2019 TYT Değerlendirmesi

Yazar: MUSTAFA Ç. | 21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1469
2019 TYT Değerlendirmesi
2 019 yılı tyt sınavını sizler için eğitim uzmanımız değerlendirdi. Tyt sınavın da hangi derslerden kaç soru çıktığı ve puanlama sistemine katkısının ne olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Saat 10.15'te başlayıp 12.30'da tamamlanan, 135 dakika süren ve 120 sorudan oluşan TYT'de adaylar, 40 Türkçe , 40 Matematik Testi, 20 Fen Bilimleri Ve 20 Sosyal Bilimler Testi soruları ile ter döktü.

Sınavda 150 üstü alan adaylar 2 yıllık programları tercih edebilecek, 150 üstü adaylar ise SAY, EA, SÖZ, DİL puanlarının hesaplanmasında TYT puanının %40 etkisi olacaktır.

Soruların niteliğine gelecek olursak, beklendiği üzere tüm testlerde 9. ve 10. Sınıf konularının ağırlığı dikkatlerden kaçmadı. Hem Sözel hem de Sayısal alanda adaylara, okuduğunu anlama, prosesini yapabilme, günlük hayatta ilişkilendirilmesi istenen temel bilgi ve düzeylerini yorumlama, bunları biçimlendirip ortaya koymaları istendi. Özellikle Matematik ve Türkçe testleri bu bağlamda çok daha belirleyici bir rol oynadı. Matematik soruları konuyu sadece anlamakla kalmayıp soruda doğru pozisyonlar alıp, iyi özümseyip, Temel Matematik becerilerini kullanmaya nitelikte olup, Türkçe soruları ise çeldiriciler arasındaki farklılıkların az olması adayları oldukça zorlayan nitelikteydi. Bu sebeple yeni değişen sınav sisteminde adaylar her test için ciddi bir zaman yarışı vermiştir. Bu da Zaman Yönetimi'nin önemini arttırmıştır.

Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinde sorular çok netti ve adaylar bir süpriz ile karşılaşmadı.

Türkçe sorularının 28'i okuduğunu anlamaya yönelik olup, paragraf soruları özellikle zaman alması açısından adayları oldukça zorlamış olsa da, 2019 TYT'nin en belirleyici testi yine MATEMATİK olarak kayıtlara geçti.

2020 TYT ve AYT yolunda tüm adaylara yürekten başarılar diliyorum.

Matematik Öğretmeni - Mustafa Çiçek

Etiketler

Yazar

MUSTAFA Ç.

☞ Öncelikle, 2021- 2022 Eğitim yılında gösterdikleri yoğun ilgi için: VELİLERİME,Ve tabi ki bu süreçte, azim ve kararlılıkla çalışıp, sonucunda hakettikleri başarıları için ise:...

Benzer Yazılar
Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav Hazırlığı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle

2024 KPSS ÖnLisans Konuları ve Soru Dağılımları

2024 KPSS ÖnLisans Konuları ve Soru Dağılımları

Kpss önlisans konuları ve en güncel soru dağılımları blogumuzda. 2024 KPSS önlisans çalışma planınıza bu bilgilere göre şekillendirebilirsiniz!

Yks'ye Son 1 ay Kala Yapılması Gerekenler

Yks'ye Son 1 ay Kala Yapılması Gerekenler

Yks'ye son 1 ay kala yapılması gerekenler nelerdir. Son 1 ay'da nasıl çalışmalısınız. Deneme çözmenin sınavınıza olan etkisi nelerdir? Haydi çalışma zamanı!

2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

YKS - YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımına yazımızdan ulaşabilirsiniz. En güncel 2024 YDT Konuları öğrenmek için hemen inceleme yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?