H ızlı okuma eğitimi nasıl işlenmektedir. Anlayarak hızlı okuma eğitimlerinin sizlere faydaları nelerdir? Uzman öğretmenimiz sizler için kaleme aldı.
Hepimiz kendimizi bildik bileli her bilgiye okuma yoluyla ulaşıyoruz. Hayatımızın her alanında (günlük işlerimizde, akademik çalışmalarımızda, hobilerimizde) yazılarla iç içeyiz.
Peki en basitinden bir sayfa kitap okumak ortalama kaç dakikanızı alıyordur?
Okul hayatımıza başladığımız gün harflerden hecelere, hecelerden kelimelere ve bütün olan cümlelere ulaşarak okuma yazmayı öğrenmekteyiz. Cümleleri ise anlamsal olarak birleştirerek paragraflar haline getiriyoruz. Bu bütünleri okudukça bilgilerimiz, anlama-kavrama-yorumlama becerilerimiz gelişiyor. Ne kadar çok okumalarımızı arttırırsak o kadar bu bilişsel yeteneklerimizi artıyoruz.
Günlük hayatımızda yetiştirmemiz gereken birçok iş varken de okumaya fırsat bulamıyoruz. Bulsak da zamanımız çok kısıtlı oluyor. Bu konuda size oldukça faydalı olacak olan eğitim, Anlayarak Hızlı Okuma eğitimidir.
Maalesef ilkokulda öğrendiğimiz okuma stilimizi hiç değiştirmeden okul hayatımızı bitiriyoruz. Bu yüzden YKS sınavına girecek bir lise öğrencisinin ortalama okuma hızı yaklaşık 120 kelime/dakika civarındadır. Bu da 100 sayfalık bir kitabı 4-4.5 saatte bitirmek demek. Bu okuma hızı biz hızlı okuma eğitmenleri için çok düşük bir seviyedir. Aynı zamanda anlama oranı ve konsantrasyon da buna bağlı olarak çok düşüktür. Okuduğumuzu anlamamak bu yüzden okuma hızımızla ilgilidir diyebiliriz. Hızlı okuma eğitimi sayfamızdan bu alanda çalışma yapan eğitmenlerimizden destek alabilirsiniz.
Hızlı okuma eğitimi alan bireyde dikkat eksikliği, motivasyon kaybı da gittikçe azalmaktadır. Çünkü bir bilgiye eskisinden 2-3 kat daha hızlı ulaşır hale gelecektir. Bu yüzden 12 yaşından itibaren her yaştan bireyin bu eğitimi alması hem profesyonel alanlarda hem de günlük hayatta çok işe yarayacaktır.
Derslerimizde ilk önce öğrencinin okuma hızı ve anlama oranını ölçerek kayıt altına alırız. Ardından seviyesine uygun göz egzersizleri programı hazırlarız. Öğrencinin bu programı, yapacağı egzersizleri alışkanlık haline getirmeye yönelik ödevlendirmeler, günlük, haftalık, aylık hedefleri belirleriz. Ardından basit alıştırmalarla gözün tembelliğini atıp egzersizleri geliştirerek ve çeşitlendirerek ilerleriz. Görme çabukluğu, zihinsel beceriler, aktif görme alanı, okuma stilleri gibi çocuğun gelişimine göre bu becerileri kazanmasını sağlarız. Bir yazının fotoğrafını çekiyormuş gibi o yazıyı görsel olarak algılanmasını sağlarız. Bu yüzden ders aldığınız eğitimcinin uzman olması, daha önce bu eğitimleri vermiş olması gerekir. Bu yüzden eğitim aldığınız eğitimciyi doğru seçmelisiniz.
Hızlı okuma alışkanlık haline getirilmesi gereken bir eğitimdir. Eski hızınıza dönmemek için öğrendiğiniz egzersizleri günlük olarak yapmanız gerekir. Online hızlı okuma kursu sayfamızdan en iyi öğretmenlerden birebir dersler alabilirsiniz.
Zaman bizim için çok kıymetli, bu yüzden zamanımızı kazanmak için okuma hızımızı artırarak kendimize ve yapacaklarımıza daha fazla zaman ayırabiliriz.
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.330 Aktif Öğrenci - 74.925 Tamanlanan Ders
Berre K.
Yeni nesilin yeni nesil öğretmeni. Enerjik, dinamik ve öğretme motivasyonu yüksek bir öğretmenim. Öğrencilerle ilişkilerim her zaman uyumlu ve pozitiftir. 5 yıldır özel de...
Hızlı Okuma Nedir? Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Hızlı Okuma Teknikleri Nelerdir?
Hızlı okumak isteyenler için harika tavsiyeler! Daha hızlı okumak mümkün mü? İşte hızlı okumak için tavsiyeler.
Okumayı hızlandırmak için ne yapmalı? Hızlı okuma teknikleri nelerdir, hızlı okumak için ne yapılmalıdır. İşte tüm detaylar sizlerle!
Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Kafamdaki soru işaretlerinin neredeyse hepsi gitti diyebilirim. Çok teşekkürler hocam.
Hızlı okumanın neden gerekli olduğunu açıklayan çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ederiz sayın hocam.