O kumayı hızlandırmak için ne yapmalı? Hızlı okuma teknikleri nelerdir, hızlı okumak için ne yapılmalıdır. İşte tüm detaylar sizlerle!
Şimdiye kadar okulda veya okul dışında yaptığınız çalışmalarla kazandığımız veya sahip olduğumuz okumadır. Normal okumayı geliştirmek, hızlandırmak : Şimdiye kadar yaptığız okumayı 500 kelimeye çıkarmak veya yaklaştırmak demektir.
Neden 500 kelime derseniz Okuma ile uğraşan bilim insanları normal bir insanın beyninden 1 dakikalık zamanda 500 kelimelik bilgi geçtiğini belirtiyorlar. Biz beynimizden geçen kelime kadar okumamızı geliştirmeliyiz, hızlandırmalıyız. Bu kapasiteye sahibiz.
Şimdiye kadar okulda veya okul dışında yaptığınız çalışmalarla 230 kelime okuyoruz, bunu 450-500 kelimeye çıkarmak gerekir ki hızlı okumaya başlayabilelim. Okumanızı 450-500 kelimeye çıkarmadan yapacağınız hızlı okuma çalışmaları bir yerde boşunadır.
Neden: Çünkü bizim okuma kapasitemiz şu anda 500 kelimeye kadar mümkündür.
Normal okumada yaptığımız 1 kelime 1 kelime okuma şeklini değiştirmeliyiz. 2 şer kelime okumaya başlamalıyız. 2 kelime 2 kelime okursak okuma hızımız normal okumanın 2 katı olacaktır. 3 er kelime okursak okuma hızımız 3 katına çıkacaktır. İşte buda HIZLI OKUMA dır. Bütün bunları “hizliokusam” hızlı okuma programı ile yapabiliriz.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.612 Aktif Öğrenci - 75.108 Tamanlanan Ders
Halil D.
kendi hızlı okuma programım ile hızlı okuma kursu veriyorum
Paragraf sorular nasıl çözülür? Paragraf soru çözümlerinde hızınızı artıracak ve netlerinizi artıracak püf noktaları sizler için hazırladır.
Çocuklara sadece kitap okuyun demek hatta şöyle güzel de bir nutuk çekmek onları okumaya teşvik edebilir mi? Çocuklara hangi kitapları önerebiliriz
1.sınıflarda çocuğumuz okuma yazmaya başlarken nelere dikkat etmeliyiz? Okuma yazma sürecinde nelere dikkat etmeliyiz.
Bireylere en büyük tavsiyem, hayal gücünüzü geliştirecek, sizi düşünmeye sevk edecek kitaplar okuyun.