Aile de Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır

Yazar: Şeyma B. | 09.11.2023 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 461
Aile de Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır
Ç ocuklara aile de nasıl eğitim verilmelidir? Bu konuda anne ve babaların bilmesi gerekenleri uzman öğretmenimiz kaleme aldı..

Bir çocuğun temel eğitimi doğduğunda aileyle başlar. Aile bir çocuk için rol modeldir. Anne baba ne yapıyorsa çocukta onu yapar kızlar annelerini erkeklerde babalarını taklit ederek onları model alırlar. Örneğin Kızların anneleri gibi makyaj yapması erkeklerin babaları gibi traş olması gibi... Elbette kültürden kültüre coğrafi konumunun da çocuğun aile eğitiminde de farklılıklar görülür. Ailenin kökeni, dini, çevresi, kültürü ve yetiştilme tarzı da çocuğun yetişmesinde önemli faktörler arasında yer alır.

Şimdi doğu ve batı kültürlerinde yetiştirilen çocukların ailedeki eğitimlerine bakalım.

Bir çocuğun beyni doğduğunda boş bir kutu gibidir. Siz onu geçmiş kültürlerini, birikimleriniz ve deneyimlerinizle doldurursunuz

Batılarlarda doğan bir çocuğun ailesi diyelim ki hristiyandır. Ve çocukları bu inanç sisteminde yetiştirilir. Onu ilkokuldan yüksek üretime kadar olan dilimde zengin bir kültürle ve sevgiyle benzerler. Çocuklarını sıkmazlar onları kendilerine bırakırlar kararlarına güvenirler yargılazlar açık iletişim kurarlar başarılı işler yaptıklarında hem olumlu güdülerler "Sen yaparsan sana her zaman güveniyorum " şekilde destek olurlar. Ödüllendirirler. Önce daha küçük zamanla daha büyük sorumluluklar vererek onlara önem vererek birey olduklarını hissettirirler görürler ve demokratik bir aile portresi çizerler. Bu olumlu duygularla yetişen çocuklar da daha sağlıklı bir topluma aileye ve mesleğe kavuşacaklardır

Türkiye de doğan bir bebeğin ailesi de bir müslümandır doğal olarak ailesinin inanç sistemi vb öğelerin içine doğar. Namazdan zekata kadar her şeyi öğretirler. Ama doğu kültürünün bazı bölgelerinde okumak ve eğitime yanlış ve kötü algılabildiği için kızlar okula gönderilmez erkekler de ailesine erken yaşta bakmak zorunda kalarak aile baskısıyla eğitimden mahrum kalır. Dayak korku horgörülme güvensizlik sorumsuzluk baş gösterir. Bu durum ne yazık ki şiddet yanlısı nefret dolu öfkeli kişiliklerin doğmasına yol açar. Suç Oranları artar toplumun devletin hatta ülkenin her alanda dengesi bozulur.

Bu nedenle " EĞİTİM " ilk önce aile de başlar. Bilgi düşünceyi, düşünce davranışları, davranışlar eylemleri, eylemler de alacağımız eğitimi ya da gidilecek yolu belirler.

Etiketler

Yazar

Şeyma B.

Uzman İngilizce ve Almanca Öğretmeniyim 2019 Çukurova Almanca Öğretmenliği Mezunuyum Tesol Belgeli İngilizce Öğretmeniyim.Bireysel ve Öğrenci Koçuyum. Kendi Evimde Ders Ver...

Benzer Yazılar
Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlamanın eğitime olan etkileri nelerdir. 8-16 yaş grubuna verilen kodlama eğitimleri çocukların analitik zeka gelişimini yaşıtlarından daha hızlı geliştirmeye ve aktif olarak kullanarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Özel Dersin Öğrenci Psikolojisine Katkısı

Özel Dersin Öğrenci Psikolojisine Katkısı

Özel ders öğrencilere neler kazandırmadır. Öğrenci psikolojisine özel dersin faydaları nelerdir.

MVC Nedir?

MVC Nedir?

ASP.NET MVC Nedir, Ne İşe Yarar, Kullanım koşulları nelerdir. Tüm merak ettiğiniz konuları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ücretsiz İngilizce Kitap Okuma Uygulamaları: E-kitap Severler İçin En İyi Seçenekler

Ücretsiz İngilizce Kitap Okuma Uygulamaları: E-kitap Severler İçin En İyi Seçenekler

Ücretsiz İngilizce kitap okuma uygulamaları ile kütüphanenizi genişletin. Cool Reader'dan Moon+ Reader'a, her seviyeden öğrenci ve kitapsever için uygun, kullanıcı dostu arayüzlere ve zengin format desteğine sahip çözümleri sizin için listeledik!

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?