Matematik ve Zaman Yönetimi 9 Taktik

Yazar: MEHMET Y. | 01.10.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1464
Matematik ve Zaman Yönetimi 9 Taktik
S ınavlar da matematik sorularında hızlı çözümler için harika 9 taktik sizlerle. Matematik sorularını nasıl hızlı çözerim?

AYT sınavında zaman ile ilgili bir sıkıntımız olmasa bile TYT sınavında hız ve zaman en önemli belirleyicilerden birisidir. Sadece matematiğe değil, diğer derslere ayrılacak süre, bu sürenin takibi, hız konuları sınav başarısında önemli bir etken oluşturmaktadır. 

TYT sınavında matematik ve zaman konusunu aşmak için yapılabilecek çalışmalar: 

  1. Konu çalışma yanında düzenli olarak en az ayda bir tane olacak şekilde kitap bitirme çalışmaları yapılmalıdır. Burada kitap seçimi de büyük önem arzeder. Öğrencinin seviyesine uygun kitabı seçip günlük düzenli çalışma ile bitirmeye çalışması gerekir. 
     
  2. Her konudan test çözerken ya da kitap bitirirken her testin üzerine kaç dakikada bitirildiği, doğru yanlış boş sayıları yazılmalıdır. 
     
  3. Matematik denemesi çözerken deneme süresi için ara ara 25-30 dakika gibi zamanlar tutularak baskı altında ya da kısıtlı sürede kaç net yapıldığı takip edilmelidir. Tabii süre bitiminden sonra kalan sorular da mutlaka çözülmeli, yanlış boş sorular öğrenilmelidir. 
     
  4. Yanlış veya boş sorular ya da uzun sürede çözülen sorular, soru 45 saniyede çözülebilir seviyeye gelene kadar tekrar tekrar ÇÖZÜLMELİDİR.
     
  5. Farklı kaynaklardan farklı kitaplar ve denemeler çözülerek görülen soru tipi sayısı mutlaka artırılmalıdır. 
     
  6. TYT denemelerinde süre iyi takip edilmeli ve diğer dersler için ayrılan süreler aşıldığı an o dersten çıkılmalıdır. 
     
  7. Sınavda soruların sırayla çözülmeye çalışılması en büyük zaman kaybıdır. Bunu değiştirmek için test çözerken bile sorular sıradan çözülmemelidir. Öğrenci testteki sorulara kabaca bakıp çözebileceği sorulardan başlamalıdır. Böylece soru seçmeyi öğrenebilir. Deneme esnasında da en iyi bildiği konu ve soruları seçerek mutlaka onlardan başlanmalıdır. 
     
  8. Soru okunurken kalem oynamıyor ve çözüm başlamıyorsa o soru mutlaka geçilmeli ve soruya tekrar dönülmelidir. 
     
  9. Matematik soruları önce anlayıp sonra çözülecek sorular değildir. Matematik sorular daha okunurken çözülmeye başlanmalıdır. Aksi takdirde sınavda zaman yetişmesi zordur. 

Eksik olduğunuz konularda özel ders ihtiyacınız varsa Ankara özel ders ve Ankara matematik özel ders sayfalarımızdan sizin için konumunuza en uygun öğretmen araştırması yapabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi birçok taktik sınavda zaman yetme sorununu aşmaya yardımcı olacaktır. Bunları denerken ya da kendi sorunlarınızı tespit ederken bu konuda bilgili ve tecrübeli öğretmenlerden ya da koçlardan destek almak çok önemlidir. YKS sınavı sadece bilgi ve beceriye değil aynı zamanda taktiğe de bağlı olan bir ölçme ve sıralama sınavıdır. 

Etiketler

Yazar

MEHMET Y.

Yalnızca kendi evimde ders veriyorum. Ek iş olarak değil tam zamanlı özel öğretmenlik yapıyorum. Hem Matematik hem Geometri alanında lise düzeyinde dersler veriyorum. ODTÜ mezun...

Benzer Yazılar
Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık

Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık

Matematik olimpiyatları nedir? Matematik olimpiyatlarına nasıl çalışılır? Matematik olimpiyatlarının tarihi nedir? Günümüzde matematik olimpiyatları ne zaman yapılmakta ve hangi sınıf öğrencileri katılmaktadır.

Sıfırdan Matematik Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan Matematik Nasıl Öğrenilir?

Sıfırdan matematik nasıl öğrenilir? Uzman matematik öğretmenimiz sizler için hazırladı..

Üslü Sayılar Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümleri

Üslü Sayılar Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümleri

Üslü sayı konu anlatımı ve örnek soru çözümleri blogumuzda. Üslü sayılar hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar sizlerle

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?

Matematik kimilerine göre çok kolay, kimilerine göre çok ama çok zor bir ders konumundadır.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?