T ürkiye'de özellikle son yıllarda sürekli değişmekte olan eğitim sistemi elbette ki en büyük olumsuzluğu öğrenciler üzerinde gösteriyor.
Türkiye'de özellikle son yıllarda sürekli değişmekte olan eğitim sistemi elbette ki en büyük olumsuzluğu öğrenciler üzerinde gösteriyor. Şu yazıya çoğunluğumuz gazetede ya da internette karşılaşmıştır: "Türkiye'de son on yılda hiçbir öğrenci girdiği sistemle mezun olmadı." Özellikle orta okul yıllarından itibaren hepimiz sınavların içerisine itildik. 6, 7, 8'de 3 tane SBS vardı. Sonra 1'e indi ve sonra SBS kalktı Teog geldi, LGS geldi. Üniversiteye gidecektik, ÖSS, ÖYS, YGS, LYS derken şimdi de Tyt ve AYT var. Hepimiz illaki bu sınavlardan birkaçına aşinayız. Sistem değişiyor öğrenci ilk önce müfredattaki dersten korkuyor. Daha sonra sınav sistemi ''acaba nasıl olacak? Uyum sağlayabilecek miyim? sıralamam etkilenecek mi? Ben eski sınava çalışmıştım vs" gibi korkular sarıyor öğrencileri haklı olarak.
Ardından sonuç beklenildiği gibi gelmeyince öğrenci hayata küsüyor, istediği üniversiteyi kazanamayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor ya da mezuna kalıyor. Ayrıca dershaneler, okullar çocukları koştur koştur yeni sisteme hazırlayayım derken ciddi anlamda yıprandığını fark etmiyor. Bu sadece belli bir seviyede olan öğrenciler için geçerli değil, tüm öğrenciler için geçerli. Aynı yıpranma, üniversitede hazırlık, yeni bir ortama ve şehre alışma, yeni dersler, geçim kaygısı gibi etkenlerle daha da derinleşiyor. Bu süreci en iyi ya da en hasarsız (!) şekilde atlatabilmek için öğrencinin manevi desteğe ihtiyacı oluyor doğal olarak.
Öğrenci bu süreçte profesyonel bir destek alamıyorsa ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirerek kendine vakit ayırarak rahatlamaya çalışmalıdır. Zaten ilk ve ortaöğrenimi yeterince yorucu geçmiş, bence gençliğinin en güzel yıllarını yarı zamanlı bir işte çalışıp tecrübe ve para kazanarak, kulüp faaliyetlerine katılarak, yaşadığı şehri keşfederek, üniversitenin sunduğu imkanlardan yararlanarak, hem sanatsal hem de kültürel anlamda bir şeyler öğrenerek kendine bir şeyler katarak geçirmek en faydalısı olacaktır.
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi - Leyla Bozan
den Başlayan Fiyatlar
Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.
118.330 Aktif Öğrenci - 74.928 Tamanlanan Ders
Yasin G.
Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...
Tyt matematik konuları nelerdir? 2024 Tyt sınavında matematikten hangi konularda sorular çıkmaktadır. 2023 ve geçmiş yıllar da tyt matematik soru dağılımları nasıldır?
MSÜ sınavı nedir? Ne zaman yapılmaktadır? MSÜ konuları ve soru dağılımlarını sizler için hazırladık. MSÜ sınavına dair tüm bilgiler burada.
Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken önemli konuları sizler için eğitim uzmanı cevapladı. İşte tüm püf noktalar sizlerle
Lgs sınavına nasıl başarılı olunur. Lgs sınavına hazırlanan öğrenciler için yol haritası niteliğinde taktikler.