Yazar; Pınar Ö.
21.04.2021 - 2 dakikalık okuma.

Türkiye'nin en iyi fen bilimleri öğretmenlerinden hemen online birebir dersler al. 34.109 Memnun Öğrenci

Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.

140.508 Aktif Öğrenci - 110.782 Tamanlanan Ders

Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen bilimleri dersinde başarılı olmanın yolları nelerdi. Fen bilgisi derslerine nasıl çalışmalıyım? sorusunun cevabını uzman fen bilimleri öğretmenimiz sizler için 4 adımda özetledi.

Yazar; Pınar Ö.
21.04.2021 - 2 dakikalık okuma.
Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Fen bilimleri dersine şu 4 adımları sayesinde daha verimli çalışabilirsiniz.

  • Dersi Derste Dinleyin!
     
  • Unutmanın Panzehiri
     
  • Fen Hayatın Kendisidir
     
  • Soru Çözmek
     

Bu adımları nasıl uygulayacağınızı detaylı olarak aşağıda açıkladık. Tüm detayları inceleyip artık fen bilimleri dersinde daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz. 

1.Adım: Dersi Derste Dinleyin!

Çok sıradan bir söz gibi kulağa gelse de fen bilimleri dersini derste dinlemek ve anlamak oldukça önemlidir. Öğretmeniniz derste size ek bir defter tutturmayacaksa dahi siz can alıcı noktaları mutlaka renkli kalemlerinizle not edin ve kenarlarına küçük semboller ekleyin.

Dersteki konsantrasyonunuzu olabilen en uzun sürede tutun ve ilgi odağınızı dağıtmamaya özen gösterin.
Dersten önce kendinizi mutlaka motive edin. Yeteneklerinizin farkında olun ve 'Yapabilirim' duygusunu kendinize sürekli aşılayın.

2.Adım: Unutmanın Panzehiri

Dersi derste dinledik, öğrendik değil mi? Şimdi hepinizin aklından aynı düşünce geçiyor. Öğrendiğimiz şeyi neden unutalım ki? Öğrenme hiçbir zaman tek başına kalıcı değildir. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi ve unutmanın önüne geçilebilmesi için 'Tekrar' şarttır.

Bilinenin aksine en fazla unutma ilk günün sonunda gerçekleşir. Bu nedenle eve geldiğinizde derste öğrendiklerinizi mutlaka gözden geçirmelisiniz. 40-45 dakikalık bir dersin tekrarı 5-10 dakika arasında olmalıdır. Uzun tekrar sürecine girmenize gerek yoktur, tekrar bir zaman kaybı değildir.

Tekrar ederken öğrendiklerinizi ve zihninizden geçirdiklerinizi küçük bir kağıda not edin. Bu durum daha sonra hatırlamanızı kolaylaştıracaktır.

3.Adım: Fen Hayatın Kendisidir

Öncelikle fen bilimleri dersini kafanız da büyütmemelisiniz, tam aksine hayatın kendisi olduğunu unutmamalısınız.
Öğrendiklerinizi günlük hayatla ilişkilendirin, makarna yaparken suyun kaynadığını, tuz ruhu ve çamaşır suyunu temizlik yaparken neden karıştırmadığınızı düşünün.

4.Adım: Soru Çözmek

Artık sınavlarda bilgi üzerine değil yorum üzerine sorular gelmektedir. Bu yüzden bol soru çözmek yorum gücünüzü artıracaktır. Sınavda hiç karşılaşmadığınız bir durumla karşılaşsanız dahi doğru yorumlayabileceksiniz.
Soruları okurken kilit kelimelerin altını çizin ya da yuvarlak içine alın. Sorunun sizden ne istediğini iyi anlayın. Soruyu kendi düşünce sisteminize doğru çekmeyin.

Fen Bilgisi Dersine Çalışmanın Püf Noktaları;

  • Fen Bilimleri dersine olması gerekenden daha fazla ilginiz olduğunu düşünüyorsanız ilgi çekici kitaplar ya da dergiler okuyabilirsiniz. (TÜBİTAK- Gençlik Kitapları)
     
  • Çalışırken karşılaştığınız formülleri komik şifrelendirmeler yaparak aklınızda tutabilirsiniz. Örneğin; basınç formülü işlenirken (P=F/S=G/S) ProFeSör GülSüm diye aklınıza yerleştirin.
     
  • Ders esnasında telefonunuzu yanınızda bulundurmayın. Hatta telefonunuzu başka bir odaya koyun.


*Hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak. - Mustafa Kemal Atatürk .

Pınar Ö.
21.0 34 Yorum
SERTİFİKALARIMEĞİTİM KOÇLUĞUVERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİDOĞRU ZAMAN YÖNETİMİÇOCUĞUNUZUN YAŞAM KOÇU OLUNPOZİTİF DİSİPLİN8 yıldır aktif olarak Eğitim Koçluğu, Fen Bilimleri ve Matematik dersleri vermekteyim. Lisans eğitimimi F...

Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (4)

A
Alp - 18 Mart 2025
6.sınıf 2.dönem 1.yazılı
s
su - 10 Mart 2025
Güzel
l
leyla s. -
ben bir öğrenciyim öğretmen değilim. baya iyi fakat konu tekrarı videoları atsanız daha iyi olur fakat puanım yünede 5te 5
Çok teşekkür ediyorum söylediğiniz bu değerli bilgiler için iyiki sizin gibi öğretmenlerimiz var sizin sayenizde artık fen bilimleri dersini severek yapıyorum. bilgilee bilgi kattığını izin size minnetarım. Sayenizde fen deyil bütün alanlarda geliştirdim kendimi sağolun.♡

Blog Hakkında Yorumunu Paylaş

Benzer Konular

Türk Dili ve Edebiyatı nam-ı diğer edebiyat, eşit ağırlık ve sözel öğrencilerini oldukça zorlayan bir sınav alanıdır. Edebiyat konu çalışma yöntemleri ve soru çözme stratejileri sizlerle!
21 Nisan 2021 - 3 dakikalık okuma
Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle
21 Nisan 2021 - 2 dakikalık okuma
Lgs sınavına nasıl başarılı olunur. Lgs sınavına hazırlanan öğrenciler için yol haritası niteliğinde taktikler.
21 Nisan 2021 - 1 dakikalık okuma