Ders Çalışma Taktikleri

Yazar: Murat B. | 11.08.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 511
Ders Çalışma Taktikleri
D ers çalışma taktiklerini ve ders çalışma yöntemlerini sizler için hazırladık! Keyifli okumalar :)

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda ders çalışma sırasında bazı yöntemlerden bahsetmek istiyorum sizlere. Öncelikle arkadaşlar Çalışırken ders sıralamasının bir sözel, bir sayısal olmasına dikkat edin. Ders çalışırken her 45 dakikada bir 5 dakikalık kontrol tekrarı yapıp, 10 dakika dinlenin.10 dakikalık molalar sırasında zihninizi dinlendirecek faaliyetlerde bulunun. Ancak KESİNLİKLE TELEVİZYONDAN VE BİLGİSAYARDAN UZAK DURUN.

Bunun dışında, ders çalışmaya başlamadan önce amaçlarınızı belirleyin. Çünkü amacı olmadan yapılan çalışmalar bir süre sonra hayal kırıklıklarıyla sonuçlanıyor. Unutmayın ki YKS birincileri o sıralamalara çok zeki oldukları için değil planlı ve programlı çalışarak elde etmişlerdir. Bu nedenle bu yazıda diyeceğimiz şeylere harfiyen uyarsanız kazanan siz olursunuz. Ders çalışma taktiklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

Daha başka neler yapılabilir bir düşündüğüm zaman mesela verimli ders çalışmak için sessiz bir ortam tercih edebilirsiniz. Mesela bu evinizin sessiz bir odası olabileceği gibi sessiz ve evinize yakın bir kütüphanede olabilir. Tercih size kalmış.

Verimli ders çalışma taktikleri;

  • Etkili bir çalışma planı yapın
     
  • Hedef koyun
     
  • Ezberleme teknikleri kullanın
     
  • Kendinizi test edin
     
  • Bir çalışma grubuna katılın
     

Etkili bir çalışma planı yapın. Ve bu planınıza mutlaka dinlenme ve boş vakitlerini ekleyin. Robota hazırlamıyorsunuz sonuçta bu programı. Programınız anlık durumlara göre esnetilebilir olsun

Hedef koyun kendinize mesela bu hafta matematikten 200 soru çözücem ve 2 ünite bitirecem şeklinde kendinize net hedefler koyun. Hedeflerinizi aylık olarak kontrol edin. Ne kadarını gerçekleştirmişim diye.

Ezberleme teknikleri kullanın. Bu genelde sözel dersler için sanılsa da aslında kimya gibi sayısal branşlarda da yapılabilir. Mesela en çok çıkan ametal elementlerini eğlenceli bir kodlamayla kafanızda tutabilirsiniz

Kendinizi test edin. Kendini test etmek derken şunu kastediyorum. Mesela aralıklı olarak kendinize tarama testleri yapın. Bu sayede ne düzeyde olduğunuzu anlarsınız. Deneme sınavları çözün bol bol. Hele son 3 ay haftada en az 3 deneme çözmeniz gerekecek. Ama ilk aylar ayda 2 kez bu denemeleri yapabilirsiniz. Tabi bunu duruma göre arttırabilirsiniz. Ben burada ilk aylardaki hedefi fazla tutmadım. Çünkü konu eksikleriniz olacaktır ve bu yüzden düşük puanlar moralinizi düşürebilir arkadaşlar.

Bir çalışma grubuna katılın. Bu bir whatsapp grubu vs. olabilir. Okulda yakın arkadaşlarınızla haftanın belli günlerinde toplanıp (Tabi bunu yapmanızı şu anda tavsiye etmem. Korona virüs var bildiğiniz üzere) arkadaşlarınızla beraber soru çözümü ve birbirinize ders anlatımları yapabilirsiniz.

Ayrıca nasıl ders çalışmalıyım? başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. 

Etiketler

Yazar

Murat B.

ÖZEL DERSLERİMDE KONU ANLATIMI İÇİN GEREKEN MATERYALLER BENİM TARAFIMDAN KARŞILANMAKTADIR.AYRICA ÖĞRENCİ SORULARINI WHATSAPP ARACILIĞIYLA HER SAAT SORABİLMEKTEDİR.GÖRÜNTÜLÜ OLAR...

Benzer Yazılar
2024 LGS’ye Nasıl Hazırlanmalıyım?

2024 LGS’ye Nasıl Hazırlanmalıyım?

2023 LGS'ye girecek öğrenciler nasıl hazırlanmalıdır. LGS sınavına hazırlıkta öğrencilerin uygulaması gereken teknikler blogumuzda.

Özel Ders Almak İsteyenler

Özel Ders Almak İsteyenler

Sevgili öğrenciler, veliler veya herhangi bir alanda özel ders almak isteyen değerli kişiler.

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Sınıf ortamında öğrencilerin konuyu daha iyi anlaması için, etkili bir ders yapmak için öğretmenlerin mutlaka dikkat etmesi gerekenler.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?