Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar: Reşit Y. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 2382
Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ö ğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle

Eğitim ve öğretim hayatımızı şekillendiren en önemli unsur sınavlar ve bu sınavlardan aldığımız neticeler olmuştur. İlkokul döneminden itibaren başlayan sınav süreci, üniversite sonrasına kadar devam etmektedir. Bilhassa son yıllarda sıklıkla değişen sınav sistemlerimiz hem eğitmenler olarak bizleri bilhassa öğrencilerimizi etkilemekte ve uyum problemi yaşamalarına sebep olmaktadır. Alanına hakim kendini iyi yetiştirmiş bir öğretmeni değişen ve dönüşen sınav sistemleri fazla etkileyemez ancak her gelen yeni sisteme öğretmenlerimizin kendini programlaması bilgi ve kabiliyetlerini gözden geçirmesi kaçınılmazdır.

Öğrencilerimiz ise eğitim ve öğretim hayatları boyunca öğretmenlerini iyi dinler dersleri takip eder ders sonrasında düzenli tekrarlarını yapar ve bol bol soru çözerlerse sınavların adı ve şekli ne olursa olsun başarılı olacaklardır. Sınavlarımızın son güncellenmiş şekillerine baktığımızda bilgiden ziyade bilgiyi analiz etme sentezleme ve değerlendirme gibi üst düzey becerilere baktığını görmekteyiz. Öğrencilerimiz aynı zamanda bol bol kitap okumalı kelime hazinelerini geliştirmeli yorum yapma keşfetme araştırma gibi kabiliyetler edinmelidir. Doğru okuma okuduğunu anlama anladığını yorumlama tüm sınavlarımızda başarı için mutlak beceriler olmuştur.

Sınava hazırlık sürecinde düzenli çalışma uygun aralıklarda konu tekrarı yapma ve bol bol soru çözmenin yanında iyi bir öğretmenden danışmanlık almak hayatı öneme sahiptir. Haftanın belli zamanlarında uzman bir eğitmen ile birlikte soru çözümü yapılırsa başarı mutlak sonuç olucaktır. Sınav hazırlık sürecinde tüm bu hususlara dikkat edilmesi ile birlikte zamanı iyi kullanma stres ve heyecan duygularını kontrol etme özgüven sahibi olma gibi kabiliyetleri edinmemizde büyük öneme sahiptir. Girilen sınavlarda belli zaman dilimleri şart koşulmuştur. Heyecanını kontrol edemeyen zamanı iyi kullanamayan hızlı okuma becerisi gelişmemiş düşünme becerileri sınırlı olan arkadaşlarımız sınavlarda başarılı olamayacaktır. Uzun yıllardır eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bizzat içinde olmuş ve pekçok öğrenci yetiştirmiş bir Öğretmen ve Eğitim Koçu olarak son tavsiyem sınavlar elbette önemli ancak hepsinden önemlisi erdemli ve karakterli bir insan olmaktır.

Türkçe Öğretmeni - Reşit Yıldırım

Etiketler

Yazar

Reşit Y.

Dershane ve Kolej tecrübesine sahibim.Kurumsal ve sektörde öncü eğitim kurumlarında çalıştım.Aynı zamanda 5 yıldır özel ders vermekteyim.Öncelikle öğrencimin durumunu analiz edi...

Benzer Yazılar
2024 TYT Coğrafya Konuları ve TYT Coğrafya Soru Dağılımı

2024 TYT Coğrafya Konuları ve TYT Coğrafya Soru Dağılımı

TYT coğrafya konuları ve TYT coğrafya soru dağılımlarını sizler için hazırladık! Bu makalemiz sayesinde 2024 TYT coğrafya testinde 5'de 5 yapabilirsiniz!

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Ne Zaman, Nasıl Çalışılmaktadır?

DSH Sınavı Nedir? Deutsche sprachprüfung für den Hochschulzugang hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar blogumuzda.

AYT Matematik Sınavlarının Analizi

AYT Matematik Sınavlarının Analizi

AYT sınavın da son iki yılın analizi. Uzman matematik öğretmeninden AYT matematik sınavında çıkan soruların konu dağılım yüzdeliği

2024 LGS Fen Konuları ve LGS Fen Bilimleri Soru Dağılımı

2024 LGS Fen Konuları ve LGS Fen Bilimleri Soru Dağılımı

En güncel, MEB verilerine göre LGS Fen konularını ve geçmiş yıllarda çıkan LGS fen bilimleri soru dağılımında blogumuzdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?