İngilizce Dil Seviyeleri Seviyenizi Nasıl Belirleyebilirsiniz?

Yazar: Yasin G. | 06.10.2022 - 7 dakikalık okuma. Görüntülenme: 11283
İngilizce Dil Seviyeleri Seviyenizi Nasıl Belirleyebilirsiniz?
İ ngilizce dil seviyeleri hakkında bilgi mi almak istiyorsun? İngilizce dil seviyeni öğrenmek mi istiyorsun? İngilizce dil seviyeleri hakkında bilmeniz gereken tüm bilgiler buraya..

Bu yazımızda sizlere İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz hakkında gerekli bilgileri aktararak kafanızda tüm soru işaretlerini kaldıracağız. Genellikle insanlar İngilizce öğrenip belli bir seviyeye geldikten sonra çalışmayı bırakabilmektedir. Kimileri ise seviyesini yeterli bulmayıp daha iyi bir seviyeye gelmek için çabalamaktadır.

İngilizce seviyeleri uluslararası nitelikte olup, uzman kişiler tarafından oluşturulmuştur. 6 seviye olarak belirlenen A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviyeleri düşükten yükseğe doğru sıralanmaktadır. A1 seviyesi ile temel bilgilere ulaşarak, kendinizi kısa ve basit cümlelerle ifade edebilirsiniz. C2 seviyesi ile de İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşup metinleri zorlanmadan okuyabilirsiniz. Ayrıca ingilizce özel ders almak isterseniz sayfamızdan size en uygun öğretmen araştırması yapabilirsiniz. 

İngilizce Seviyesini Belirleme Yöntemleri
 

İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz? Sorumuzla beraber seviye tespiti için istenen sizden becerileri sunacağız. Bu beceriler kişinin dil seviyesini doğru bir şekilde ölçmeye yarar. İngilizce seviyesini belirleyebilmek adına uluslararası sınavlarda istenen 4 adet beceri bulunmaktadır. Kişinin kelime ve gramer hacminin genel anlamda kullanabilirliğini ölçmek için istenenler:

  • Dinleme yöntemi: Bu yöntem, İngilizceyi anlayıp anlamadığınızı ölçmeye yarar. Birçok aksanı barındıran bu ses kayıtlarını yalnızca bir kez dinlersiniz. Ardından birkaç soru sorularak, soruları anlaşılır bir şekilde cevaplandırmanız istenir. Bu yöntemde tüm İng. seviyeleri işin içine girmektedir.
     
  • Okuma yöntemi: Sınavda size verilen metnin bütününü anlamanız ve birçok soru tipi ile metnin içeriği hakkındaki bilgileri sunmanız istenir.
     
  • Yazma yöntemi: Bu yöntem ile sizden bir metin oluşturmanız istenir. Bu bölümde kullandığınız kelime ve gramerler ile oluşturduğunuz metnin anlam bütünlüğü oldukça önemlidir.
     
  • Konuşma yöntemi: Bu yöntemde ise açık bir şekilde hata yapmaktan çekinerek karşı tarafla iletişim kurmanız istenir. Genel itibariyle dil düzeyleri, bu yöntemler doğrultusunda ölçülür.
     

CEFR ve EF SET
 

CEFR herhangi bir dildeki seviyenizi ölçmek için tasarlanan bir ölçüttür. İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz? CEFR programı bu soru için en uygun cevaptır. Açılımı ise Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programıdır. EFT SET (Standart İngilizce Testi) ise 0 ile 100 arasında puanlandırılır. Bu puanlandırma düşük, orta ve yüksek derecesine göre yapılır.

CEFR Seviyeleri

EF SET Puanlaması

A1 Başlangıç

1-30

A2 Temel Kullanıcı

31-40

B1 Orta Seviye

41-50

B2 Ortanın Üstü

51-60

C1 İleri Seviye

61-70

C2 Uzman

71-100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEFR seviyenizi belirleyebilmek için uluslararası veya kaliteli olacak şekilde hazırlanmış bir sınava girmeniz gerekir. Ayrıca İnternet sitelerinden ulaşabileceğiniz EF SET ile de 50 dakikanızı ayırarak CEFR seviyenizi öğrenebilirsiniz. CEFR her eğitim kurumunda kullanılabilmektedir. Her kesimden insan katılabilir. Bu sınava girmeden önce, önceden oluşturulmuş sorulara göz atabilirsiniz. Böylece hata yapma oranınız düşecek ve sınav hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Online İngilizce dersleri sayfamızdan alanında uzman eğitmenleri inceleyip başvuru yapabilirsiniz. 

A1 Başlangıç (Temel)
 

İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz? Seviyenizi belirlemek için basitten uzmanlığa doğru adlandırılma yapılır. A1 seviyesi ise sizin temel düzeyde konuştuğunuzu tanımlar. A1 seviyesindeyseniz eğer, başlangıç bilgilerine sahipsiniz demektir. Bu seviye ile kendinizi ve başkalarını tanıtabilirsiniz.

Dil seviyeleri nedir? Denildiğinde akla direkt bu başlangıç seviyesi gelir. Bu seviyedeyken basit yollarla iletişim kurabilir, okuma ve dinleme konusunda basit temel kalıpları kullanabilirsiniz. Bu seviye ile kendinizi ve başkalarını tanıtabilirsiniz. A1 seviyesinin kelime darağacı 600 kelime kadardır. Gramer bilgisinde ise birkaç fiilin biçimlerini ve şimdiki zaman bilgilerini barındırır.

A2 Seviyesi (Temel)
 

A2 seviyesi genel itibari ile temel seviyenin bir üstüdür. İngilizce kaynakları tam olarak anlamada yeterli bir seviye olmamaktadır. Temel konularda iletişim kurulabilir, insanların sıklıkla kullandığı cümleleri ifade ettirebilir.

Peki, Pre-Intermediate ne demek? ‘Orta Seviye Öncesi’ manasına gelmektedir. Kişi bu seviye ile çevresi ve sevdiği konular hakkında karşı tarafla iletişim kurabilir. Hayatını kısa cümleler ile ifade ederek genel bir anlatım sunabilir. İnsanlar hakkında genel ifadeler kullanarak onların özelliklerini ve yaptıkları eylemi anlatabilir.

B1 Seviyesi (Orta)
 

B1 seviyesinde kelime sayısı, ortalama 2.500 civarındadır. Temel seviyeler dışında daha doğru dilbilgisi içerir. Bu seviyeye ulaştığınızda, iletişim kurarken veya kaynakları okuyup dinlerken fazla zorlanmazsınız.

Pre intermediate hangi seviye diye soracak olursanız, B1 seviyesinin altındadır deriz. B1 seviyesi, içinde barındırdığı bilgilerle A2 seviyesinden ayrışır. Çok fazla fark bulunmaz. Fakat dil konusunda karşılaşabileceğiniz durumların çoğunu, B1 seviyesi ile kolaylıkla halledebilirsiniz. Planlarınızı ve fikirlerinizi dil kurallarına uyarak sunabilirsiniz.

B2 (Ortanın Üstü)
 

İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz yazımıza devam etmekteyiz. Bu seviyede Kendi hatalarınızı fark edebilir, karmaşık cümleleri anlayabilir ve düşüncelerinizi aktarırken birkaç hatanın dışına çıkmayabilirsiniz. Bu seviyedeyken anadili İngilizce olan biri ile konuştuğunuzda, karşı tarafın yaptığın ince imaları anlamayabilirsiniz. Bunun için bir üst seviye daha gereklidir. Upper intermediate hangi seviye?

Bu soru sorulduğunda B2 cevabını vermekteyiz. B2 seviyesi ile karışık metinlerin ana fikirlerini anlayabilirsiniz. Karşı tarafla akıcı ve sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz. Aynı zamanda bir konu belirleyip o konu hakkında metin yazabilirsiniz. Okul hayatınızla veya işinizle ilgili genel ipuçlarından bahsedebilir, nasıl daha iyi hale getirebilmenin yollarını önerme yaparak sunabilirsiniz.

C1 (İleri Seviye)
 

Bu seviye ile iyi bir şekilde cümleler oluşturabilir, karmaşık metinleri çok iyi anlayabilirsiniz. İngilizceyi neredeyse anadiliniz olarak kullanabilirsiniz. Bu seviyenin kelime haznesi yaklaşık olarak 4.000 civarındadır.

İngilizce dil seviyeleri içerisindeki C1 seviyesi ile geniş kapsamlı bir metin oluşturabilirsiniz. Gramer ve dil bilginiz geliştiği için anadili İngilizce olan birinin konuşmasını çok daha rahat anlayabilirsiniz. İklim krizi gibi sorunların temelini anlatıp bunlar için çözümler sunabilirsiniz. Farklı ve ince espri türleri ile dolaylı yoldan karşı tarafa düşüncenizi aktarabilirsiniz.

C2 (Usta)
 

İngilizce dil seviyeleri seviyenizi nasıl belirleyebilirsiniz sorusunun en çarpıcı cevabına geldik. Bu seviye ile anadili İngilizce olan biri gibi konuşabilirsiniz. Duyduğunuz her şeyi kolaylıkla anlayabilir, özetleyebilir veya tartışabilirsiniz. Dünya meseleleri hakkında derin bir konuşma gerçekleştirebilirsiniz. Bu seviyenin kelime hacmi ise yaklaşık olarak 6.000 kadardır.

C2 seviyesi, CEFR ile belirlenen yabancı dil seviyeleri arasındaki son seviyedir. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Yazı yazma konusunda da oldukça becerikli olacaksınızdır. Ayrıca akademik makaleleri zorlanmadan anlayabileceksiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce Dil Seviyeleri Nasıl Belirlenir?
 

İngilizce dil seviyeleri; başlangıç A1, temel A2, orta B1, ortanın üstü B2, ileri seviye C1, usta C2 olarak belirlenebilmektedir. Ayrıca kendi seviyenizi belirleyebilmek için de uluslararası testlere girebilirsiniz. İzmir İngilizce özel ders sayfamızdan konum bazlı araştırma yapabilirsiniz. 

B2 Seviye İngilizce Kaç Kelime?
 

B2 seviyesindeki biri yaklaşık olarak 4.000 kelime bilebilmektedir.
 

C1 Dil Seviyesi Nedir?
 

CEFR ve EF SET tarafından ileri seviye olarak belirlenen C1 seviyesi uzmanlığa ulaşmada bir adım geride durmaktadır.

B2 İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?
 

Standart İngilizce seviyesinden sonra gelen B2 seviyesine, ortalama 5 ayda ulaşılabilinir. Ayrıca izlediğiniz filmleri altyazısız izleyip, gramer çalışarak bu süreci hızlandırabilirsiniz. Ankara İngilizce özel ders sayfamızda il bazlı araştırma yapabilirsiniz. 

3 Ayda İngilizce Ne Kadar Gelişir?
 

3 aylık bir İngilizce eğitimi İngilizceyi etkin bir şekilde konuşabileceğiniz bir süreci kapsar. Anadili İngilizce olan biriyle rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz.

3 Ayda İngilizce Öğrenilir Mi?
 

Dil seviyenizin durumuna bağlı olarak bu süreç değişebilmektedir. Ayrıca katılacağınız eğitimler de bu süreci hızlandırabilir veya yavaşlatabilir.

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
İngilizce Sunum Kalıpları Nelerdir?

İngilizce Sunum Kalıpları Nelerdir?

İngilizce sunum nasıl yapılır? İngilizce sunuma giriş cümlelerin nelerdir? İngilizce sunum kalıpları ve sunum hazırlama teknikleri sizlerle.

Ülkelerin ve Milletlerin İngilizce İsimleri

Ülkelerin ve Milletlerin İngilizce İsimleri

Ülkelerin ve milletlerin İngilizce isimlerini ve kullanım örneklerini sizler için hazırladık. Farklı bir ülkeden birisiyle tanıştığımızda kendimizi nasıl ifade etmeliyiz?

IELTS'te Başarılı Olmak İçin İpuçları: Sınavda Yüksek Puan Alın

IELTS'te Başarılı Olmak İçin İpuçları: Sınavda Yüksek Puan Alın

IELTS'te yüksek puan almak için ipuçları ve bilgiler. Sınav formatı, puanlama, pratik yapma, sınav günü ve stresle başa çıkma gibi konularda rehberlik.

Can ve Could Yardımcı Fiilleri Nasıl Kullanılır

Can ve Could Yardımcı Fiilleri Nasıl Kullanılır

Can ve Could yardımcı fiilleri nasıl kullanılır? Can ve Could fiillerinin cümle içerisinde kullanım örnekleri. Örneklerle can ve could yardımcı fiilleri sizlerle!

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?