2024 KPSS Geometri Konuları ve Soru Dağılımı

Yazar: Banu H. | 21.04.2021 - 7 dakikalık okuma. - Güncellenme Tarihi : 07.03.2024 Görüntülenme: 18144
2024 KPSS Geometri Konuları ve Soru Dağılımı
2 024 Kpss lisans geometri konuları ve en güncel Kpss geometri soru dağılımı. Sizler için hazırladığımız Kpss geometri konuları sayesinde sınavda başarılı sonuç alabilirsiniz.

KPSS Geometri Konu ve Soru Dağılımı

KPSS sınavında, KPSS Geometri konuları ve soru dağılımlarına göre 120 soruluk bir testte yaklaşık olarak 3 ya da 4 soru gelmektedir. Her yıl yapılan bu sınava lisans ve ön lisans mezunu pek çok adaya girebilmektedir.

2024 KPSS Lisans Geometri Konu Dağılımı
 

  • Doğru Açılar
     
  • Üçgende Açı
     
  • Üçgende Açı ve Kenar Bağıntıları
     
  • Açıortay Kenarortay Bağlantıları
     
  • Üçgende Alan
     
  • Üçgende Benzerlik
     
  • Özel Üçgenler
     
  • Çember ve Daire
     
  • Dörtgenler ve Çokgenler
     
  • Analitik Geometri
     
  • Katı Cisimler
     

En güncel Kpss geometri konuları üstteki listemizde olduğu gibidir. Listemize göre çalışmalarınıza yön verebilirsiniz.  Kpss matematik konuları başlıklı yazımızdan matematik konu ve soru dağılımını inceleyebilirsiniz. 

KPSS Lisans Geometri Soru Dağılımı
 

KPSS Geometri soru dağılımı 30 matematik sorusu içerisinde 3 adet gelmektedir. Yıllara göre verilen tabloda geometri soru dağılımlarına bakabilirsiniz.

KPSS Lisans Geometri Soru Dağılımları

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Doğru Açılar

 

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üçgende Açı

 

0

0

0

0

0

0

0

0

1

0

0

Üçgende Açı ve Kenar Bağıntıları

 

0

1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Açıortay Kenarortay Bağlantıları

 

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üçgende Alan

 

1

0

0

0

0

1

1

0

1

0

0

Üçgende Benzerlik

 

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Özel Üçgenler

 

1

0

0

1

1

0

0

1

0

1

0

Çember ve Daire

 

0

0

1

0

1

1

1

0

1

1

0

Dörtgenler ve Çokgenler

 

1

2

1

2

1

1

1

0

1

0

0

Analitik Geometri

 

1

1

1

0

0

1

1

1

1

1

0

Katı Cisimler

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Toplam

4

4

3

3

3

3

3

3

4

4

0

Son 10 yılda Kpss'de geometri konularında çıkan soruların konu dağılımları üstteki tablomuzda olduğu gibidir. En güncel Kpss geometri soru dağılımı tablomuzu detaylı olarak inceleyip, çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Her sene sorunun geldiği konulara bir tık daha fazla çalışmanızı tavsiye ederiz. Kpss geometri örnek soruları inceleyebilirsiniz. 

Geometri dersinin amacı pratik düşünme, zeka gücü ve mantık yürütmeyi öğretmektir. Uzaydaki şekiller hacim, açı, uzunluk ve alan ilişkilerini inceleyen geometri dersinin kendine özgü kuralları vardır. Geometri, mühendislik alanında da büyük önem taşımaktadır. Geometrinin mantığı geometrik kavramların amacını ve birbirleri arasındaki ilişkileri öğrenirken şekilleri düşünüp üç boyutlu düşünce yapısını kazandırmaktır.

Geometri Konularına Nasıl Çalışılmalı?
 

Geometri konuları belli başlı kurallardan oluşur. Bu kurallara bağlı olarak soruyu anlamanız şekil ilişkisini kurarak üç boyutlu düşünme becerisine göre soruyu çözmeniz beklenir. Şekillere dayalı olan geometri konularını küçük notlar alarak çalışmalısınız. Mantıklı düşünme becerisini kazandırmayı hedefleyen bu geometri dersi aslında çok zor değil. Tamamen konunun amacını anlayarak şekil ilişkisini göz önünde bulundurup soruyu çözmeniz istenir. Öğrenmiş olduğunuz bilgileri soru üzerinde pratik yaparak göstermeniz gerekir. Detaylı olarak bilgi sahibi olmak için geometri nasıl çalışılır yazımızı da mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. 

Geometri Soruları Nasıl Çözülür?
 

Matematik bölümü okuyanlar tarafından da zor olarak adlandırılan geometri dersine çalışmanın ayrı teknikleri vardır. Geometri konusu çalıştığınızda ardından hemen soru çözmelisiniz. Konunun oturması ve daha iyi anlaşılması için günlük olarak geometri dersine yer ayırmalısınız. Özellikle geometri dersini severek çalışıyorsanız günlük olarak belirli sayılarda geometri soruları çözmelisiniz.

Geometri Çalışırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Geometri dersinde başarılı olabilmek için matematik konularından olan köklü sayılar, rasyonel sayılar ve denklem konuları iyi bilinmelidir. Her gün geometri dersi için belirli zaman dilimleri yaratın. Konu çalıştıktan hemen sonra mutlaka soru çözün.

Günde en az 25-30 tane geometri sorusu çözün. Konuları iyice anladıktan sonra farklı bir konuya geçin. Hızlı çalışarak çalışmayın anlamaya ve görmeye çalışın. Konuyu yeterince anladığınızda soru bankalarınızdan test çözmeyi ihmal etmeyin.

Geometrideki amaç ezber yaptırmak değildir. Konuyu kavramanız ve ona göre yorum yapmanız beklenir. Ne kadar fazla soru çözerseniz geometride yorum yapma gücünüz o kadar artacaktır. Geometri dersinde başarılı olmak istiyorsanız bu dersi sevmelisiniz. Bu dersi sevmeden başarılı olmanız pek de mümkün değildir. Sevdiğinizde konular gözünüze daha kolay gözükecek bunun yanı sıra soruyu kısa zamanda çözebilmek için uğraşıyor ve çözüyor olacaksınız.

Geometri aynı zamanda sizin hayal gücünüzü kullanmanızı ister. Hayal ederek konulara çalışırsanız bunu soru üzerinde yapmanız hiç de zor olmayacaktır. Pratik yaparak hayal gücünüzü geliştirin mutlaka doğru sonuca ulaşacaksınız.

Geometri, bilgi + yorum demektir. Bu ikisini aynı anda yapabiliyorsanız siz bu dersi anlamışsınız demektir.

Gün gün konu çalışın. Her gün günlük planınıza uygun olarak konu çalışmaya özen gösterin. Geometride konu akışı çok önemlidir. Her konunun kendi içerisinde anlaşılması gerekir. Bunun için her gün, günü gününe geometri çalışarak önce konuları anlamalısınız sonra da konunun mantığına uygun olan yorumunuzu soru üzerinde yapmalısınız. Her kuralın kendi içerisinde bir anlamı var. Formülün amacı bir gerçekliğe dayanıyor. Bu sebeple anlamak o kadar da zor değil.

Geometri Dersinde Bazı Püf Noktalar

KPSS Geometri konu ve soru dağılımları öğrendikten sonra bu dersi yeterince anlayabilmek için bazı kritik püf noktalar vardır. Bunları bilirseniz geometri sorusu çözmeniz daha kolay olacaktır. Bu teknikleri öğrendiğinizde soruları daha iyi kavrayacak hangi sorunun sizden ne istediğini anlayacaksınız.

  • Dik üçgen gördüğünüzde mutlaka muhteşem üçlü çizin.
     
  • Bir soruda paralellik ve açıortay verildiğinde mutlaka gizli ikizkenar üçgen olup olmadığına bakın.
     
  • İkizkenar üçgen gördüğünüzde yükseklik çizmeyi unutmayın.
     
  • Üçgende orta nokta gördüğünüzde orta tabanı siz çizin.
     

Bu tip ayrıntıları görüp eklediğinizde emin olun soru daha kolay hale gelecektir. Kilit noktaları bilirseniz doğru sonuca ulaşmanız daha kolay olacaktır.

En önemlisi de derslere karşı bir önyargı ile yaklaşırsanız o ders size zor görünecektir. Bu tamamen psikolojik yanlış bir algıdır. Çalışan her öğrenci geometri ve matematik derslerinde başarılı olabilir. Formülleri bilip soru üzerinde uygulamak için bol bol pratik yaparak soru çözmelisiniz. Bunu yaptığınız takdirde konuyu kavramış olacaksınız. Konuyu kavradığınızda da artık sorular üzerinde hayal gücünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Geometri öğrenirken başka bir konu da formüllerdir. Formülleri iyi bilmek ve soru tiplerine hakim olmanız gerekir. Bunun için defterinize ya da geometri için ayırdığınız özel not defterinize mutlaka bu formülleri yazın. Formüllerin açıklamalarını da yanına renkli kalemlerle yazarak ekleyin. Konu bu şekilde aklınızda daha kolay kalacaktır. Ara ara bu bilgilerinizi tekrar etmeniz gerekmektedir. Böylece bilgileriniz her zaman kalıcı olacak ve yeni bilgiler öğrendiğinizde kolaylıkla üstüne katabileceksiniz. Eğer alanında uzman geometri öğretmeni arıyorsanız geometri özel ders sayfamızdan ister yüz yüze, ister online olarak geometri dersleri alabileceğiniz öğretmenleri inceleyebilirsiniz. 

Geometri Taktikleri

  • Düzenli not tutun.
     
  • Geometrideki soru tipleri üzerindeki yaklaşımları dikkate alarak soru çözümü yapın.
     
  • Soru çözerken problem sizden ne istiyor? Verilenler neler? Ne amaçla verilmiş? Bu veri ne işe yarar? Gibi sorular sorarak soruyu çözerseniz soruyu kavramanız ve öğrenmeniz daha kolay olacaktır.
     
  • Konular sırasıyla takip edilerek çözülmelidir. Bir konuyu atladığınızda diğer konuya geçmeniz sizi zorlayabilir. Bu sebeple adım adım ilerleyin.
     
  • Soruyu tam olarak anlayamadığınızda ters çevirerek çözmeyi deneyin.
     
  • Soru çözerken geçmiş yıllarda çıkmış sorulara mutlaka bakın. Soruların çözümlerini de inceleyin.
     
  • Konuları belli aralıklarla tekrar edin. Bu sayede konular daha kalıcı olacaktır.
     

10 çeşit soru tipi var. Bunları anlayıp mantığını kavrarsanız dersi daha iyi anlayacaksınız. Bu sebeple dersi sevmeli ve dersin mantığını kavramak için gayret göstermelisiniz. Geometriye yeni başladıysanız yapmanız gereken formülleri bir kağıda yazıp bakarak soru çözmek olmalıdır. Böylece konunun aklınıza yatmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler

Yazar

Banu H.

Yazarlık Eğitimi, İçerik Üretimi Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı Dersi, Okula Yardımcı Özel Ders, Eğitim Koçluğu,

Benzer Yazılar
2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

2024 YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımı

YKS - YDT İngilizce Konuları ve Soru Dağılımına yazımızdan ulaşabilirsiniz. En güncel 2024 YDT Konuları öğrenmek için hemen inceleme yapabilirsiniz.

2024 TYT Din Konuları ve TYT Din Kültürü Soru Dağılımı

2024 TYT Din Konuları ve TYT Din Kültürü Soru Dağılımı

TYT Din konuları nelerdir? Geçmiş yıllarda üniversite sınavlarında çıkan TYT din kültürü soru dağılımları. En güncel Tyt din kültürü konularına ulaşmaya hazır mısın!

2024 Kpss Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı

2024 Kpss Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı

En güncel Kpss Türkçe konuları ve Kpss Türkçe soru dağılımlarını sizler için hazırladık. Bu yazımız sayesinde Türkçe testinde 30'da 30 yapabilirsiniz.

2024 DGS Matematik Konuları ve Soru Dağılımı

2024 DGS Matematik Konuları ve Soru Dağılımı

DGS matematik konuları ve 2024 DGS matematik soru dağılımlarını sizler için en ince ayrıntısına kadar hazırladık. Bu makalemiz sayesine matematikten 120'de 120 mümkün!

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?