Fizik Dersinin Önemi

Yazar: Tülay A. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 5208
Fizik Dersinin Önemi
F iziği önemi nedir. Fizik biliminin hayatımızdaki yeri ve önemi. Fizik; içinde matematik ve geometriyi de barındırdığı için kompleks ve üst düzey bir derstir. Yüksek analiz ve sentez becerisi gerektirir.

Fizik sayısal öğrenciler için diploma notu ve merkezi sınav noktasında çok önemli, olmazsa olmaz bir branştır. İyi bir fakülte ve bölüm için önemli bir derstir. Yapılması zor oluğu için ülkemiz genelinde ortalaması düşük ve standart sapması yüksek bir branştır. Daha açık bir tabirle ortalamanın üzerine ne kadar çıkabilirseniz sıralamanız o oranda yükselecektir.

Fizik; içinde matematik ve geometriyi de barındırdığı için kompleks ve üst düzey bir derstir. Yüksek analiz ve sentez becerisi gerektirir. Bu bağlamda öğrencinin tek başına çok kolay halledebileceği bir ders değildir. İyi bir uzman öğreticiden yardım alınması gerekir. Fizik konu anlatımından ziyade çok çeşitli soru tipleri ve örnekler barındırır. Bu sebepten birebir özel ders öğrencinin, bir uzman gözetiminde farklı ve çok sayıda soru çözmesini sağlayan avantajlı bir hizmettir. Hedefi yüksek öğrenciler imkan dahilinde bu hizmetten faydalanmalıdır.

Fizik zor ve üst düzey bir ders olduğu için uzmanından alınmalıdır. Bir konuyu yanlış ya da olduğundan uzun ve karmaşık öğrenmesi öğrenci için dezavantajdır. Bu yüzden öğrenci bu ders için kesinlikle uzman, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren bir öğretmeni tercih etmelidir.

Fizik Biliminin Önemi 

Fizik dersi 9. sınıfta (Lise - 1) hayatımıza girip üniversite yıllarına kadar okullarımızda anlatılan bir derstir. 9. sınıfta temel düzeyde fizik eğitimi ile hayatımızda yer almaya başlar. Burada önemli olan nokta temelimizi ne kadar sağlam ve verimli oluşturursak önümüzdeki yıllarda fizik dersinde o kadar rahat etmiş oluyoruz, aynı zamanda üniversite sınavında fizik netlerimizi yükseltmiş oluruz. Fizikte konuların birçoğu birbiri ile alakalı olduğu için bir konuyu anlamadan diğer bir konuya geçmek pek mümküm değildir. O yüzden 9. sınıftan itibaren konuları pekiştirmeye dikkat etmemizde fayda vardır.  

Özellikle sayısal ağırlıklı bölümlerde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için fizik dersi son derece önemlidir. Mühendislik fakültesinde bölümlere yerleşmek isteyen öğrenciler için fizik dersinde yapmış oldukları net sayılar ayırt edici bir faktördür. Fizik öğrenciler arasında en zon anlaşılan ders olarak görülmektedir. Bir öğrencinin fiziği anlayabilmesi için sadece fizik bilgisinin yeterli olmamaktadır. Matematik bilgisi, geometri bilgisi ve 3 boyutlu görme - anlama - yorumlama bilgisine sahip olması gereklidir. Bu yetenekleriniz bir öğrencide hızlı bir şekilde olması pek mümkün değildir, zamanla okul derslerinin takibi ve tekrarı ile belirli aralıklarla bu yeteneklere sahip olmanız mümkündür. 

Fiziğin Alt Dalları ve Önemli Konuları 

  • Mekanik
  • Elektrik
  • Manyetizma
  • Optik
  • Termodinanik
  • Atom Fiziği
  • Nükleer Fizik
  • Katıhal Fiziği

Fizikte ve hayatta sonsuz başarılar.

Etiketler

Yazar

Tülay A.

12 yıl dershane, özel okul ve özel ders tecrubeli, ingilizce fizik mezunu, pedagojik formasyon sahibi ve eğitim koçu fizik öğretmeni.

Benzer Yazılar
Neden Fizik Yapamıyoruz?

Neden Fizik Yapamıyoruz?

Sayısalcıyım ve fizik yapamıyorum diyorsanız tam sizlik bir yazı geliştirdik. Fizikte başarılı olmanın yollarını fizik uzmanına sizler için sorduk..

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen bilimleri dersinde başarılı olmanın yolları nelerdi. Fen bilgisi derslerine nasıl çalışmalıyım? sorusunun cevabını uzman fen bilimleri öğretmenimiz sizler için 4 adımda özetledi.

Öğrenmenin Keyfi

Öğrenmenin Keyfi

İnsanlar öğrendikçe, kendine olan saygısı artar, merak eder ve kendisi ile gurur duyar

2024 TYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı

2024 TYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı

TYT fizik konuları ve TYT fizik soru dağılımın listesi. Bu makalemizde 2023 TYT fizik konuları ve geçmiş yıllardaki fizik soru dağılımlarına kapsamlı olarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?