Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Yazar: Havva Ö. | 09.11.2021 - 3 dakikalık okuma. Görüntülenme: 781
Verimli Ders Çalışma Teknikleri
V erimli ders çalışma teknikleri nelerdir? Adım adım verimli ders çalışma yöntemlerini eğitim danışmanımız sizler için hazırladı

Hedeflenen başarıyı sağlamak için verimli çalışma stillerini az çok herkes bilir. Bireyler en çok harekete geçme ve sürekliliği elde etmede sorun yaşadığı için bu bilgileri bilmek kendi başına  yeterli değildir. Burada asıl önemli olan şey tüm bunların nasıl uygulanacağıdır. Mesela fazla gaza gelip bir anda pes etmek, kısa vadede hızlı ilerleme isteğinden kaynaklı sabırsızlıkla beraber, erken pes ediş ve gün gün değişen motivasyon durumu.  Peki, gelin başlayalım.

      * Hızlı gaza gelip pes etmekten nasıl kurtulunur?  Çok gaza gelmek, yüklü ve dolu çalışma hedeflerine sebep olacağından öncelikle birey kendine bu yükün ağır olup olmayacağını sorarak daha mantıklı ve  uygulanması yüksek bir yol çizmeli. Hedeflerini ulaşılabilir şekilde belirledikten sonra bunu alışılır hale getirmeye çabalamalı. Yani çok fazla şey çalışmak değil bunu alışkanlık haline getirmek hedef olmalı. Böylece ders çalışanlar başına gelen sorunlara ve problemlere odaklanıp gazını hızlıca tüketemez. Aynı zamanda üretecek bahane de kalmaz.

      -   Ben bugün konuyu anlayamadım x

      -   Çok sıkıldım/yoruldum x

      -   Yavaş gidiyor x                                                 - Ben bugün planıma uydum ve

                                                                                   alışkanlık elde ediyorum,  pes etmiyorum          

      -   Başka hocaları mı dinleseydim x

      -   Buna tekrar bakayım olmuyor x
 

        *  Hızlı ilerleme hususunda şunları söyleyebilirim. Öncelikle belirli bir program üzerinden ilerlenip bu alışkanlık haline geldiyse mutlaka sonuç alınmaya başlanacaktır. Sonucun yüksek ve  düşük dereceli başarı seyri ise bireyin geçmiş temel eksikliğinin boyutuna, danışanının verdiği ya da kendi belirlediği  yöntemleri  doğru uygulayıp istek, zevk ve iyi bir algı ile çalışmasına bağlı. Özellikle sabredilecek yerleri bilip ' Ben anlamıyorum. ' moduna geçmeden kendim için neleri uygulamalıyım, neleri düzeltmeliyim kısmına geçmeli.

Verimli ders çalışma nasıl olur? başlıklı makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

         *  Son olarak genellikle yakaya yapışmış gün gün değişen motivasyon durumuna değinelim. Bu süreçte en önemli şeylerden biri, bireyin motivasyonunu neyin düşürdüğü ve neyin yükselttiğini tespit etmek. 

           - Zamanı yönetememek

           - Temiz ve bakımlı olmamak

            - Sürekli aynı döngüde olduğunu bilmeden kaynaklı ruhsal bunalım

            - Sosyal çevrede olumsuz bir durum yaşamak

             - Her deneme sonrası başarısızlık hissine kitlenmek

motivasyon durumu kişiden kişiye değişeceğinden ötürü küçük birkaç örneklem oluşturdum. Birey ya da danışanı söz konusu sorunları tespit ettikten sonra planlarda ayrıntıları gözetip bunları engelleyecek yöntemler bulmalı. Yani mesela  en çok zaman yönetimi sağlayamayan birey;  derslerin içeriğine tam odaklanmadan bu durumu kontrol etmeyi öğrenmeli ve alışkanlık haline getirmeli ya da sosyal eksiklik yaşayan, aynı döngüde sıkılan bireyin programı, yenileyici ve etkinliklere yer verilmiş bir şekilde olmalı. 

Bu süreçte bir eğitim koçuna ihtiyacınız varsa linkten sizin için en uygun eğitim koçu araştırması yapabilirsiniz. 

         Peki ya yanlış ilerliyorsam zaman kaybı olmaz mı? sorusu gelirse, işte tam burada doğru bir danışan bulunduğunda bu yük de sizlerin üzerinden tamamen kalkmış, odağınız sadece içerikler olacaktır. Sonuç olarak başarıyı ( veya hedefini ) çok isteyen bir birey ve onunla bütünleşmiş bir danışan eşittir en verimli süreç :) 

Etiketler

Yazar

Havva Ö.

Mesleğime dersanede rehber öğretmen olarak başladım. Daha sonra kolejde felsefe öğretmenliği ve eğitim koçluğu yaptım. Aktif olarak 2 yıldır eğitim koçluğu yapıyorum,  Yoğu...

Benzer Yazılar
Ders Çalışırken Uyku Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

Ders Çalışırken Uyku Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

Ders çalışırken uyku gelmemesi için ne yapılmalıdır. Ders çalışırken uykum geliyor ne yapmalıyım? diyorsanız tam size göre bir plan!

Öğrenci Koçu Neden Önemlidir?

Öğrenci Koçu Neden Önemlidir?

Öğrenci koçu neden önemlidir? Uzman eğitim koçumuz sizler için hazırladı. Keyifli okumalar :)

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?