Profesyonel Olarak Özel Ders

Yazar: Abdulbaki Ö. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 2148
Profesyonel Olarak Özel Ders
P rofesyonel olarak özel ders süreci nasıl yönetilebilir. Öğretmenlerin, ailelerin ve öğrencilerin özel derste dikkat etmesi gereken uyumlar nelerdir?

Günümüzde özel ders okuldaki ve takviye kurslarindaki öğrenci sayılarının fazla olması sebebiyle bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Ve son zamanlarda imkanı olan, olmayan her veli evladının eğitimine yaptığı yatırımın en büyük yatırım olduğunun farkındalığına son derece varmıştır. Klasik bir örnektir ama hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. 30-40 kişilik sınıfta öğretmen öğrenci başına 1-1.5 dakikasını ayırabilirken bir özel ders süresince öğretmen öğrencisine 90 dakikasini ayırabilmektedir. Ayrıca özel derste bu işi kesinlikle profesyonel olarak bu işi yapan öğretmeninden almakta son derece fayda vardır. Nasıl manavdan size hastalığınızı teşhis etmesini beklemezseniz profesyonel bir öğretmen haricinde öğrenciden mühendisten vb dallardan size ders verip verim almanızı beklemek o denli hatalıdır, yanlıştır.

Bir derste bir alanda iyi olmak farklıdır o dersi analatabilmek öğrenci seviyesine indirgeyebilmek farklıdır. O dalda uzman olmayı gerektirir. Özel ders süresince öğrenci öğretmen arasında zaman içerisinde çok iyi bir uyum yakalanır. Öğrenci çekinmeden anlayamadığı her noktayı öğretmenine sorabilme imkanına sahip olur. Konular daha kısa sürede kavranir, özümsenir. Özel derste çoğunlukla öğrenci kendi evinde ya da ortamında bulundugu için derse daha ilgiyle alakayla yaklaşacaktır. Egitimde sayı arttıkça verim otomatikmen düşmektedir. Özel dersin süresi öğretmen öğrenci veli işbirliği içerisinde öğrencinin ihtiyacına göre ayarlanacağı için verim normal sınıf ortamına göre fazlasıyla artacaktır. Ayrıca günümüzde pek çok öğretmen verdiği derslerde öğrencinin nasıl ders çalışacağı konusunda sınavlara hazırlanma sürecinde meslekler hakkında bölümler hakkında soru çözümünün takibi anlamında eğitim koçluğu da yapmaktadır. Bu zaman içerisinde sistematik olarak düzenli bir ders çalışma alışkanlığını yanında getirmektedir.

Öğrenci öğretmeni kendisine yol gösteren, kılavuzluk eden ve yönlendiren bir konuma koymaktadır. İnsan mizacı gereği yaptığı işten hemen karşılık beklemektedir. Ancak özel ders işi uzun soluklu bir iştir. Öğrencimizin birkaç dersten sonra gireceği ilk sınavdan çok yuksek sonuçlar almasını bekleyemezsiniz. İlk aşama olarak özel ders öğretmenimiz kendisini, ders anlatışını öğrenciye sevdirecek dersle öğrenci arasında köprü görevi görecektir. Sonrasında öğrencimizin dersi sevmeye başlamasıyla düzenli ders çalışma alışkanlığını kazanmış olacak. Yapamadığı, takıldığı, tekrardan anlatılmasını istediği konularda profesyonel destek alacaktır. İşin özü bu İş uzun soluklu olduğunda öğretmen aile öğrenci uyumu yakalandığında istenilen her türlü hedefe ulaşmada emin adımlarla ilerlenmiş olacaktır. Her türlü sınava hazırlanan emek veren tüm adaylara hayatlarında esenlikler, gireceği sınavlarda başarılar diliyorum

Abdulbaki Özdemir - Matematik Öğretmeni

Etiketler

Yazar

Abdulbaki Ö.

2010 yılından bu zamana pek çok öğrenciyle ilgilenme fırsatım oldu.Başta öğrencilerimin yoğun özverisi olmak üzere benim de katkılarımla hepsinde gözle görülür başarı artışı sağ...

Benzer Yazılar
Özel Ders Almak İsteyenler

Özel Ders Almak İsteyenler

Sevgili öğrenciler, veliler veya herhangi bir alanda özel ders almak isteyen değerli kişiler.

Sıfırdan Matematik Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan Matematik Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan matematik nasıl öğrenilir? Uzman matematik öğretmenimiz sizler için hazırladı..

Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık

Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık

Matematik olimpiyatları nedir? Matematik olimpiyatlarına nasıl çalışılır? Matematik olimpiyatlarının tarihi nedir? Günümüzde matematik olimpiyatları ne zaman yapılmakta ve hangi sınıf öğrencileri katılmaktadır.

Özel Ders Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım

Özel Ders Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım

Özel ders vermek isteyen kişilerin akıllarına takılan en önemli sorunun çözümünü sizler için hazırladık.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?