Yazar; Ahmet D.
21.04.2021 - 1 dakikalık okuma.

İçerik Başlıkları

Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.

149.245 Aktif Öğrenci - 132.257 Tamanlanan Ders

Yeni Sınav Sisteminde Matematikte Ezber İşe Yarar mı?

Yeni sınav sisteminde matematik soruların yoğunluğunun yoruma dayalı olduğu görülmektedir. Peki yeni sınav sisteminde öğrenciler matematik sorularının da nelere dikkat etmelidir.

Yazar; Ahmet D.
21.04.2021 - 1 dakikalık okuma.
Yeni Sınav Sisteminde Matematikte Ezber İşe Yarar mı?

Genelde öğrenciler formülü ezberlesem yeterli bakış açısıyla sorulara yaklaştığı için istemsiz olarak soru kalıplarını da ezberlemeye başlıyorlar. Bunun ne gibi dezavantajları olduğunu düşünecek olursak benzer soruları gördüğümüz zaman gidiş yolunun o soru için uymadığının farkına varıyoruz. Çünkü bir sorunun birden fazla çözüm yolu olduğu gibi birden fazla şekilde sorulabilir. Aynı soruyu farklı bir şekilde sorulunca öğrencilerimiz hemen ben bu soruyu böyle görmemiştim şeklinde düşünüp soruyu boş bırakıyor. Bunun sebebi her öğrencinin sahip olduğu bazılarında daha gelişmiş olan görsel hafıza, bazı öğrenciler görsel hafızayı sözel derslerde ezber yapmak için kullandıkları için aynısını Matematik dersi içinde aynısını yapmaya çalışıyor. Eski sınav sisteminde ikinci basamak sınavı olan LYS Matematik alanı daha çok bilgi ağırlıklı olmakla birlikte öğrenci formülü bilmese o soruyu çözemiyordu ve bu sebepten ezberleyerek belli bir net yapması mümkün oluyordu. Ama AYT sınavına geçiş olduğu zaman artık ÖSYM ‘nin sorular içinde formülleri de vermesi öğrenciyi ezberden uzaklaştırıp daha çok öğrencinin sorunun mantığını kavrayıp kavramadığı ölçmek istiyor.

Sevgili öğrencilerim Tyt Matematik sınavı Ales tarzı yani mantık soruları ağırlıklı olmak üzere daha çok yorumlama gücünüzü ölçmeye dayalı olucaktır. Bu yüzden konu tekrarı yaparken yada soru çözerken daha çok o konu yada soru mantığını ve gidiş yolunu çözümlemeniz sizin için daha faydalı olucaktır.

İkinci basamak olan Ayt Matematiği ise formüller önden açıklandığı için sizden ezberleyemeyeceğiniz formülleri ÖSYM soru içerisinde verecektir. Ama sizin temel formülleri bilmenizde fayda var. Sınavınız da başarılı olmanız dileğiyle...

 

AD
Ahmet D.
10 yıllık Matematik ve Geometri Özel ders tecrübem bulunmaktadır. Online ders ve yüzyüze ders vermekteyim.Ek olarak öğrenciye video arşivimi de vererek yardımcı olmaktayım. 

Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın (0)

Blog Hakkında Yorumunu Paylaş

Benzer Konular

Ünlü matematikçi Thales'in hayatı. Matematik ve Geometri alanında büyük adımlar atmış bilim insanı Thales, Mısır tarihinin ilk Matematikçisidir. Thales'in günümüzde kullanılan teoremleri nelerdir.
21 Nisan 2021 - 19 dakikalık okuma
DGS matematik konuları ve 2024 DGS matematik soru dağılımlarını sizler için en ince ayrıntısına kadar hazırladık. Bu makalemiz sayesine matematikten 120'de 120 mümkün!
- 4 dakikalık okuma
Matematiğin günlük hayatta ne işe yaracağını dair merak ettiğiniz tüm sorularınızın işte cevabı.
- 1 dakikalık okuma