl elverişli olarak kullanması gerektiğini bilmiyor. Yukarıdaki bahsettiğim birkaç yöntemle çocuklarınız teknolojiyi daha sağlıklı ve faydalı kullanmasını sağlayabilirsiniz. 

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ-TIP FAKÜLTESİ YL ÖĞRENCİSİ - İLKNUR BAYRAKTAR

Etiketler

Yazar

İLKNUR B.

İLKNUR BAYRAKTAREĞİTİM BİLGİLERİ2016- 2019 Balıkesir Üniversitesi, BalıkesirYüksek Lisans, Tıp Fakültesi ,Histoloji ve Embriyoloji Anabilim DalıNOT ORTALAMA: 3.98/42016-2017 Dok...

Benzer Yazılar
Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlamanın eğitime olan etkileri nelerdir. 8-16 yaş grubuna verilen kodlama eğitimleri çocukların analitik zeka gelişimini yaşıtlarından daha hızlı geliştirmeye ve aktif olarak kullanarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı

Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı

Günümüzde Web 2.0 teknolojisi hızlıca ilerliyor bunun sonucunda her bireyin en az bir tane sosyal medya adresi bulunmaktadır.

TPAP Nedir? 21. Yüzyılda TPAB Eğitim Sisteminin Önemi

TPAP Nedir? 21. Yüzyılda TPAB Eğitim Sisteminin Önemi

Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi nedir. TPAB Eğitim modelinin günümüzdeki önemi nedir? TPAP Nedir? 21. Yüzyılda TPAB Eğitim Sisteminin Önemi

Kahoot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kahoot Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kahoot öğrencilerinize, basit bir şekilde quizler, anketler hazırlayabileceğiniz ve soru-cevap yapabileceğiniz bir platformdur.

Yorumlar (1)
Makaleyi beğendin mi ?
E

Ece
Cevap Yaz

gayet güzel bir açıklamaydı teşekkür ediyorum