Özel Derste Öğretmen-Öğrenci İlişkisi

Yazar: Leyla N. | 21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1330
Özel Derste Öğretmen-Öğrenci İlişkisi
Ö zel derste öğretmen öğrencisi ilişkisi nasıl olmalıdır. Özel derslerde öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişkinin önemi nedir.

Merhaba, ben Yasemin Öğretmen. Yıllardır hem bir öğretmen hem de bir öğrenci olarak eğitim sektörünün içinde bulunmaktayım. Üniversite öğrenciliği döneminde başladığım özel ders verme deneyimime şu anda da öğretmen olarak devam ediyorum. Benim bu süreçte gördüğüm verimlilik ve olumlu dönütlerin sebebi özel derste imkan bulduğumuz birebir öğretmen-öğrenci ilişkisidir.

Özel ders imkanı sayesinde öğrencinin anlamadığı noktaları öğretmene direkt sorması ve gerekli noktalar üzerine yapılan çalışmalar çoğu zaman olumlu sonuçlar doğurur. Bu nedenle özel ders alanında öğrenciyi anlamak ve insan olarak önce iletişim kurmak en önemlisidir.

Sağlıklı iletişim sağlandıktan sonra fen bilimleri, matematik gibi gözümüzü korkutan dersler başta olmak üzere eğitimin her branşı kolaylaşır. Anlaşılmadığı düşünülen bir konuyu anlamak veya o konu ile ilgili soru çözmek bizim için zaman zaman korkutucu gelir. Aslında o konuyu anlamaya çalışacağına karar vermek, çaba göstermeye hazırlanmak en önemli başlangıçtır. Kararlı bir şekilde çalışmaya başlamak bu sürecin en sancılı sürecidir. Bu sürece başladıktan sonra alınan olumlu sonuçlar motivasyonu yavaş yavaş arttırır. Bu motivasyondan gelen başarı ufak veya büyük olsa da öğrencide bir sonraki adıma geçme isteği uyandırır.

Önemli olan öğrencinin de öğretmenin de istekli olmasıdır. Bende öğretme isteği her zaman vardı. Her zaman bu isteğin bende bulanacağını düşünmek beni öğretmenlik mesleğine bağlayan en büyük etkenlerden biri. Öğrencilerimi, onlara yeni şeyler öğretmeyi, karşımdaki öğrencinin yeni bir şey öğrenmenin verdiğini mutlulukla sevinmesini ve kendine olan güveninin artmasını çok seviyorum. Ben bu sevgi ve istek ile her geçen gün artmaya devam eden tecrübemi birleştirdim. Verdiğim her dersin temel olarak bu üç unsura bağlı olduğunun teminatı benim.

Gelin sizinle de tanışalım, eksiklerinizi tamamlayalım. Değişimi ve sonucu hep beraber görelim.

Fen Bilimleri Öğretmeni - Yasemin Elagöz

Etiketler

Yazar

Leyla N.

7 

Benzer Yazılar
Biyoloji Dersi Sözel Midir Sayısal Mı? Biyoloji Çalışma Taktikleri

Biyoloji Dersi Sözel Midir Sayısal Mı? Biyoloji Çalışma Taktikleri

Biyoloji dersi sözel mi sayısal mı? Biyoloji çalışma yöntemleri nelerdir? Biyoloji dersinde başarılı olmak için ipuçları sizlerle.

Fizik Dersinin Önemi

Fizik Dersinin Önemi

Fiziği önemi nedir. Fizik biliminin hayatımızdaki yeri ve önemi. Fizik; içinde matematik ve geometriyi de barındırdığı için kompleks ve üst düzey bir derstir. Yüksek analiz ve sentez becerisi gerektirir.

Yeni LGS Sistemi

Yeni LGS Sistemi

Yeni LGS(liselere geçiş sınavı) sistemi ile öğrencileri neler beklemektedir. LGS öğrencileri nelere dikkat etmelidir.

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen bilimleri dersinde başarılı olmanın yolları nelerdi. Fen bilgisi derslerine nasıl çalışmalıyım? sorusunun cevabını uzman fen bilimleri öğretmenimiz sizler için 4 adımda özetledi.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?