Sınav Senesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar: Yavuz T. | 21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1906
Sınav Senesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
S ınav öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınav senesinde dikkat etmesi gerekenler nelerdir.

Ülkemizde sınav sistemindeki yarış ve stresli süreç birçok öğrenci için zorlu bir maratona döndü. Bu sıkı tempoda öğrencilerin dersleri ve çalışma teknikleri kadar stres düzeyleri de etkili olmakta. Bu stres seviyesini avantajlı bir düzeyde tutup kontrol etmek öğrencilerin olduğu olduğu kadar öğretmenlerin ve ailesinin de etki edebildiği bir durum. Bu noktada öğrencinin özel ders aldığı öğretmeninin sınav hakkındaki bilgisi ve tecrübesi anahtar rol oynamakta. Öğrencilerin stres yaptığı sınav döneminde özel ders aldığı öğretmenin yaklaşımı sınavdaki ve sınav öncesi başarısını oldukça artırmakta. İyi bir öğretmen seçimi ve planlı bir çalışmayla öğrencilerin hedeflerinin gerçekleşmesi oldukça kolay.

Sınav döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gereken 3 etkenden bahsetmek istiyorum.

1. Çalışma planı

Öğrencilerin hedeflerine odaklanmasına yardımcı olmak ve ne yapacaklarını bilmelerini sağlamak için iyi bir rehber eşliğinde öğrencinin potansiyeli ve isteklerine uygun bir plan başarısını artırmakta kilit bir rol almaktadır.

2. Özel Ders Öğretmeni

Tecrübeli ve öğrencinin anlayabileceği bir dilde anlatım yapabilen bir öğretmen öğrencinin seviyesine uygun anlatım tekniklerini seçerek dersin anlaşılmasında okuldaki gördüğü derslerin üzerine birçok kazanım sağlayacaktır.

3. Ailenin Yaklaşımı


Sınav döneminin stresli sürecinde ailelerin ilgili ve sıcak yaklaşımı öğrencilerin üzerinde özgüven artırıcı bir etkendir. Kendisini yalnız hissetmeye meyilli öğrenciler öğretmenleri ve ailesi tarafından cesaretlendirici yaklaşımıyla birlikte başarıya ulaşma inancı artacak ve motive olacaklardır.

Unutmayın öğrencilerin derslerindeki başarısının olduğu kadar motivesi ve kendine inancı da sınav başarısını etkilemekte. Stres kavramının oluşması çoğu ailenin ve öğretmenin gözünden kaçırdığı öğrencilerin önündeki büyük bir engel olduğu konusunda birçok araştırma da bunu kanıtlamakta. Bu konuda aileler ve özel ders öğretmenleri öğrencinin sınav psikolojisi üzerinde çalışmalı. Öğrencilerimiz hiçbir zaman bir robot değiller ve onların da bu dönemde yorucu temponun yan etkilerini azaltmak için birçok sosyal etkinliğe katılınması da sağlanmalı.

Ortaokul Matematik ve Fen bilimleri Öğretmeni - Yavuz Tekin

Etiketler

Yazar

Yavuz T.

Liseyi İstanbul Atatürk Fen Lisesinde okuduğum ve şuanda Tıp fakültesi okuduğumdan dolayı öğrencilerin bu yarış hissini çok iyi anlıyorum.Ortaokul öğrencileri için matematik ve ...

Benzer Yazılar
LGS Sınavına Hazırlık

LGS Sınavına Hazırlık

Lgs sınavına nasıl başarılı olunur. Lgs sınavına hazırlanan öğrenciler için yol haritası niteliğinde taktikler.

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Deutsche sprachprüfung für den Hochschulzugang hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar blogumuzda.

2024 KPSS Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

2024 KPSS Matematik Konuları ve Soru Dağılımları

Kpss matematik konularını ve 2024 KPSS matematik soru dağılımlarını sizler için hazırladık. Bu yazımız sayesinde matematikte 27'de 27 yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?