LGS Sınavına Hazırlık

Yazar: Yunus Emre & Ayşe D. | 21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 2496
LGS Sınavına Hazırlık
L gs sınavına nasıl başarılı olunur. Lgs sınavına hazırlanan öğrenciler için yol haritası niteliğinde taktikler.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiği yeni sistemde her gün bir başka değişiklik yapıyor. Yapılan son 2019 LGS sınavı gösterdi ki MEB artık çocukların o çok karıştırdıkları formülleri ezberlemesini istemiyor. Özellikle matematik sorularında hem formülü veriyor hem formülü sözel olarak anlatıyor. Ezberci eğitim anlayışından çocukları çıkarmaya çalışıyor. Sorudaki formülü açıkladıktan sonra ki işte asıl soru o zaman başlıyor.

Tam da bu noktada birşey çok önemli; süre! MEB çocuklardan soruyu yeterli gördükleri bu sürede okumalarını, anlamalarını ve çözmelerini istiyor. Okuma hızı yavaş olan, okuduğunu bir seferde anlayamayan çocuklar ise bu noktada çok zaman kaybediyor. Sorulardaki bu sistemi kavrayan bir öğrenci formül kısmını hızlı bir şekilde geçerse aslında zaman kazanıyor. Herşeyi özetlersek aslında MEB çocuklarımızın sentezleyerek soruları çözmesini de istiyor.

Dikkatinizi çekti mi bilmem ama benim görüşüme göre MEB herşeyin yanı sıra bizlere yol da gösteriyor. Bu sene 5,7 ve 10. sınıflarda düzenlenen, sadece Türkçe ve Matematik derslerinden yapılan pilot uygulama sınavı sorularını gördüyseniz LGS sınav sorularına çok benziyor. Aynı mantığı orada da görebiliyoruz. Diğer taraftan MEB'in yayınladığı örnek sorular da yine bizlere yol gösteriyor. Çocuklar bunalmasınlar diye ara tatil sayısını da arttırdı MEB. Ne kadar doğrudur bilinmez ama hep beraber keşfedeceğiz. Bir yandan da LGS sınavının uzun soluklu bir sınav sistemi olduğunu da unutmamalıyız.

Eylül ayında gördüğünüz bir bilgiyi Haziran'daki sınavda kullanıyorsunuz. Sürekli tekrar etmek, yazarak çalışmak, bol bol kaynak taramak, çok farklı yayınlar kullanmak da çok önemli. 2020 LGS sınavına hazırlıkların başladığı şu dönemde bütün öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Matematik Öğretmeni - Yunus Emre & Ayşe Demirbaş

Etiketler

Yazar

Yunus Emre & Ayşe D.

Eylül 2010'da üniversitede okurken dershanelerde stajyer öğretmen olarak etüt derslerine girmeye başladım, Haziran 2012'de ise özel bir okulda matematik öğretmenliği görevini ya...

Benzer Yazılar
Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle

Yks'ye Son 1 ay Kala Yapılması Gerekenler

Yks'ye Son 1 ay Kala Yapılması Gerekenler

Yks'ye son 1 ay kala yapılması gerekenler nelerdir. Son 1 ay'da nasıl çalışmalısınız. Deneme çözmenin sınavınıza olan etkisi nelerdir? Haydi çalışma zamanı!

2024 KPSS ÖnLisans Konuları ve Soru Dağılımları

2024 KPSS ÖnLisans Konuları ve Soru Dağılımları

Kpss önlisans konuları ve en güncel soru dağılımları blogumuzda. 2024 KPSS önlisans çalışma planınıza bu bilgilere göre şekillendirebilirsiniz!

2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

YKS - YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımına yazımızdan ulaşabilirsiniz. En güncel 2024 YDT Konuları öğrenmek için hemen inceleme yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?