İlk dersin ücretsiz 😍
F en eğitimin hedefi ve amacı nedir? Fen okuryazarlığı amaçlarını uzman fen bilgisi öğretmenimiz sizler için hazırladı.
Fen eğitiminin amaçları ile fenin doğası ve fen teknoloji okur yazarlığı birbirini tamamlayan bir döngü içerisindedirler.
Fen Bilimleri gözlenen doğayı ve doğa olaylarını sistemli bir şekilde inceleme ve henüz gözlenmemiş olayları kestirme gayreti olarak bilinir.
Bu amaçlardan yola çıkan fen eğitiminin hedefleri genel itibari ile aşağıdaki gibi özetlenir.
Bunlardan yola çıkarak Fen ve teknolojinin amacı olarak doğal dünyayı öğrenmeyi ve anlamayı bunun düşünsel zenginliği ile heyecanını yaşamalarını sağlamak,
Her sınıf düzeyinde bilimsel ve teknolojik gelişme ile olaylara merak duygusunu geliştirmelerini teşvik etme,
Fen ve teknolojinin doğasını fen, teknoloji, toplum ve çevre arasındaki karşılıklı etkileşimleri sağlamalarını amaçlamak,
Araştırma, okuma ve tartışma aracılığıyla yeni bilgileri yapılandırma becerilerini kazanmalarını sağlamak,
Yaşamlarının sonraki dönemlerinde eğitim ile meslek seçimi gibi konularda fen bilimlerine dayalı meslekler hakkında bilgi, deneyim ve ilgi geliştirmelerini sağlayabilecek alt yapıyı oluşturmak,
Bilmeye ve anlamaya istekli olan, sorgulayabilen doğal çevresine mantığa değer veren kişisel kararlarını verirken uygun bilimsel süreç ve ilkeleri kullanmalarını sağlamak gösterilebilir.
İçinde yaşadığımız dünyayı ve evreni daha yakından tanımak daha güçlü ve sağlıklı bir toplum düzeni kurmak çevremizdeki olayları anlamamıza ve yorumlamamıza bağlıdır doğaya hakim olmamızı sağlayan bilimin gerçek gücü ve anlamı bu aşamada ortaya çıkmaktadır. Bilim modern toplumlarda oldukça önemli bir güce ve yere sahiptir.
Olağanüstü bir hızla gelişen ve değişen teknoloji günümüz insanının vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. İnsanlar neredeyse her gün önlerine çıkan yeni teknolojik araç veya yeniliklerle karşılaşmaktadırlar.Bireylerde bu araçların insanlığa olan yararlarını algılamaları yanında bireylerin bu araçları kendi ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanabilmeleri gerekir ve bundan dolayı bireyler teknolojik yenilikleri günlük hayatlarına adapte etmeleri için formal veya informal eğitim yoluyla teknolojilere aşina olarak yetiştirilmelidir. Teknoloji eğitimi öğrencilerin teknik becerilerini geliştirebilen teknik prensipleri kazandıran, kazandığı bilgileri ve becerileri modern yaşamda başarıyla uygulamasını sağlayabilen mantıklı bir eğitim planıdır bu süreçten geçen öğrenciler yüksek seviyeli teknolojik gelişmelere kolayca uyum sağlayabileceklerdir. Teknoloji okuryazarı olan bir bireyin bazı özelliklere sahip olması gerekir bunlardan bazıları teknolojinin ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını, toplumu nasıl şekillendirdiğini ve toplum tarafından nasıl şekillendiğini bilmesi teknolojiyi kullanmada da rahat ve tarafsız olması teknoloji ve teknolojik gelişmelerin ülkesi ve insanlık için önemli olduğunu bilmesi ve teknoloji okur-yazarlığının önemini kavramasıdır.
Birçok ülke bireyleri bilimsel ve teknolojik olarak okuryazar yapmak için bu konuları ve onun eğitimini kapsayan fen ve teknoloji öğretim programları geliştirmişlerdir.
Hülya H.
Feni,öğrencilerine sevdirmeyi kendine görev edinmiş sevgi sonucunda da başarının kaçınılmaz olduğunu her zaman düşünen MARMARA YÜKSEK LİSANS mezunu ,ayrıca alanında uzman ...
Biyoloji dersi sözel mi sayısal mı? Biyoloji çalışma yöntemleri nelerdir? Biyoloji dersinde başarılı olmak için ipuçları sizlerle.
En güncel, MEB verilerine göre LGS Fen konularını ve geçmiş yıllarda çıkan LGS fen bilimleri soru dağılımında blogumuzdan ulaşabilirsiniz.
Fiziği önemi nedir. Fizik biliminin hayatımızdaki yeri ve önemi. Fizik; içinde matematik ve geometriyi de barındırdığı için kompleks ve üst düzey bir derstir. Yüksek analiz ve sentez becerisi gerektirir.
Fen bilimleri dersinde başarılı olmanın yolları nelerdi. Fen bilgisi derslerine nasıl çalışmalıyım? sorusunun cevabını uzman fen bilimleri öğretmenimiz sizler için 4 adımda özetledi.