-Belki klişe olacak ama anahtar kelimeler; düzenli çalışmak, süreklilik. Hedefini koyduğun ilk andan itibaren (9.sinif, 10.sinif ne zaman koyduysan) düzenli bir şekilde hedefine yürümek. Ne olursa olsun her gün hedefin için bişeyler yap. (1 soru çözmek bile olsa) Misafir mi geldi? Olsun, 1 paragraf bile olsa bişeyler oku, hedefin aklından çıkmasın. Canın mı sıkkın? 1 soru çöz en azından ama boş geçirme, mutlaka her gün hedefine yönelik bişeyler yap.
2. sırrımız sakin kalabilmek. Çözemediğin sorular olacak, ilk okumayla anlamadığın konular olacak, HERKESİN oluyor. Sen düzenli bir şekilde çalıştığında hedefine ulaşamaman için hiçbir sebep yok. Bu süreçte inişler çıkışlar çok olacak, belki tökezleyeceksin ama sağ salim bitişe varacaksın, yeter ki inan, kendine güven ve yapman gerekenleri yap. Netlerin düştüğünde pes etme, ümitsizliğe kapılma, sadece hedefine odaklan.
3. Hedefleri olan, sana birşeyler katacak arkadaş çevren olsun. Arkadaşlar çok önemli. Biz üniversite sınavına 4 arkadaş birlikte çalıştık, yorulduğumuz zamanlarda birbirimize destek olduk. Yeri geldi birbirimizin sorusunu çözdük, yeri geldi konu anlattık birbirimize. Sonuç olarak hep birlikte başardık. Türkiye sıralamalarımız 9-38-46-206
4. Sınava iyi kaynaklarla ve bu yoldan geçmiş, başarılı olmuş iyi hocalarla hazırlan. Dersaneler kapandıktan sonra özel ders zorunluluk gibi oldu. Eksik olduğun, zorlandığın noktalarda imkanların elverdiğince profesyonel destek al. Bu desteği işinin ehli, üniversite hazırlık sürecini başarıyla atlatmış, seninle empati kurabilecek, ne zaman neye ihtiyacın olduğunu bilip seni doğru yönlendirecek birisinden al.
Sevgilerimle
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi - Sinem Albayrak
Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (1)