Ortaokulu Akademik Başarı İle Bitirmek İçin Neler Yapabiliriz?

Yazar: Suay S. | 21.04.2021 - 3 dakikalık okuma. Görüntülenme: 1340
Ortaokulu Akademik Başarı İle Bitirmek İçin Neler Yapabiliriz?
O rtaokulda başarılı olmak için neler yapılmalıdır. Zamanında SBS derecesi yapmış eğitmenimizin kaleminden.. Keyifli okumaları

Herkese merhaba, Bu yazımda sizlere ortaokulda başarılı olmak için neler yapmalıyız ve sizlere özellikle 5,6, 7 ve 8.sınıfta ortalamamızı yükselterek akademik başarıyı yakalamak hatta okulu derece yaparak nasıl bitirebileceğiniz ile ilgili birtakım önerilerde bulunuyor olacağım.

Öncelikle kendimden bahsedecek olursam 2009 yılında ortaokulu 98 ortalama ile okul birincisi olarak bitirdim. Bu başarıyı yakalamak için kendime belli rutinler oluşturdum.

Ortaokulda Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

  1. Her gün düzenli olarak kitap okumak
  2. Güne erken başlamak
  3. Okulu bir zorunluluk olarak görmemek
  4. Okulu bir zorunluluk olarak görmemek
  5. Çözebildiğim tüm kaynakları çözmek
  6. Düzenli tekrar yapmak
  7. Dersi derste öğrenmek

Her gün düzenli olarak kitap okumak

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi özellikle SBS’ye hazırlanan bir öğrenci olarak her gün minimum 30 sayfa kitap okuyordum. Kitaplarımın konuları değişmekle beraber genellikle ‘Klasikler’ dediğimiz kitapları okumaya özen gösteriyordum. Bu hem bana kültürel bir birikim kattı hem de anlayarak okuma hızımı arttırarak sınavda Türkçe’ye ayırdığım süreyi oldukça kısalttı. Böylece hem akademik başarım arttı hem de SBS’de Türkçe’deki soruların tamamını doğru çözdüm.

Güne erken başlamak

Güne ne kadar erken başlarsanız yapacağınız işleri ve çalışmanız gereken konuları o kadar erken bitirirsiniz. Aynı zamanda günün erken saatleri beynimizin öğrenmeye en açık olduğu saatler olduğundan bu saatlerde ders çalışmak okuduğum ve çalıştığım şeylerden aldığım verimi maksimuma çıkardı. Aynı zamanda ödevlerimi erken bitirdiğimden yetiştirememekten ötürü stres yaşamıyordum. Bu da kendime zaman ayırabilmemi ve huzurlu olmamı sağlıyordu. Şu an için aynı alışkanlığı hala devam ettiriyorum ve bu da yapmam gereken işleri erkenden bitirmeme ve böylece günün kalanını kendime ayırmama yardımcı oluyor.

Okulu bir zorunluluk olarak görmemek

Eğitim öğretim hayatımızın sadece belli bir döneminde değil hayatımızın her anında devam ettiğimiz bir süreç, SBS, LGS veya okul sınavları da hayatımızın bir parçası. Her ne kadar sınavlar bizim streslenmemize sebep olsa da bu süreci baştan kabul etmemiz ve bununla yaşamaya alışmamız gerekiyor. Ben bu süreci kabul ederek çalışmalarımı yaptım ve bu durum da benim sınavı hayatımın sonu olmaktan ziyade hayatımın bir parçası olarak görmemi sağladı ve böylece stresimi en aza indirdim.

Çözebildiğim tüm kaynakları çözmek

7.sınıftan itibaren elime geçen ne kadar kaynak varsa kolaydan zora tüm bu kaynakları belirli bir çalışma programı içerisinde çözdüm. Bu da benim neredeyse tüm soru tiplerini görmemi ve nasıl çözeceğimi öğrenmemi sağladı.

Düzenli tekrar yapmak

Günlük, haftalık, aylık olmak üzere o zamana kadar öğrendiğim konuları en zorlandığım dersten en az zorlandığım derse doğru bir sıraya koyarak düzenli olarak tekrar ettim. Böylece öğrendiğim konuları unutmadım, yeni öğrendiğim konuları eski konuların üstüne koyarak verimli bir şekilde ilerledim.

Dersi derste öğrenmek

Bence başarımdaki en önemli şey dersi derste öğrenmek ve dikkatli bir şekilde dinlemek. Dersi derste öğrendiğinizde zamanınızı iyi bir şekilde değerlendiriyorsunuz ve böylece konuyu tekrar öğrenmek için evde minimumda tekrar bir 40 dakika harcamıyorsunuz. Bu şekilde evde geçirdiğiniz dakikaları temel oturtmak yerine var olan temelinizi geliştirmek üzerine konunun derinliklerini öğreniyor ve böylece diğerlerinden bir adım öne geçiyorsunuz.

Etiketler

550

den Başlayan Fiyatlar


Öğretmenler Genellikle 1 saat içinde yanıt verir.

130.535 Aktif Öğrenci - 89.932 Tamanlanan Ders

Yazar

Suay S.

AKADEMİK GEÇMİŞ İlköğretim dönemimde sınav sisteminin değişmesinin ardından SBS ye girdim ve puanım 500 üzerinden 485 olmakta beraber önemli bir yüzdelik dilimdeydim.Hem il...

Benzer Yazılar
Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocuğunuzu Kendisiyle Yarıştırın

Çocukların kendi kapasitesinin farkına varıp iyileştirme, geliştirme gibi düzenlemelerle kendisini gerçekleştirmesi daha iyi olacaktır.

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

ÇOCUKLARI DİKKATE ALIN!

Çocuklar karşılaştıkları olayları o kadar basit ve masumane yorumluyorlar ki işte o an onlara hayran olmamak ve bu durumdan etkilenmemek elde değil.

Neden Fizik Yapamıyoruz?

Neden Fizik Yapamıyoruz?

Sayısalcıyım ve fizik yapamıyorum diyorsanız tam sizlik bir yazı geliştirdik. Fizikte başarılı olmanın yollarını fizik uzmanına sizler için sorduk..

Matematik Ön Yargılarınızı Kıralım Mı?

Matematik Ön Yargılarınızı Kıralım Mı?

Matematikte başarı sağlamak isteyen öğrenciler için matematik özel ders veren bir öğretmenden tavsiyeler! İşte matematikte nasıl başarılı olunur? sorusunun cevabı

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?